Jul i fjällen

Inlägget innehåller annonslänkar för Campadre

Hörni! Jag är fast beslutsam om att åka till fjällvärlden över julen. Jag började pitcha detta för familjen redan förra året men fick till slut inte med mig folket på tåget, ja så det blev en jul hemma med gröna gräsmattor. Hatar’t! Det SKA inte vara gröna gräsmattor. Det ska vara snö, kallt, röda kinder och varma kläder.

Min vision är väl kanske att få med både mamma, pappa och syrrans familj också. Men så enkelt är det ju inte heller. Alltså, jag har sååå svårt att tänka att jag ska fira utan mamma och pappa t ex. Har inte släppt den där snuttefilten riktigt tror jag.

Mamma och jag pratade om det här med att fira jul framöver förra hösten, det var under en promenad vi var på. Mamma sa att nu är det ju dags för dig att skapa egna traditioner, med din familj. Då grät jag som ett barn så snoret rann. Bara för att jag har så svårt att se att dom kanske inte alltid kommer att vara med.

Ni kan börja ha jularna hos er nu sa mamma. Det känns också konstigt då vi alltid varit hos mamma och pappa. Förr sov vi också alltid över så vi vaknade där på julafton. Men den förändringen känns inte lika jobbig, vara vi är tillsammans känner jag.

Men som sagt, i år önskar jag verkligen en jul i fjällen med snö. Kolla bara, ser det inte härligt ut?!

Bild lånad från Stöten

Bild lånad från Lofsdalen

Min vision är att man kommer upp till stugan ett par dagar innan julafton. Får boa in sig. På själva julafton åker man lite skidor, dricker varm choklad och glüwein i backen. På eftermiddagen lagom till Kalle Anka kommer man till stugan och så sitter man rödblommig i soffan med långkallingar och raggisar på och zippar på en glögg. Sen har man förberett maten och så sätter man sig och äter efteråt. Kanske att man duschar och tar på sig en julklänning till middagen men inget måste.

Ååååååååh, jag smäller av så mysigt! Har pitchat detta för stora kidsen, det bra kruxet är att de vill hem till hemvändarfesten på juldagen så då är min plan att inte vara så långt hemifrån. Typ 2-3 timmars bilfärd. Fått tips om Orsa Grönklitt som ska vara snötätt. Har du något mer tips på härliga fjäll inte så långt från Mälardalen?

Igår beställde jag nya skidkläder till mig och Milo. Jag har haft samma skidkläder i 5 års tid nu och de börjar bli riktigt slitna så det var verkligen dags.

Dunjacka med endast återvunnet dun från matindustrin. Hur coolt med rosa? Jag velade länge men sen kände jag att rosa kommer bli sååå rätt för mig. Då syns jag också när jag klotar i backen! Hoppas bara storleken blir bra.

Lite tajtare skidbyxor mot vad jag är van vid. Jag har haft såna riktigt stora och baggy. Men nu jäklar blev det tajtare. Bara de inte spricker i rumpen när man slirar i backen?

Milo då? Han haft haft sitt Polarn o Pyret set i 2 år. Otroligt att det hållit så länge och att han inte växt ur det. Minns att jag köpte ett lite större åt honom. Men nu är det kört, byxorna satt som ett korvskinn. Haha….

Den här jackan blev det. Vattentätt och vindtät med tejpade sömmar. Det är ett andningsbart material också vilket är bra för honom för han svettas floder i skidbacken. Den här jackan kommer han också få använda i skolan. Duger bra till både och, man kan inte ha olika för allt känner jag.

De här skidbyxorna också, dock i ett annat märke så jag hoppas att de passar i färg. Om inte så är det inte heller hela världen. Dessa kommer också få funka både i skolan och i skidbacken.

Jahapp, har ni klart med hur ni ska fira jul? Kör ni samma år efter år eller varvar ni? Brukar det bli tjafsigt eller är det alltid givet hur ni firar? En del känner ju att julen är pest med tanke på allt tjafs som kan bli tack vare allas förväntningar. Vi tjafsar inte men vartannat år är det lite sorgligt då stora barnen firar med sin farmor och farfar. Ofta så firar vi ju ihop jag och Magnus men vartannat år drar dom till Strängnäs där farmor o farfar bor. Även om de är vuxna nu så firar jag såklart jul med dom, helst varje år. I år är det farmor o farfar igen men de får bestämma själva hur de gör. Om de följer med till fjällen om vi nu ska åka eller hur det blir?

Som sagt, kom gärna med tips på mysiga fjäll som också har lediga stugor?

Vi hörs sen igen!

Kram Nina

3
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lia
Lia
5 years ago

Säfsen kan jag rekommendera! Kolla upp det Nina! Kram

niinis
niinis
Reply to  Lia
5 years ago

Tack för tips, ska helt klart kollas upp!

Lia
Lia
5 years ago

Säfsen

ÅsaS
ÅsaS
5 years ago

Säfsen, dör har vi hyrt stuga några år. Dock aldrig över jul, för julen SKA firas hemma! Fast detta år blir inte som tidigare år. En person saknas – pappa.. Han lämnade oss efter en längre tids sjukdom i somras.. Men, förhoppningsvis har vi en ny, liten krabat som vi får fira med – brorsan ska få en liten i december. ☺️ Oavsett vad och hur så gör vi som vi brukar med julen.

niinis
niinis
Reply to  ÅsaS
5 years ago

Åh beklagar, får ont i hjärtat. ❤️ Så fint att ha bebis att se fram emot. Kram

Ulrica
Ulrica
5 years ago

Romme Alpin utanför Borlänge har många bra backar, fint hotell med restaurang och och en mysig toppstuga som man kan åka bandvagn till – jättemysigt och gott däruppe. Härlig fjällstämning fast man inte är i fjällen.

S
S
5 years ago

Sedan mina ungar kommat vi kört var tredje jul hos oss, farmor & farfar till barnen och hor mormor & morfar till barnen. Iår är tanken hos mina föräldrar men det återstår att se då mamma min fått återfall i cancer så får se om vi är hemma hos oss igen eller om hon orkar med firande hos de..

Tina
5 years ago

Kungsberget finns ju också nära, men är ju inget fjäll. Annars rekommenderar jag Kläppen eller Sälenfjällen

Kristin
Kristin
5 years ago

Vemdalen är bäst tycker jag.

Siv
Siv
5 years ago

Firat jul gånger två gånger i Stöten , så jätte mysigt . Hade barn som säsonga där då . Kan verkligen rekommendera att ni satsar på en fjällresa !!

niinis
niinis
Reply to  Siv
5 years ago

Åh nu blir jag jättetaggad! Tack!

Anna
Anna
5 years ago

Julen är mest ångest för mig…firar alltid med ex-maken för barnens skull men det är liksom bara vi. Känns mest krystat. Barnens morföräldrar bryr sig inte något särskilt och nu när barnen är tonåringar så blir det umgänget om möjligt ännu mer krystat. Suck…. tyvärr varken orkar eller lyckas jag dölja min känsla för barnen och då kommer ju även det dåliga samvetet som ett pak….som en julklapp på posten. Så nä, det är mest tungt och svårt alltihop. Nyår ska vi bara inte prata om. Har för det mesta varit ensam hemma och känt mig som ensammast på jorden (sen jag separerade för 8 år sen). Inget kul nånstans.

Nästa inlägg

Morning lördag!

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x