ANNONS

Ugnsbakad kycklingfilé med krämig fetaostsås

/

Nu ska du få ett galet gott recept på en kycklingrätt som min svängde ihop härom kvällen. Det blev så gott och det kommer vi äta flera gånger garanterat. Det är en enkel rätt att göra dessutom så vem som helst klarar av det.


UGNSBAKAD KYCKLINGFILÉ MED KRÄMIG FETAOSTSÅS, 4 port

4 kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
0,5 dl grädde
100 g fetaost
2 msk sweet chilisås
1 vitlöksklyfta
1 knippe färsk timjan
salt
peppar
1 pkt bacon

Gör såhär:

1) Dela kycklingfiléerna i 4 delar, skär dem på längden. Salta och peppra kycklinfiléerna och lägg dem i en smord ugnsform. In i ugnen på 225 grader i ca 15 min.

2) Lägg fetaosten i en bunke och smula sönder den. Häll i creme fraiche, grädde, sweet chilisås, pressa i vitlöksklyftan och ha i färsk timjan. Hacka den innan. Krydda efter smak.

3) Ta ut kycklingen och häll på såsen över kycklingen. Ställ in i ugnen igen och låt stå och puttra i 15 – 20 minuter till.

4) Skiva baconen i mindre bitar och stek dem knapriga. Servera sedan kycklingen med grönsallad, (ris eller pasta), och häll över lite bacon just innan du ska äta.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00