ANNONS

Rabarbersaft med citron

/

Hörni, jag kokade ju rabarbersaft häromdagen. Men mums! Alltså….. MUUUUMS! Sååå otroligt gott och läskande. Löjligt enkelt dessutom så alla kan verkligen göra det.

RABARBERSAFT ca 1 liter

600 g rabarber

1,2 dl vatten

2,75 dl strösocker

1 dl citronsaft (av ca 2,5 st råa citroner)

Gör såhär:

1) Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en gryta. Låt skalet sitta kvar.

2) Häll på vattnet och låt sedan koka på medelvärme i ca 15 min.

3) Ta av från plattan och sila igenom saften. Låt koka upp.

4) Tillsätt sockret och rör om tills det lösts upp. Ta av från plattan.

5) Pressa i citronsaften. Rör om och häll upp på väl rengjord glasflaska med tätslutande kork. Låt kallna och förvara sedan i kylen.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

7
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00