Såhär gör du snygga ögonbryn

Hörni, jag fick många frågor och önskemål om att få hjälp med ögonbrynen när ni fick skicka in önskemål om vad för ämnen ni ville läsa om på bloggen.

Ögonbryn ja, det får jag frågor på väldigt ofta faktiskt. Jag kan förstå det då ögonbryn kan vara bland det svåraste som finns att få till.

I makeup skolan fick vi lära oss att ögonbryn är oerhört viktigt. Alltså, ett par ögonbryn är något som syns väldigt tydligt och det går att göra nästintill ett ”ögonlyft” bara av att noppa sina bryn rätt.

”Att inte fylla i ögonbrynen när man sminkat sig är som att skicka upp ögonmakeupen i taket” som en av våra lärare alltid sa. Sminkar man sig runt ögonen men struntar i att fylla i brynen så är det som att ögat inte har något som ramar in det. Alltså försvinner liksom ögonen totalt.

Vi börjar med denna bilden. Detta är hur du ska noppa och forma dina bryn. En slags lathund för hur man får en bra och fungerande form på sina ögonbryn.

A) Ta en penna eller något annat ”verktyg” som är rakt. Detta är punkten där dina bryn ska börja. Rikta pennan från näsvingen och rakt upp.

B) Detta är ögonbrynens högsta punkt. Här kan man också ta pennan och rikta den från själva ögats yttre kant och rikta den rakt upp, där hittar man det som ska vara den högsta punkten för ögonbrynet.

C) Detta är där ögonbrynen slutar. Du utgår med ”pennan” från näsvingens yttre kant. Sedan riktar du ”verktyget” precis i linje med din yttre ögonvrå, där har du sedan riktlinjen för var ditt bryn ska sluta.

D) Detta är hur du kan få till lagom höjd på sitt ögonbryn både där den börjar och slutar. Använd penna eller något annat rakt och smalt.

Så, då är liksom formen klar. Du noppar ju brynet underifrån, aldrig ovanifrån.

Detta knep är bra att utgå ifrån för att få en bra form på sina bryn.

Här är jag med osminkade ögon och bryn och sedan med sminkade ögon och bryn. Jag noppade sönder mina bryn på 90 talet. Buhuuuu, jag som hade riktigt tjocka och fylliga bryn en gång i tiden. Så synd.

Det här knepet använder jag mig av när jag ska sminka mina bryn. Då behövs en bra riktigt ordentligt vässad ögonbrynspenna med bra pigment och hållbarhet. Sedan en ögonbrynsskugga som har bra pigment och hållbarhet också såklart.

Ögonbrynsskugga // Ögonbrynsskugga

Såhär gör jag! Först gör jag linjer, precis så som du ser på bilderna här ovan. När jag gjort det så använder jag borsten på pennan med att liksom sudda ut de skarpa kanterna lite.

Sedan det viktigaste av allt, investera i en riktigt bra pensel för ögonbrynsskuggan. Jag har detta ögonbrynsset från Real Techniques.

Sist men inte minst så råder jag dig att öva. Man blir kanske inte superduktig första gången men när man väl får lite koll på läget så är ett par snygga bryn väldigt härligt och snyggt i ett ansikte, dessutom både föryngrar de och ramar in våra ögon sådär snyggt!

Lycka till!

3
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Christina
Christina
5 years ago

Tack snälla Niinis för en underbar o varierande blogg. Mycket underhållande.

niinis
niinis
Reply to  Christina
5 years ago

Åh tack för att du tycker det! Blir så glad! Kram ❤️❤️❤️

Jenny
Jenny
5 years ago

Åh vad bra med tips på ögonbrynen! Jag undrar om du har bra tips när man är väldigt ljus i huden och blond. Vill ju ha fina ögonbryn samtidigt som det lätt blir för mörkt och markerat till mina ljusa färger.. Tack på förhand! 🙂

Nästa inlägg

Bra start

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x