MÅNDAGSLISTAN

Inlägget innehåller annonslänk genom reklam för Campadre och reklam för Bobbys superhair 

Goodmorning!

PMS betyder dålig sömn för mig ibland. Inatt fick jag ihop 3 timmar. Inte bra när jag har så mycket att göra.

Mitt nya projekt med nylanseringen på slottet om bara några veckor kommer kräva massor av mig. Både vad gäller tillverkning men också en massa förberedelser. Jag vill inte heller stressa fram något utan allt ska komma från hjärtat och ska ha fått tagit den tiden det behövde! Då behöver jag min sömn.

Men, jag ska inte stressa över det. Det är inget nytt under solen att sömnen ibland haltar under PMS. Jag brukar ta igen det (även om man aldrig kan ta igen förlorad sömn) när mensen är här igen. Dessutom får jag lite skylla mig själv då jag faktiskt sov till 20 över 11 igår då jag somnade om efter en krattig natt, det rör ihop det hela en aning.

Avslutade också kvällen med 2 filmer varav en var den som heter ”Fyren mellan haven”. Det är Alicia Vikander och hennes man i huvudrollen. Alltså, är du av känsligt slag, se den INTE. Oj, den var så otroligt sorglig så jag hulkade av gråt. Kombon PMS och sorglig film var ingen hit. Jag grät länge efter filmen och har fortfarande inte släppt den.

Tänkte kicka igång den här veckan med en MÅNDAGSLISTA:

Hur var den gångna veckan:

Usch, förra veckan var så otroligt tung då vi fick vänta på besked angående Milos ben. Du kan läsa mer HÄR. Att driva bloggen som vanligt de dagarna vi väntade på besked var otroligt tungt. Jag ville skriva till dig och be om stöd och pepp men min själ var så betungad och trasig så ett inlägg hade kunnat få mig att krackelera och gå sönder. Jag andades uppe i halsen, kunde knappt prata och flackade med blicken i flera dagar, i nästan en vecka levde vi i ovisshet. Så otroligt tungt och också så otroligt glädjefyllt och fantastiskt när vi väl kunde läsa oss till att allt var ok. Förresten så har läkaren inte ringt oss än med beskedet även om vi upprepade flera ggr om hur viktigt det var med återkoppling fort angående detta. Tur man kan läsa sitt barns journal på nätet säger jag! Tacksam är i alla fall ordet, så otroligt tacksam! ❤️

Nyputsade svinkoppor. Som om inte det var nog med den oron som var så hittade jag ett sår på Milos nacke i slutet av veckan. Ett litet runt sår som vi inte la så mycket vikt vid. Dagen efter var den dubbelt så stor och fler hade dykt upp bredvid. Ringde KRY då jag googlat mig till svinkoppor. Mycket riktigt. Svinkoppor i nacken. Penicillin skrivs inte ut numera då det är så lätt att bli resistent emot den sorten. Istället har jag använt en bakteriedödande salva som varit bra men svidit på dessa sår när det lagts på. Vi har baddat med varmt vatten, sedan kört med klorhexidin och avslutat med salva. Vi har inte varit hemma hos några och Tonys kalas igår blev inställt då vi inte vill smitta andra. Milo ska också vara hemma från skolan tills de torkat helt och inte smittar längre. Han fick också 4 prickar i ansiktet men de hann inte bli så stora tack och lov. Vidrigt är ordet! Usch! Det han sanerats här hemma och tvättats händer må du tro, glad dock att de verkar vara på väg bort redan.

Så ja, den gångna veckan var lite tung måste jag erkänna. Men hey…..vad är lite svinkoppor i jämförelse? Nada verkligen!

Kommande veckans planer:

Jobb jobb och återigen jobb. Möbler ska slipas, målas och skapas på. Ska hinna måla lite tavlor också. I slutet av veckan och kommande helg ska vi hämta fler möbler som jag köpt.

Tipset för denna måndag:

Tål att upprepas minst sagt, Bobbys superhair som mamma frågat om hon kan få börja sälja? Haha…. Mammas tantkompisar som alla förstört sina hår med flera års permanentande och färgande har nu inhandlat en varsin burk. Mamma som lidit av tunt och dåligt hår i hela sitt liv har fått en sån nytändning nu alltså. Efter 2 månader med tabletterna så har hon både tjockare och finare kvalitet’ på håret, häromdagen sa hon: ”Nina, mitt hår glänser nu och det har det inte gjort sen jag var ung”. Hennes naglar växer tydligen i raketfart också.

Jag sms:de ju Bobby och berättade att mamma köpt hans tabletter efter att ha läst att de skulle vara så bra och var störtnöjd. Bobby blev så glad för feedbacken. Vi lärde känna Bobby och hans man på en av Hannahs fester för några år sedan och har hållit kontakten sen dess.

I veckan så ringde Bobby och sa att det nu finns ett erbjudande med att köpa 3 burkar men betala för 2 just nu. Han sa också: ”Säg till mamma att hon kommer få ännu bättre resultat när hon ätit i ca 6 månader. Mamma är överlycklig.

Bobby berättade att hårsäckarna ligger i vilofas i perioder och att detta vitamin för håret väcker dessa hårsäckar samt skyndar på de redan aktiva hårsäckarna, en riktig boost alltså.

Innehåll:

Biotin – 450 mcg
Vitamin B5 – 18 mg
Kisel – 250 mg
Linfröolja (omega-3,6 och 9) – 200 mg
Hirsextrakt – 200 mg
MSM – 100 mg

En noga sammansatt produkt just för att kicka igång håret ordentligt så det både blir tjockare men också växer fortare och får finare kvalitet. Ska nog fota mammas hår nu så får vi se om det syns i bild sen när hon ätit 6 månader. HÄR hittar du till produkten och lägger du 3 i kassan så dras priset på en burk bort så du bara behöver betala för 2 just nu. Julklappstips till 3 personer eller varför inte ta alla 3 själv om du nu vill testa du också.

Ska du laga någon härlig mat denna veckan?:

Ja, åh jag älskar faktiskt att planera matlagningen för veckan. Lagar gärna nya recept för det är sååå mycket roligare än att bara laga samma varje vecka, så mitt tips är att varva nya och ”gamla” recept. En rätt som vi definitivt ska laga denna veckan är den här ovan, kyckling i krämig baconsås. Så SJUKT god!

Aporopå mat, vad åt Du till frukost i morse?:

Det blir ofta samma lika med frukosten i veckorna för min del. Turkisk yoghurt med solrosfrön, pumpafrön och blåbär. Till det blir det antingen 2 ägg eller 2 finncrisp med ost på.

Säg en grej du verkligen vill göra som du ska ta dig tid till?:

Ta hand om mig nu när det vankas mycket stress. Jag ska meditera och yoga en stund varje morgon. Den tiden måste jag ta mig för att hålla ihop nu när det kommer vara hektiskt. Tända ljus, sitta i ljusets sken och bara vara kan vara härligt också, då brukar jag också göra. Jag använder mig mycket av min andning när det är stressigt. Att bara ta några djupa andetag ner i magen, sänka axlarna och släppa på spänningar gör så mycket mer för en stressad kropp än vad man anar.

Testa! Sitt ned i några minuter. Tänd gärna lite ljus runt dig. Blunda. Andas ned så magen riktigt häver sig, håll andan en stund och släpp sedan med kraft ut luften. Samtidigt kommer du känna hur axlarna liksom sänker sig med varje andetag. Att andas ned i magen kan vara trixigt, helst om man är mycket stressad. Det är liksom låst i mellangärdet då. Men försök och slappna av så kommer det släppa efter en stund. Om inte företa gången så gör det de om du fortsätter öva.

På min önskelista just nu:

Själsligt: En lugn vecka där jobbet går fint och inga tråkigheter med familj. Orkar inte en vecka till med det som var. Önskar mig också bra återhämtning och att verkligen få tiden till min andning och lite yoga. Någon promenad vore skönt också.

Ytligt: En önskegrej men också en fråga? Ni som har dubbeltäcke, funkar det att sova ihop med det? Det går att bädda så otroligt fint med sånt dubbeltäcke och dessa överlyxiga sängkläder från Marie Claire är liksom en dröm. Har man något täcke kvar när man vaknar? Blir det inte luftigt vid sidorna liksom då täcket ska räcka till båda? Man vill ju att täcket ska sitta nära kroppen liksom…. Du som har dubbeltäcke, vad säger du?

Vad är jag tacksam över?:

Så enkelt denna veckan. Att Milo var frisk! Min största tacksamhet i livet. ❤️❤️❤️ Jag är också tacksam över att Tony älskar mig. Att mamma och pappa finns här. Att jag har tre barn och att dom är de dom just är och att jag får vakna varje morgon. ❤️

Senare idag ska du få tips på hur du gör maskeradkläder till barnen till Halloween på sånt du redan har hemma.

Vi hörs lite senare, ha en fin start på veckan!

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carro R
Carro R
5 years ago

Har nog aldrig gråtit så mycket till en film som till Fyren mellan haven! Såg den på bio och hela biosalongen hulkade

Malin
Malin
5 years ago

Vi har haft dubbeltäcke i flera år, kanske börjar närma sig 10 (var tar tiden vägen…) och under den tiden har det hänt en gång att ”någon” av oss tagit hela täcket. Det är väldigt mysigt att kunna ligga nära. Ett tips är att kolla upp storlek på täcket och vad det är för storlek på påslakanen. Vi har haft svårt att hitta påslakan som passar helt, det blir gärna ”döhud” i kanterna trots att vi köpt täcke och påslakan från samma butik.
Kram på dig <3

Petra
Petra
5 years ago

Avskyr dubbeltäcke, vill ha mitt eget o bulla in mig i

Synnöve
Synnöve
5 years ago

Vi har haft dubbeltäcke i ca 15 år och älskar det, går att mysa in sig tillsammans och var för sig (även fast vi är stora :P) Kan vara lite tung och joxigt att bädda helt själv när man ska i med täcket i påslakanet med man lär sig med åren. Men gäller verkligen att kolla upp storleken på täcket och påslakanet, kan lätt bli för stort påslakan. Kram och ha det bäst

Nästa inlägg

Mysig dag!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x