ANNONS

VECKOMATSEDEL

/

Ja men jag höll ju nästan på att missa för bövelen. Ni kan ju inte vara utan lite matinspiration för veckan!

MÅNDAG

Thaikyckling

TISDAG

Chipotle Lax med ananas/avokado salsa

Salsa:

1 ananas (skuren i tärningar) 

½ liten rödlök (fint tärnad)

1 jalapeño (fint tärnad)

1 avokado (fint tärnad)

1-2 msk färsk finhackad koriander (gillar du inte koriander tar du persilja)

2 stora lime (zest och saft)

2-3 tsk honung

½ tsk havssalt

Laxen:

4 laxfiléer

1 tsk chipotle pulver (använd mindre om du inte vill ha det alltför kryddigt)

3 msk farinsocker eller kokospalm socker

¼ tsk havssalt

¼ tsk svartpeppar

Gör såhär: 

Blanda alla salsa ingredienser i en mediumstor skål. Ställ i kylen tills den ska användas. Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda chipotle pulver, socker, salt och peppar i en liten skål. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast smord form. Fördela blandningen på laxfiléerna, och se till att täcka dem väl.

Tillaga i ugnen i ca 15-20 min. Servera med salsan uppepå riset och med t ex kokt ris (glutenfritt), quinoa (glutenfritt), bulgur eller matvete.

ONSDAG

Skaldjurspasta

TORSDAG

Kryddig ugnskorv

FREDAG

Hemlagad pizza med olika fyllningar

VECKANS GOTTA:

Glutenfri vit kladdkaka

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00