När ”gammeln” kom och tog mig!

I annonssamarbete med Memira

Det var min 40 årsdag, jag hade vaknat till sång och frukost på sängen. Tänkte att jag ville känna mig pigg och fräsch för den stora dagen redan från start och skuttade glatt in i duschen. Jag älskar ju att fylla år så för mig var det en härlig dag som jag hade sett fram emot massor.

Väl inne i duschen så ville jag läsa om mitt schampo som jag skulle använda för första gången. Jag hade startat dagen med att ta på mig linserna som jag ofta gör, finns inget så irriterande som att gå omkring utan ögon hemma. Man går in i saker och ser tammetusan ingenting. När jag ska läsa den lilla finstilta texten på baksidan så ser jag inte. Jag som är oroligt lagd reagerar ju med att först bli rädd. Vad tusan är det för fel på mina ögon? Varför ser jag ingenting. Jag minns att jag sköljer ögonen gång på gång men inget hjälper.

Jag kommer ut ur duschen och frågar oroligt Tony vad sjutton det kan vara för fel när jag ser så dåligt? ”Du är väl trött” säger han, han som alltid försöker hitta logiska förklaringar till sin oroliga fru. ”Sådär kan jag också få” fortsätter han.

Jag blir tyvärr inte lugnad av det utan fortsätter försöka läsa på små förpackningar och får samma känsla, jag kan inte se det tydligt. Till slut tar jag av mig linserna och tänker att dom kanske är suddiga, men det verkar också konstigt då jag precis samma morgon öppnat ett nytt linspaket. Jag läser samma schampoflaska utan linser och ser som en hök. Det är klart och tydligt och jag kan se det absolut minsta text.

Där och då, på min 40 årsdag slår det mig. ”HAR JAG FÅTT ÅLDERSSEENDE?”

Efter några omtumlande dagar så inser jag att jag, på självaste 40 årsdagen, fått kastat i ansiktet att gammeln kom och tog mig samma dag som jag passerade det berömda strecket. Hur taskigt? Haha….

Det är också nu jag lär mig hur sjukt bökigt det är att vara både närsynt och att ha fått ålderseende. Nu är det ett galet av och på med glasögon, läsglasögon och linser. Det är total kaos!

Nu ser det allt som oftast ut såhär när jag försöker läsa recept t. ex. Har jag linser i måste jag ha läsglasögon när jag läser. Har jag inte linser i utan bär mina vanliga glasögon så måste jag ta av mig dom när jag läser något, men de måste vara på för att jag ska se på långt håll. Ämen kaos! Ibland blir jag verkligen sååå trött på det här. Att alltid ha bekymmer med att inte kunna se ordentligt.

Memira är Skandinaviens största kedja för ögonlaser och linsbyte. Över 70% av svenska befolkningen har något slags synfel och i princip alla över 50 år har fel på synen (därav de kära läsglasögonen och förstorade texten i mobilen :). Memira erbjuder ögonlaser och linbyte operationer och många över 40 år väljer att göra ett linsbyte, då blir man av med just det här problemet som jag har. Just nu har dom så man får göra en kostnadsfri undersökning, en undersökning där man kollar om man kan göra en operation eller inte.

På >>deras sida<< kan du läsa massor om hur det går till. Du kan också läsa berättelser ifrån deras kunder som gjort dessa operationen.

Jag har funderat en del på att i alla fall göra undersökningen, om det är så att jag kan göra operationen för att åtgärda det här? Det vore verkligen en dröm att kliva upp på morgonen och se ordentligt, och allra härligast skulle det vara att slippa detta växlande mellan glasögon/läsglasögon och linser. Vilken dröm!

Nu undrar jag om någon av er gjort ögonlaser eller linsbyte? Berätta gärna!

14
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
5 years ago

Det finns ju multifocala linser. Alltså progressiva linser för såna som jag som har åldersseende. Jag använder det och ser hur bra som helst på både långt och kort håll

niinis
niinis
Reply to  Malin
5 years ago

Jag har testat det i 2 omgångar. Tyvärr så ser jag så pass dåligt så det tummade alldeles för mycket på synen på långt håll. Dom försökte att reglera det flera ggr men jag såg för dåligt på långt håll, så det funkade tyvärr inte på mig. Så trist!

Yvonne
Yvonne
5 years ago

Jag genomgick laseroperation 1996 och 1997. Ett öga i taget för att bota min närsynthet. 15000 kr per öga. Det bästa jag gjort! Välinvesterade pengar. Så skönt att slippa glasögon och linser. Enda biverkningen är att jag har jobbigt att köra i mörker, blir lätt bländad.
Nu har vi 2019 och ser fortfarande som en falk. Inga tecken på åldersynfel än i alla fall.
Hälsn Yvonne i Luleå

niinis
niinis
Reply to  Yvonne
5 years ago

Det är ju helt otroligt, sååå längesen och du ser så bra fortfarande! Fantastiskt ju!

Nästa inlägg

Årets första

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x