Nu ska du fÄ recept pÄ specialare till köttbullar som blir sÄ saftiga och sÄ goda med fantastisk smak! Dessutom blir det perfekt runda. Bara en sÄn sak.
Det finns nÀmligen ett knep för köttbullar förstÄr ni. Ett knep som jag tycker Àr synd att jag inte visste tidigare. SÄ nu hoppas jag kunna dela med mig av detta och fÄ det att spridas till fler!
Dessa köttbullar blir goda bÄde till jul, men ocksÄ som hÀr nedan klassiskt med grÀddsÄs, potatismos, rÄrörda lingon och pressgurka.
PERFEKTA KĂTTBULLAR, ca 25 st:
500 g blandfÀrs
1 tsk salt
1 msk grovkornig senap
1,5 krm kryddpeppar
1,5 tsk farinsocker
1 Àgg
2 dl grÀdde
0,5 dl ströbröd
1 lök
1,5 l buljong ( 1,5 l vatten + oxbuljongtÀrningar 2 st)
Gör sÄhÀr:
1) Koka upp buljongen.
2) Skala och hacka löken sÄ fint du kan. Med fördel skulle du kunna mixa den sÄ den blir till en smet. DÄ hÄller köttbullarna ihop fint. Blanda alla ingredienserna till köttbullarna. Forma köttbullar eller sÄ lÀgger du smeten i en spritspÄse och spritsar ut smÄ bollar. Bra att göra om man ska göra vÀldigt mÄnga.
3) LÀgg i köttbullarna i den sjudande buljongen. LÄt koka i nÄgra minuter. NÀr de Àr klara flyter fe upp till ytan.
4) Stek sedan köttbullarna i rikligt med smör eller sÄ placerar du ut dem pÄ bakplÄtpappersklÀdd plÄt och steker pÄ 200 grader i ca 15-20 min eller tills de fÄtt fin fÀrg.
Servera med rÄrörda lingon, brunsÄs, pressgurka, potatismos.
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin HĂR(SĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg)
Kika gÀrna pÄ dessa recept ocksÄ:
Tror du det blir bra om jag bara kokar dom och sen fryser jag in dom och steker dom nÄgon dag senare eller blir dom lika bra om man steker direkt?
Koka och frys dem, stek pÄ dem sen nÀr de ska Àtas.
Det tror jag blir toppen!
Köttbullarna med kryddpeppar var otroligt goda. Det Àr dessa köttbullar som gÀller i framtiden
Blir de torra om man fryser dem?
Jag har aldrig behövt frysa, men det har jag svĂ„rt att tro. đđŒ
Ledsen att sĂ€gaâŠmen mina blev lösa klumpar! Gjorde exakt efter receptetâŠvad kan jag gjort fel??
Oj, lÄter som det saknas nÄgot i receptet. DÄlig kvalitet pÄ ströbrödet kanske?
Sjukt godađdom fĂ„r lĂ€tt 10 av 10,trodde inte det skulle bli bra nĂ€r man kokade dom först och sen stekte,dom blev kanon smaskiga!
Visst blir dom toppen! đđ»đđŒđ Supergoda! Kul att du gillade. đđŒ
Fattar inte buljongvatten. 1.5Liter??
Ja du gör buljong pĂ„ 1,5 liter vatten. Det stĂ„r pĂ„ buljongtĂ€rningspaketet hur du ska göra. đđ»
Jag har nytt blivit konstaterat gluten intolerant. Undrar om du har nÄtt gott recept pÄ mjukt bröd! Provat det som finns i affÀrerna⊠smakar inte bra! MVH/ Carina
Jag har en hel kategori som heter Glutenfritt. Kika dĂ€r. â€ïž
Kan man koka dom dagen innan man ska Ă€ta dom och sen precis innan servering steka dom? đ đ»đ
Det blir perfekt! đ§đŒâđđ„°
Supergoda och perfekta sĂ„ tack för bĂ€sta receptet â€ïž En frĂ„ga, om man vill byta ut löken mot lökpulver hur mĂ„nga teskedar ska man dĂ„ ha i? đđ đ»
Jag skulle sĂ€ga 2 tsk. âșïž Kul att du gillade receptet, dom Ă€r verkligen sĂ„ goda! đ„°