PANERAD TORSKFILÉ MED REMOULADSÅS

Något som kan vara det godaste som finns är panerad fisk, potatismos och remouladsås! Alltså, alla mina ungar har alltid älskat det så det måste man svänga ihop lite då och då!

Ingen fancy bild men såhär kan det se ut när det ska avnjutas lite panerad fisk!

PANERAD TORSKFILÉ MED REMOULADSÅS, ca 4 pers

8 torskfileer (jag brukar köpa styckfrysta i påse, funkar med rödspättafileer också)

2 ägg

1 dl vetemjöl

2 dl ströbröd (blanda det gärna med lite panko)

Salt

Vitpeppar

Remouladsås

0,75 dl smörgåsgurka

0,75 dl syltlök

1 msk kapris

1,5 dl majonnäs

1 tsk citronsaft

0,5 tsk curry

1 krm gurkmeja

Salt

Vitpeppar

Gör såhär:

1) Tina filéerna om de är frysta.

2) Knäck äggen i en djup vid tallrik och vispa runt.

3) Häll i vetemjöl och ströbröd i varsin tallrik.

4) Doppa filéerna i vetemjölet, sedan i äggen och sist ströbrödet. Salta och peppra filéerna.

5) Stek filéerna i rikligt med äkta smör.

6) Remouladsås: Hacka syltlök, kapris och smörgåsgurka. Lägg allt i en skål. Ha i resten av ingredienserna och blanda runt. Ställ gärna i kylen en stund så den får dra till sig smakerna.

7) Servera fisken med hemkokt potatismos och remouladsås.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Kika gärna på dessa recept:

Fiskgratäng med bearnaisesås

Torskrygg med parmesan och bacon

LOADING..