Helstekt fläskfilé med krämig balsamicosås

Perfekta rätten för helgen. Den här såsen mina vänner kan du dricka! Så god är den.

HELSTEKT FLÄSKFILÉ MED BALSAMICOSÅS, 4 pers.

2 fläskfiléer
1 msk rosmarin (torkad)
svartpeppar
salt
1,5 dl crème fraîche
3 dl vispgrädde
3 tsk soya
2 msk kalvfond
2 msk balsamicovinäger
2 dl vatten
1 köttbuljong

Gör såhär:

1) Släng fläskfiléerna i en stekpanna. Krydda dom med salt, svartpeppar och lite av rosmarinen.

2) Stek dom runt om. Lägg i en ugnssäker form, häll i vatten i stekpannan och rör runt lite. Häll vattnet över fläskfiléerna. Ha i 1 msk vardera av kalvfond och balsamicovinäger. Ha i 1 tsk av soyan också. Pressa i en vitlöksklyfta (valfritt). Slutligen smular du i köttbuljongen. In i ugnen på 225 grader i ca 30 min.

4) Blanda under tiden grädde och crème fraîche. Ha i resten av soyan, kalvfonden, rosmarinen och balsamicovinägern. Vispa ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

5) Ta ut köttet, häll av det mesta av vattnet utan att hälla ut kryddorna. Häll sedan gräddblandningen över köttet. Är såsen väldigt ljus häller du på lite mer soya. In i ugnen i ytterligare 15 minuter.

6) Serveras till ris eller potatis av något slag och en härlig grönsallad gjord på ruccola, gurka, sugarsnaps, fetaost, majs, gurka och tomat

 

Följ mig gärna på min Facebooksida och så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av fler härligt goda recept:

Fläskfilégratäng

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Kyckling med baconinbakad potatiskaka

Fläskfilégryta

Kram Nina

  1. Annika skriver:

    Hej!
    Vilken balsamicovinäger använder du till denna?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..