Driva café!

Men vad roligt att jag fått massor med önskningar om ämnen att skriva om – SKITKUL! Ni är ju grymma på riktigt!

Som sagt, idag bestämmer ni ämnena, jag inser att jag inte kan trycka in allt på bloggen idag men oj vad ämnen jag har för hela veckan. Fortsätt gärna önska ämnen jag ska skriva om i det här inlägget!

Här har vi i alla fall det första önskemålet om ämne! Det handlar om våra kära Kaffestuga.

Min lilla Kaffestuga ja. Den vi drev på helgerna hela förra sommaren. Den som jag renoverade från topp till tå…. vilket slit och jobb det var.

Först renoverade vi från mars till vi öppnade i april. Sedan hade vi öppet hela sommaren för att stänga i mitten av september. Så jäkla slitigt men oj vad kul det var.

Kolla bara så fint det blev!

FÖRE

EFTER

FÖRE

EFTER

FÖRE

EFTER

FÖRE

EFTER

FÖRE

EFTER

FÖRE

EFTER

Du kan läsa om renoveringen HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR….. finns massor med inlägg om det!

Ja, vi blev tillfrågade att driva det i år också. Men vi tackade nej. Jag skrev ett inlägg om det också. Vi kunde inte prioritera bort Milo en hel sommar till. Han tyckte det var kul i början när vi hängde där på helgerna. Han sparkade boll, han tog 1,2,3 bullar och fikade på festis.

Men, helgerna gick. Han missade fotbollsmatcher, lek med kompisar, myshelger och lugna helgfrukostar under nästan 5 månader. Vi hade barnvakt ibland, när det funkade….men sen blev det ohållbart. Dåligt samvete och en kamp att få ihop helgerna så vi tog ett beslut att inte fortsätta.

Det är tufft att driva café ska ni veta. Jättetufft. Jag gick upp kl 2 på nätterna för att ha helt färskbakat fikabröd, man springer hela dagarna och allt annat runt omkring. Funkar då inte familjelivet heller så är det ett rätt enkelt beslut att ta. Vi försökte få till att få ha lite egna öppettider men de ville inte de som hyrde ut cafet så då fick vi tacka nej. De ville behålla de öppettider de alltid haft. No hard feelings. Karl-Åke och Margaretha är underbara människor och vi stortrivdes med dom som hyresvärdar. De var verkligen fantastiska!

Det var verkligen så kul att driva café. En dröm som gick i uppfyllelse, så kul och så härligt att äntligen få driva det där cafet som jag drömt om så länge, faktiskt sen jag var liten. Det gick dessutom väldigt bra för oss, vi hade galet mycket folk varje helg. En sån lycka!

Går du i tankarna om att driva café, gör det! Det är skitkul. Är man beredd att slita lite så är det heeelt klart värt det. Själv har jag nog inte helt släppt tanken om att kanske driva något någongång i framtiden – vi får se….

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Synnøve Irene Kjerstad
5 years ago

Tusen tack för det här inlägget. Vi hann ju aldrig komma och besöka er den sommaren. Visst är det en härlig känsla att vara och driva själv, men det är ett slit! Förstår er så väl. Men ett äventyr var det nog i alla fall.
Tusen tack återigen. Kram.

K
K
5 years ago

Hoppas att ni fick tillbaka för era stora investeringar och allt slit, men det verkar ju ha gått strålande.

Eva
Eva
5 years ago

Var det någon annan som tog över och drev cafet denna sommar?
Så fint som ni ändå piffade till stället.
I så fall i samma anda? Och har ni varit där o fikat? Kram

Nästa inlägg

Bloggen är er idag!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x