Sverigekaka med äppelfyllning

Den här kakan är den kaka som jag alltid brukar baka på hösten. Passar perfekt nu också när det finns KILOVIS med äpplen i äppelträden. Nu har väl de flesta trillat av men säkerligen finns det att hitta här och var.

Den här är en sån höjdare så man nästan har svårt att sluta äta alltså, godare kaka får man nog leta efter.

SVERIGEKAKA MED KANEL& ÄPPELFYLLNING:

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kokande vatten

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på springformen, du kan också klippa till lite bakplåtspapper och täcka kanterna i springformen. Då blir kakan fin på sidorna också. Annars funkar det med att smöra och bröa sidorna.

2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott.

4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.

5) Häll i smeten i springformen och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska vara torr när du kollar med sticka.

 

Fyllning 1:

4 äpplen

1 msk kanel

1 msk kardemumma

2 msk vaniljsocker

smör att steka i

Gör såhär:

1) Skala och tärna äpplena.

2) Lägg i en rejäl klick med smör i en kastrull. Häll i äpplena och sedan kryddblandningen. Blanda om och låt stå och puttra i 5 minuter.

 

Fyllning 2:

125 g smör

1 dl mjölk

1 msk kanel

1 dl socker

Gör såhär:

1) Smält allt smör.

2) Häll i mjölk, socker och kanel.

3) Koka upp allt.

 

Såhär sätter du ihop hela kakan:

1) Blanda samman fyllning 1 och 2.

2) Dela den avsvalnade kakan på mitten.

3) Bred fyllningsblandningen på kakan. Lägg sedan på locket. Dekorera med florsocker.

  1. Lena skriver:

    Jag har gjort kakan med rabarberkompott och vaniljkräm. Lika gott det.

  2. Hej jag har en fråga ska man hälla kokt vatten i ägg blandningen eller ska man vänta tills den svanlar lite. Jag brukar baka dina bakelser varje dag de är jätte goda. Mvh.

  3. Susanne skriver:

    Åh vad gott det ser ut!
    Denna måste jag testa 🙂

Lämna ett svar till Lena Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..