Godaste västerbottenpajen

Denna veckan ska recepten handla om midsommar, rakt av. Allt du kan tänka dig vilja äta och njuta av på midsommarbordet kommer finnas här på bloggen denna veckan.

Först ut är min grymma västerbottenpaj, finns ingen godare!

VÄSTERBOTTENPAJ

3 dl vetemjöl

125 g smör

1 ägg

en nypa salt

Fyllning:

3 ägg

2 dl grädde

3 dl riven västerbottensost

salt & peppar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Smöret får gärna vara lite halvkallt, det ska dock gå att jobba med det. Dela det i bitar och ha i det i vetemjölet, knäck i ägget. Är degen för hård kan du ha i lite vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.

3) Ställ i kylen i 15 minuter. Täck med gladpack.

4) Tryck ut degen i en pajform, tryck upp degen upp på kanterna. Nagga den med en gaffel och förgrädda i ca 10 -13 minuter.

5) Gör under tiden fyllningen. Riv osten.

6) Rör ihop osten grädde och äggen. Häll detta i pajskalet. Ställ in i ugnen och grädda i 25- 35 minuter. Pajen ska få färg, gärna lite dallrig i mitten. Den stannar till när den svalnar och blir sådär krämigt god.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..