Thaigryta med kycklingfärs
Nu har jag precis ätit lunch här, mums vad gott det var alltså! Lite lite starkt sådär, lagom starkt f ör en annan som är lite känslig.
Det här är en thairätt som blev så mycket godare än jag hade vågat hoppats på. Jag har lagat den på kycklingfärs.
THAIGRYTA MED KYCKLINGFÄRS, 4 port.
500 g kycklingfärs
500 g (1 påse) wokgrönsaker
1 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk malen koriander
2 msk asiatisk fond (bild längre ned)
3 tsk grön currypasta (bild längre ned)
1 burk kokosgrädde
1 1/2 dl havremjölk
salt
svartpeppar
Gör såhär:
1) Stek kycklingfärsen i kokosolja så den blir genomstekt. Häll i wokgrönsakerna och låt dem steka med i några minuter.
2) Ha i alla kryddor, currypastan och fonden. Stek med det.
3) Häll i kokosgrädden och havremjölken. Rör om allt och låt puttra på plattan i ca 15 minuter.
Vi serverade detta med fullkornsris. Funkar utmärkt att servera med ris, risnudlar eller vanliga nudlar.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)