Rårakor med löjrom och vispad creme fraiche

Denna härliga rätt vill jag tipsa om till helgen. Det blev så ofantligt gott alltså. Något som vi absolut kommer göra fler ggr. Du kan antingen äta den som förrätt, passar också gott att äta som den är!

RÅRAKOR MED LÖJROM OCH VISPAD CREME FRAICHE, 4 port

1 kg potatis

4 ägg

2 msk vetemjöl

1 tsk salt

Äkta smör till stekning

Vispad creme fraiche:

2 dl creme fraiche

1 msk citronsaft

Topping:

1 liten burk löjrom

Färsk dill

1 hackad rödlök

Gör såhär:

1) Skala och riv potatisen grovt. Blanda i ägg, mjöl och salt.

2) Klicka ca 1 dl av smeten i stekpannan och platta till. Stek del gyllenbruna på varje sida.

3) Vispa creme fraichen, den kommer först att bli vattnigare men fortsätt vispa så blir det fast som fast vispgrädde sen. Häll i citronsaften och vispa runt den. Ställ kallt tills den serveras.

4) Preppa rårakorna med en stor klick vispad creme fraiche, rödlök, hackad dill och löjrom.

LÖJLIGT GOTT!

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

LOADING..