Baconinlindade kycklingrullader med färskost och fetaoströra

Måste genast in till dig och skriva ned det här receptet som jag ikväll lagade. Alltså, det blev sååå gott och du måste måste testa. Perfekt som en liten godare helgrätt men funkar alldeles utmärkt i vardagen också. Enkelt, snabbt och så vansinnigt gott.

Baconinlindade kycklingrullader med färskost & fetaröra, 3 port

2 stora färska kycklingfiléer
1 pkt bacon

Röra:
100 gr fetaost
200 gr färskost
1/2 msk hackad persilja
1 tsk torkad timjan
lite salt
svartpeppar
2 tsk honung

Sås:

1,5 dl vitt vin
3 msk kalvfond
1,5 msk majsredning
2 dl vispgrädde
2 tsk honung
peppar
1,5 dl vatten

Gör såhär:

1) Dela varje kycklingfilé i 3 tunna delar. Du skär alltså jäms med själva kycklingfilén så du får tunna platta delar.

2) Blanda fetaost, färskost, hackad persilja, timjan salt, peppar och honung tills allt är ordentligt blandat. Klicka ut en bit på varje kycklingfiléplatta. Rulla sedan ihop rulladen. Rulla en baconskiva runt varje och fäst den med en tandpetare. Blöt gärna tandpetarna innan så bränns de inte.

3) Stek rulladerna i rikligt med äkta smör. Se till att de blir stekta och får yta på alla sidor.

4) Häll i vin, vatten och kalvfond. Låt bräsera under lock på medelvärme i ca 5 minuter. (Ett av mina favoritvin är fumees blanches som är ett Sauvignon Blanc vin och smakar magiskt gott.)

5) Lyft ur rulladerna och lägg på en tallrik bredvid. Häll i grädde och honung i såsen och blanda majsredningen i lite vatten och häll i. Krydda. Har u kvar lite av röran kan du med fördel ha i detta i såsen, det blir supergott. Vispa runt tills du har en simmig sås. Blir den för tjock kan du ha i lite mer grädde, är den för vattnig kan du blanda lite mer majsredning och ha i. Vispa runt tills den är helt slät. Häll i rulladerna igen och låt puttra i ca 5 minuter till.

Servera med quinoa, potatis eller ris.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

145
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carola
Carola
4 years ago

Jag hade inte tid att göra rullader, så jag stekte på kycklingbitar och bacon sen skickade jag i allt till röra med lite creme fraiche och grädde. Det blev gott det med.

Jenny
Jenny
4 years ago

Ser supergott ut!! Undrar bara vilken typ av färskost du använder? Naturell eller smaksatt?

niinis
niinis
Reply to  Jenny
4 years ago

I denna är det naturell!

Susanne Plahn
Susanne Plahn
4 years ago

Världsklass på denna rätt!
Familjen och jag själv älskade den…

niinis
niinis
Reply to  Susanne Plahn
4 years ago

Tack snälla, så roligt att höra!

Pernilla
Pernilla
4 years ago

Kan man byta ut vinet till något annat?

niinis
niinis
Reply to  Pernilla
4 years ago

Egentligen inte, men du kan utelämna det om du vill.

Birgitta Bergman
Birgitta Bergman
3 years ago

Jag tar alltid en liten bit spagetti istället för tandpetare, så slipper man ta bort något

niiinis
niiinis
Reply to  Birgitta Bergman
3 years ago

Åh smart! Tack för tips! 😍😍😍

Karolina
Karolina
3 years ago

Vilken färskost är de?

Karolina
Karolina
3 years ago

Såg svar nu 😅

Monica Prisecaru
Monica Prisecaru
3 years ago

Haft en vitlöksklyfta i röran och det vart supergott. Tack för en fin middag tips!

niiinis
niiinis
Reply to  Monica Prisecaru
3 years ago

Härligt! ❤️

Carina
Carina
1 year ago

Tack för ytterligare ett gott recept…. Och vin…🥰 Vi älskar att prova både dina rätter och vinförslag 😊

Julia
Julia
9 months ago

Riktigt gott! Hade klyftpotatis till😍

Nästa inlägg

Kompismys

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x