Flåstant på Sportlov

Godmorgon! ❤️

Somnade ifrån bloggen igår kväll igen så det blev inget blogginlägg till dig om gårdagen. Sov lite knackigt natten till igår nämligen så igår kväll kan man säga att man somnade ovaggat. Det är ju fullmåneperiod nu och vissa såna perioder sover jag så oroligt. Vaknar och mår konstigt om vartannat.

Igår hade vi i varje fall en riktigt fin Sportlovsdag tillsammans. Det är ju skönt bara att man inte behöver stressa upp på morgonen och få iväg honom till skolan, bara det i sig är sportlov för mig. Nu ska du få hänga med på vår dag.

Vi stod och hängde på låset in till leklandet igår, det och sedan tittade vi på utsikten. Kaknästornet låg en bit bort och då mindes vi när vi åkte hissen där. Kändes som den gick i 180 km/timmen. Rakt upp. I den farten. Läskigt!

Leklandet öppnade 10 och vi var där innan 10. Milo var taggad till tusen om än lite andfådd då hans mamma är livrädd att åka hiss och vi fick klättra de 6 milslånga trapporna upp till leklandet.

Jag flåsade som ett ångverk från 1800 talet och undrade var min kondition tagit vägen? Att gå 6 evighetslånga trappor i klackar var i alla fall väldigt effektivt för konditionen kändes det som.

Det var fotboll den första halvtimman. Själv var jag fortfarande lite spaghetti i benen. Han sprang och skjöt så han var alldeles genomsvettig efteråt. Jag gav honom lite olika utmaningar som han fick göra inne i buren, bra när man slipper själv tänker jag.

Sedan blev det dricka och tuggummipaus. Älskar att vara på tu man hand med honom. Vi får verkligen tid och prata och jag får vara uppmärksam på hur han utvecklats och vad som rör sig i hans huvud. En 10 åring är minst sagt intressant!

Tuggummina är proppade med socker och jag minns hur goda jag själv tyckte dom var när jag var liten. Doften kastade mig tillbaka till när man stod där som 8 åring och vred om tuggummimaskinens drev och så ramlade det ut galet många små tuggummin som alla smakade magiskt. Man ville stoppa in alla i munnen, samtidigt!

Någon mer som aldrig kommer ihåg var man parkerar?

Mitt knep har blivit att fota var, men det hjälper inte heller varje gång. Igår gick det bra då jag även memorerade vilken rulltrappa vi kom upp ifrån. Dessutom vände jag mig om några gånger så jag såg hur stället såg ut på tillbakavägen. Tänk så man är? Skrev om det på Instagram igår och det var många som kände igen sig.

Ja, parkeringen jag pratar om är Mall of Scandinavias. Efter leklandet ute i Nacka och Tonys möte så for vi inåt stan igen, vi käkade lunch och sedan var det dags för Tony att ta nästa möte. Jag och Milo åkte till Mall of Scandinavia som ligger i närheten av Tonys kontor så det passade ju perfekt. Det blev eftermiddagsfika på Espressohouse.

Alldeles för mycket att välja ifrån. Dessa eviga beslut i livet. Själv var jag ”duktig” och bara tog en kaffe. En koffeinfri. Varje gång de svarar att de har det koffeinfria kaffet slår jag en mental volt.

Det har gått så långt så jag byter café om det inte finns. Jag kan bli lite sur inombords också. Känns som vi ligger efter i Sverige om vi inte har koffeinfritt kaffe att erbjuda. Eller? Har hört att minsta lilla kaffehak som finns i USA alltid erbjuder koffeinfritt kaffe.

Alla kan inte dricka koffein. Jag får hjärtsnurp och ångest av koffeinet från kaffe. Koffeinet i kaffe är mycket starkare än t ex en Cola Zero. När vi drev Kaffestugan så hade vi koffeinfritt kaffe till mångas förvåning.

Mitt tips till alla caféer där ute i landet är att inhandla en burk koffeinfritt snabbkaffe från ICA (ja om man nu inte har det till sin kaffemaskin). Koka vatten, i med 2 rågade teskedar. Skumma mjölk och häll i så har vi en kofffeinfri latte! Hurra! ❤️ Sen skriver ni till mig så kommer jag och fikar.

Fika med koffeinfri latte och en Yatzy blev det. Kolla in hur spöad jag blev?! Ungjäkeln fick både Yatzy och bonus så då hade man ju inte mycket att hämta. Han spöade mig med 102 poäng bara. Haha…. Igår var jag även på ”bra förlorare” humöret så jag kände att jag blev genuint glad över att min unge slog mig så stort.

Jag har en Yatzyapp i telefonen som jag verkligen kan rekommendera. Den använder vi ofta och har såå kul när vi spelar.

Igår körde vi mantrat ”Tro på dig själv” varje gång vi skulle slå. Grannarna vid bordet bredvid måste trott att vi var helt galna. Milo knep ihop ögonen och knöt ihop händerna och upprepade ”Tro på dig själv, tro på dig själv, tro på dig själv”. Måste sett kul ut när man inte uppfattade vårt Yatzy i min telefon.

Väl hemma lagade jag en supergod kycklinggryta som jag ska ge dig receptet på också. Det blev perfekt.

Idag är det Torsdag, redan känns det som. Veckan har verkligen sprungit fram. Inte klart än vad vi ska hitta på idag men något blir det väl.

Nu måste jag fixa frukost till oss här. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
Petra
5 years ago

Haha, ang det här med att flåsa i trappor. Många gånger när man går i trappor håller man andan omedvetet. Tänk på det nästa gång. Jag flåsade som en gris, men så läste jag det nånstans och det stämde

niinis
niinis
Reply to  Petra
5 years ago

Jahaaa, ska tänka på det nästa gång.

Ida
Ida
5 years ago

Älskade kaffe och kunde dricka massor men en dag så gick det inte fick hjärtklappning och ångest deluxe. Förstod inte varifrån det kom men blir varje gång jag dricker kaffe. Så nu blir det the istället men blir så sugen när jag känner doften.

Nästa inlägg

Testar nytt

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x