Kulturell för tusan gubbar

Det är kväll här i norra Finland. Vi ligger en timma före Sverige. Vi har varmt och skönt och bara njuter av dagarna. Milo badar i den kalla älven varvat med svinvarm fotboll. Han pratar om att flytta hit. Den parveln alltså….

Igår var vi kulturella men startade som vanligt dagen med en promenad!

Vi har hittat en rutt som är 4,5 km lång. Perfekt för oss. I morse var det pappa och jag som gick igen.

Det blev ett besök på museet för fru Hermansen också. Något man inte gör så ofta men kanske borde. Svinintressant ju för bövelen.

Jag och pappa började dock med att åka och besöka mina släktingars gravar. Det är enligt tradition väldigt viktigt för finländare.

Vi besökte min farmors, farbrors, farfar och morfars grav. Vi gick också förbi mamma och hennes syster och bror som höll på och fixade med morfars grav. Släktträff väntar på lördag och som sagt enligt tradition ska alla släktingars gravar besökas.

Det blev så himla fint vid min morfars grav när de var klara.

Mormor hämtades och fick kika på förändringen. Hon blev så glad för det var sååå fint tyckte hon. Tänk, min mormor har fått sakna min morfar sen 1977. Hon har aldrig haft någon annan man efter han gick bort i hjärtinfarkt endast 56 år gammal, det är 42 år sedan. Jag är säker på att morfar är där och tar emot henne när hennes tid är kommen. ❤️

Vi besökte också ”gamla” kyrkan. Världskänd är den med sina 330 år på nacken. Det ligger också mumier begravda under träplankorna i kyrkan. Så vacker är den och doftar tungt av tjära.

Vi besökte museet också som sagt. Mormor orkade följa med härligt nog. Jag känner på mormors armar så fort jag är i närheten av henne. Så rynkiga och mjuka. Älskar att känna på det…. ❤️

Kvällens avslutades i vanlig ordning vid stranden. Milo med ett bad och vi på en handduk bredvid. Så mysigt! ❤️

Nä, nu ska vi sova lite så vi orkar med morgondagen. Vi blir kvar här lite till. Kändes rätt på något sätt. Imorgon åker vi till ett ametistgruva och ska gräva fram våra egna ametister. Det är Finlands största ametist fyndighet. Sååå coolt så jag smäller av alltså. Ni vet kristaller som jag pratat om tidigare? Milo är tokladdad för han vill ha en egen kristall säger han.

Men nu är det natti natti!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Pastasallad med örtdressing

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x