Årets första bad

Godmorgon!

Vaken sen kvart över 5 här på morgonkulan. Vilka varma dagar vi haft här hemma alltså. Igår köpte vi ytterligare en fläkt så Milo inte behöver svettas sönder på sitt rum. Han är extremt känslig för värme när han ska sova precis som sin största bror. Det ska ”kallas” både täcke och kudde innan det ska sovas. Det betyder att slänga ut både täcke och kudde på altanen så de svalnar av…..

Vi har ju luftvärmepump som kyler ned men den är liksom riktad ut i kök och vardagsrum och bort från Milos rum så där kan det bli varmt. Varmast är nog Theddes rum ändå där solen ligger på precis hela dagen, där går fläkten hårt kan jag säga. Det hjälper faktiskt bra med de där bordsfläktarna tack och lov.

Igår lyckades jag i alla fall rensa ur hela garderoben igen. Jag gör ju dessa utrensningar lite då och då och har verkligen blivit hård där. Är det inte använt på flera månader så ska det ut. Som den här färgglada kjolen…. köpte den i slutet av förra sommaren. Använde den en gång och kände att jag nog inte kommer få mer användning för den, ja då ska den bort.

Jag kör alltid alla kläder till mamma, då plockar hon ur det hon vill ha. När hon tagit det hon vill ha så fraktas resten till mina släktingar i norra Finland som brukar bli överlyckliga. Så kul när kläder kommer till användning igen.

Var även till blomsteraffären och köpte årets första Mårbacka och Rosenskära. Äääääälskar dessa 2 sommarblommor!

La också upp den här på Instagram igår. Skrev att jag köpt nytt läppglans….. Ser du allt aspludd på läpparna? Ok, lite lätt ”stagead” bild men ändå. Alltså jag blir fasen galen på allt ludd som flyger omkring. Det är precis överallt. Svalde väl 800 luddbollar bara igår.

Ni som följer mig på Instagram är ju sååå grymma. På bara några få minuter fick jag all info om dessa luddbollar och länkningar till olika artiklar i hela Sverige.

Det är alltså aspen som fått fnatt. Detta beror på förra årets supersommar. Aspen släpper då alla sina frön samtidigt och då blir det lite mycket på en gång. Vår gräsmatta är liksom luddig! (Kan vara al också som en av mina följare skriver här nedan, men mestadels är det asp).

En utav konversationerna på Instagram igår.

När Milo kom hem från skolan så packade vi en liten matsäck och tog cyklarna och cyklade till stranden. Han var så spänd och pepp på årets första bad.

Svinkallt men ungen badade en lång stund innan han slutligen tyckte att det nog var lite kallt. Badkruka som jag är så kommer jag knappt i när det är över 25 grader i vattnet.

Vi satt länge och mös på filten och bara njöt av vädret. Glass efter bad, ja det är sen gammalt.

Sen var det dags för fotbollsträning för Milo och vi gav oss iväg till Västerås och köpte nya sneakers till honom. Dessvärre köpte vi för stora så dom måste bytas idag, så värdelöst. Han hade verkligen behövt nya idag när det är idrottsdag på skolan.

Älskar kvällsljuset på vår altan. Ni anar inte hur mysigt det är att sitta här såna kvällar som vi hade igår.

Dock så ska det soliga vädret försvinna nu som ni ser. Enligt väderappen väntar en veckas regn. Huuuuu…. Det optimala hade väl varit regn på nätterna och toksol på dagarna men så funkar det ju inte tyvärr. Det där regnet beställer man inte hur som helst.

Hepp, sitter i bilen nu och ska ta tag i lite jobb innan jag är framme i Sthlm för dagens möten.

Hörs senare!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
4 years ago

Här hemma hos oss kommer luddet från Sälg. Ser ut dom snö på gräsmattan.
Men det vita luddet kan komma både från Asp och Sälg.
Man kan ju inte ens öppna dörrar och fönster för då är det ju fullt inne

niinis
niinis
Reply to  Eva
4 years ago

Ja det är helt sjukt verkligen…. blir galen på de där förbaskade tussarna.

Petra
Petra
4 years ago

Tips om han är varm när han ska sova. Lägg en kylklamp på huvudet eller under lakanet.
Min dotter är likadan. Får panik när det är för varmt. Och kylklamp funkar utmärkt

niinis
niinis
Reply to  Petra
4 years ago

Men gud vad smart! Det måste vi också göra, tack för tips!

Nästa inlägg

SLUT

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x