Tom Kha Gai

Så god och enkel lunch jag lagade igår. Gillar du Tom Kha Gai när du äter thaimat måste du verkligen testa denna rätt.

Både jag och Tony tyckte det blev supergott och kommer äta detta mänga fler gånger. Det är lite hetta i det också om man nu råkar gilla det.

TOM KHA GAI, 4 PORT.

2 stora eller 4 små kycklingfiléer

1 liten burk vattenkastanjer

1 liten burk bambuskott

1 burk kokosmjölk

(1 röd paprika – hade ingen hemma)

1 påse Tom Kha Soup från Santa Maria

Risnudlar

Gör såhär:

1) Skär kycklingen i mindre tärningar. Stek så de är genomstekta.

2) Häll i vattenkastanjer, bambuskott och strimla i paprika om du har det. Stek runt alltihopa under några minuter.

3) Häll i kokosmjölk och kryddpåsen. Låt puttra samman i ca 15 minuter. Servera med risnudlar.

Följ gärna min Instagram och Facebooksida för mer recept, inspiration och annat från livet. Följ mig gärna också via Bloglovin HÄR så missar du aldrig några inlägg.

14
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Susanne
Susanne
5 years ago

Tack för receptet!
Ska testa.
Trevlig lördag!

Kristina
Kristina
4 years ago

Blir det som soppa?

niinis
niinis
Reply to  Kristina
4 years ago

Hmmm, skulle förklara det mer som en krämig soppa men mer en gryta. Dock så är det ju ingen extra stärkelse i så den år ju mer vattnig än en vanlig gryta.

Käthe
Käthe
4 years ago

Nu har du gjort det igen! Jag känner smakerna, doften och skall ut och komplettera.

niinis
niinis
Reply to  Käthe
4 years ago

Haha, såååå härligt!

Nästa inlägg

Helstekt Fläskfilé med supergod marinad

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x