ANNONS

Chevresallad med rödbetor och senaps/honungsdressing

/

Något att bjuda på till förrätt på nyårsafton skulle kunna vara chèvre och rödbetssallad. Antingen små sallader på små assietter, eller så gör man en stor som alla får plocka ifrån.

2 hela getostar (chèvre), 400 g

5 hela färska rödbetor

Ruccolasallad

Gräslök

Honung/senapsdressing:

1 dl olivolja

2 msk honung

3 msk vinäger (vitvinsvinäger)

2 msk dijonsenap

2 krm salt

1 kr malen svartpeppar

Gör såhär:

1) Skala röbetorna och koka så det är nästan helt mjuka. Lite tuggmotstånd i mitten gör inget. Dela varje i 4 klyftor.

2) Ta en liten ugnsfast form och lägg getosten på den. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 5-8 min eller tills osten börja smälta ute på kanterna.

3) Gör dressingen: Blanda samman alla ingredienser och blanda ordentligt. Jag brukar göra mina dressingar i sparade gamla dressingflaskor och bara skaka om. Perfekt!

4) Lägg ut en ruccolabädd på ett stort fat eller små om du föredrar det. Lägg på de klyftade röbetorna. Lägg på den mjuka varma getosten (chèvren). Toppa med lite hackad gräslök och ringla sedan över senap/honungsdressingen.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00