Hemgjord müsli på morgon

Morning raringar!

Lillelördag redan, ni ser…veckan trummar ju på faktiskt! Åh herreminjee hur den här natten blev? Jag höll mig vaken till…… tadaaaaa…. halv 8. Ja men rekord liksom. Inte fasen hjälpte det! Vaknade halv 12 och sen dess har jag inte sovit. När jag kämpar emot, alltså försöker hålla mig vaken på kvällarna osv så blir det alltid fel. Det bästa är när jag ger efter och somnar då när min kropp vill. Då snarkar jag till 12-1 på natten och då är det ju som det är men man har fått ihop sina timmar.

Jaja, vintern är ett gissel. Inte blir det bättre av det där klockflyttandet heller. Det hoppad jag att man slutar med så fort som möjligt nu. För oss innebär det bara kaos rakt igenom.

Jag gick upp tidigt här och brassade hemgjord müsli. Alltså det är så sjukt gott när man gör egen. Du kan ha i precis vad du vill och så är det inga tillsatser what so ever. Åt müslin med naturell yoghurt och banan, var såå gott och mätt blir man också.

Gjorde en hel plåt med massor på så det räcker några morgnar här hemma. Förvarar den i en glasburk med lock, lite fint att ha och stå framme på bordet.

RECEPT NINAS HEMGJORDA MÜSLI:

8 dl havregryn

1 dl solrosfrön

2 dl riven kokos

2 msk honung

2 tsk malen kardemumma

3 tsk malen kanel

3 dl vatten

2 msk kokosolja 

Gör såhär:

1) Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en stor bunke.

2) Häll i havregryn, solrosfrön, kryddorna och riven kokos. Blanda runt ordentligt.

3) Häll vatten i en annan bunke, häll i honung och blanda runt tills honungen löst sig i vattnet. Häll allt över havregrynen.

4) Häll på oljan. Rör runt riktigt ordentligt.

5) Häll allt på en bakplåtpappersklädd plåt. Bred ut och hacka sönder om det eventuellt blivit några klumpar.

6) Skjuts in i ugnen i ca 35 min. Rör om lite få och då och hacka lite i müslin så det inte blir så stors bitar. Jag använde en lång kniv. När müslin fått färg så är den klar.

7) Låt svalna och häll sedan allt i en glasburk.

TIPS: Ha i nötter av olika slag och torkad frukt. 2 msk kakao kan också vara gott!

Nähä, nu ska jag börja måla. Har fått beställning på en tavla så nu ska jag sätta tänderna i den. Så roligt att få måla igen, det var några veckor sen nu och jag har känt lite abstinens de senaste dagarna.

Vi hörs lite senare igen, önskar dig en fin onsdag. ❤️

Kram Nina

2
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Susanne
Susanne
5 years ago

Åh det ser så gott ut!
Jag älskar müsli så jag ska testa att göra detta själv. Slutar väl med att man mumsar i sig allting 🙂

niinis
niinis
Reply to  Susanne
5 years ago

Haha, har haft handen i den där glasburken halva dagen.

Nelly
Nelly
5 years ago

Du skrev att du älskar att somna i soffan en gång förut. Du kanske ska testa något annat för bättre sömn? Gör dig redo för sömn med rutiner typ dusch, pyjamas, tandborstning o så svalt mörkt sovrum? Samma sak varje dag tills du lärt dig somna i sängen och inte i soffan? Precis som med småbarn hihi

niinis
niinis
Reply to  Nelly
5 years ago

Ja det vore ju så bra att somna i sängen. Det värsta är att såhär års så blir det typ mellan 16-20 på kvällen. Det känns så stört att gå och lägga sig den tiden, att somna i soffan normaliserar det här konstiga beteendet på något sätt.

För några år sedan så gjorde jag ett försök att få ordning på det här men det handlar om biologiska klockan. Den styrs efter ljuset. Morfar var likadan och min mamma är likadan. Dom har också testat allt. Såå, det här är nog bara hur vi funkar som människor, var vi än somnar.

Men somnarutiner ska jag nog införa i sommar igen när jag är mer normal i min dygnsrytm. ❤️

Marina
Marina
5 years ago

Har muslin precis i ugnen, luktar gudomligt.

niinis
niinis
Reply to  Marina
5 years ago

Åh den är sååå god!

Nästa inlägg

Drömmer…

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x