ANNONS

Hemgjord müsli på morgon

/

Morning raringar!

Lillelördag redan, ni ser…veckan trummar ju på faktiskt! Åh herreminjee hur den här natten blev? Jag höll mig vaken till…… tadaaaaa…. halv 8. Ja men rekord liksom. Inte fasen hjälpte det! Vaknade halv 12 och sen dess har jag inte sovit. När jag kämpar emot, alltså försöker hålla mig vaken på kvällarna osv så blir det alltid fel. Det bästa är när jag ger efter och somnar då när min kropp vill. Då snarkar jag till 12-1 på natten och då är det ju som det är men man har fått ihop sina timmar.

Jaja, vintern är ett gissel. Inte blir det bättre av det där klockflyttandet heller. Det hoppad jag att man slutar med så fort som möjligt nu. För oss innebär det bara kaos rakt igenom.

Jag gick upp tidigt här och brassade hemgjord müsli. Alltså det är så sjukt gott när man gör egen. Du kan ha i precis vad du vill och så är det inga tillsatser what so ever. Åt müslin med naturell yoghurt och banan, var såå gott och mätt blir man också.

Gjorde en hel plåt med massor på så det räcker några morgnar här hemma. Förvarar den i en glasburk med lock, lite fint att ha och stå framme på bordet.

RECEPT NINAS HEMGJORDA MÜSLI:

8 dl havregryn

1 dl solrosfrön

2 dl riven kokos

2 msk honung

2 tsk malen kardemumma

3 tsk malen kanel

3 dl vatten

2 msk kokosolja 

Gör såhär:

1) Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en stor bunke.

2) Häll i havregryn, solrosfrön, kryddorna och riven kokos. Blanda runt ordentligt.

3) Häll vatten i en annan bunke, häll i honung och blanda runt tills honungen löst sig i vattnet. Häll allt över havregrynen.

4) Häll på oljan. Rör runt riktigt ordentligt.

5) Häll allt på en bakplåtpappersklädd plåt. Bred ut och hacka sönder om det eventuellt blivit några klumpar.

6) Skjuts in i ugnen i ca 35 min. Rör om lite få och då och hacka lite i müslin så det inte blir så stors bitar. Jag använde en lång kniv. När müslin fått färg så är den klar.

7) Låt svalna och häll sedan allt i en glasburk.

TIPS: Ha i nötter av olika slag och torkad frukt. 2 msk kakao kan också vara gott!

Nähä, nu ska jag börja måla. Har fått beställning på en tavla så nu ska jag sätta tänderna i den. Så roligt att få måla igen, det var några veckor sen nu och jag har känt lite abstinens de senaste dagarna.

Vi hörs lite senare igen, önskar dig en fin onsdag. ❤️

Kram Nina

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00