ANNONS

Jordgubb och rabarbermuffins

/

Dessa godingar måste du testa. Att något så enkelt kan bli så herrans gott!? Ät dessa med lite vaniljvisp så är du hemma.

Muffins fyllda med rabarber och små bitar av jordgubbar visade det sig bli en toppenkombo alltså.

RECEPT ca 12 st: 

3 ägg

2,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl naturell yogurt

3 dl mjöl (för glutenfritt: glutenfri mjölmix)

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

10 jordgubbar

1 stång rabarber

Gör så här:

1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt.

2. Smält smöret. Tjoffa jordgubbar och rabarber i mindre bitar.

3. Häll smör och yogurt i resten av smeten och vänd ner det.

4. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke.

5. Tillsätt lite i taget av mjölblandningen i smeten och vänd ihop det försiktigt.

6. Fördela i formar, lägg i några jordgubbs- och rabarberbitar i varje, grädda sedan i 175 grader i ca 15-20 minuter.

7. Pudra med florsocker strax innan servering. Du kan med fördel servera lite vaniljsås till också.

5

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00