Perfekta köttbullar

Nu ska du fÄ recept pÄ specialare till köttbullar som blir sÄ saftiga och sÄ goda med fantastisk smak! Dessutom blir det perfekt runda. Bara en sÄn sak.

Det finns nÀmligen ett knep för köttbullar förstÄr ni. Ett knep som jag tycker Àr synd att jag inte visste tidigare. SÄ nu hoppas jag kunna dela med mig av detta och fÄ det att spridas till fler!

Dessa köttbullar blir goda bÄde till jul, men ocksÄ som hÀr nedan klassiskt med grÀddsÄs, potatismos, rÄrörda lingon och pressgurka.

PERFEKTA KÖTTBULLAR, ca 25 st:

500 g blandfÀrs

1 tsk salt

1 msk grovkornig senap

1,5 krm kryddpeppar

1,5 tsk farinsocker

1 Àgg

2 dl grÀdde

0,5 dl ströbröd

1 lök

1,5 l buljong ( 1,5 l vatten + oxbuljongtÀrningar 2 st)

Gör sÄhÀr:

1) Koka upp buljongen.

2) Skala och hacka löken sÄ fint du kan. Med fördel skulle du kunna mixa den sÄ den blir till en smet. DÄ hÄller köttbullarna ihop fint. Blanda alla ingredienserna till köttbullarna. Forma köttbullar eller sÄ lÀgger du smeten i en spritspÄse och spritsar ut smÄ bollar. Bra att göra om man ska göra vÀldigt mÄnga.

3) LÀgg i köttbullarna i den sjudande buljongen. LÄt koka i nÄgra minuter. NÀr de Àr klara flyter fe upp till ytan.

4) Stek sedan köttbullarna i rikligt med smör eller sÄ placerar du ut dem pÄ bakplÄtpappersklÀdd plÄt och steker pÄ 200 grader i ca 15-20 min eller tills de fÄtt fin fÀrg.

Servera med rÄrörda lingon, brunsÄs, pressgurka, potatismos.

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin HÄR(SĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg)

Kika gÀrna pÄ dessa recept ocksÄ:

 

Nubberöra

 

415
Subscribe
Notify of
guest


17 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
5 years ago

Tror du det blir bra om jag bara kokar dom och sen fryser jag in dom och steker dom nÄgon dag senare eller blir dom lika bra om man steker direkt?

niinis
niinis
Reply to  Malin
5 years ago

Koka och frys dem, stek pÄ dem sen nÀr de ska Àtas.
Det tror jag blir toppen!

Lotta Kvant
Lotta Kvant
5 years ago

Köttbullarna med kryddpeppar var otroligt goda. Det Àr dessa köttbullar som gÀller i framtiden

Maria
Maria
5 years ago

Blir de torra om man fryser dem?

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
5 years ago

Jag har aldrig behövt frysa, men det har jag svĂ„rt att tro. đŸ‘đŸŒ

Pia
Pia
4 years ago

Ledsen att sĂ€ga
men mina blev lösa klumpar! Gjorde exakt efter receptet
vad kan jag gjort fel??

niiinis
niiinis
Reply to  Pia
4 years ago

Oj, lÄter som det saknas nÄgot i receptet. DÄlig kvalitet pÄ ströbrödet kanske?

Henrik
Henrik
4 years ago

Sjukt goda😉dom fĂ„r lĂ€tt 10 av 10,trodde inte det skulle bli bra nĂ€r man kokade dom först och sen stekte,dom blev kanon smaskiga!

niiinis
niiinis
Reply to  Henrik
4 years ago

Visst blir dom toppen! đŸ‘ŒđŸ»đŸ‘đŸŒđŸ˜‹ Supergoda! Kul att du gillade. đŸ‘đŸŒ

Ulle
Ulle
4 years ago

Fattar inte buljongvatten. 1.5Liter??

niiinis
niiinis
Reply to  Ulle
4 years ago

Ja du gör buljong pĂ„ 1,5 liter vatten. Det stĂ„r pĂ„ buljongtĂ€rningspaketet hur du ska göra. đŸ‘ŒđŸ»

Carina Mattsson
Carina Mattsson
3 years ago

Jag har nytt blivit konstaterat gluten intolerant. Undrar om du har nĂ„tt gott recept pĂ„ mjukt bröd! Provat det som finns i affĂ€rerna
 smakar inte bra! MVH/ Carina

niiinis
niiinis
Reply to  Carina Mattsson
3 years ago

Jag har en hel kategori som heter Glutenfritt. Kika dĂ€r. ❀

Jenny
Jenny
2 years ago

Kan man koka dom dagen innan man ska Ă€ta dom och sen precis innan servering steka dom? đŸŽ…đŸ»đŸŽ„

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
2 years ago

Det blir perfekt! đŸ§‘đŸŒâ€đŸŽ„đŸ„°

Jenny
Jenny
2 years ago

Supergoda och perfekta sĂ„ tack för bĂ€sta receptet ❀ En frĂ„ga, om man vill byta ut löken mot lökpulver hur mĂ„nga teskedar ska man dĂ„ ha i? đŸŽ„đŸŽ…đŸ»

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
2 years ago

Jag skulle sĂ€ga 2 tsk. â˜ș Kul att du gillade receptet, dom Ă€r verkligen sĂ„ goda! đŸ„°

NÀsta inlÀgg

Hohooo

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...