Godmorgon Umeå

Hej på er!

Vaknade upp till den här utsikten idag.

Hur vackert? Kan knappt sluta titta. Något som är härligt med att bli äldre är att man lär sig att njuta mer av sånt här. I alla fall jag. Som yngre rusade jag förbi utan att hinna se och känna in.

Det är inte direkt sämre åt det andra hållet. Vi bor mitt i smeten i Umeå på U&Me Hotel. En jättebyggnad och vi har rummet på högsta våningen.

Vi ska strax gå ned för att äta frukost men jag vill inte lämna sängvärmen. Jag är svintrött dessutom, har sovit så dåligt inatt. Världens skönaste sängar och kuddar men jag sov bara några ynka timmar. Vi landade här sent igår kväll så vi stupade i säng i stort sett, kan vara PMS som spökar.

Ja, vi lämnade alltså Finland igår. Det var lite tungt och sorgligt faktiskt.

Innan vi åkte var jag och hängde med mormor i några timmar. Vi provade ut vilken sjal hon skulle ha till kvällens fest också. Det var riktigt mysigt och få sitta och prata länge med mormor.

Jag fick veta så mycket om hennes förflutna. Om hur hon och morfar träffades t ex. Om hur ofta hon ser morfar i sina drömmar. ❤️ Så fint på något sätt….han är och kollar till henne såklart. Det sägs att vi är som mest mottagliga för andevärlden när vi sover.

Jag gav mormor en ametist som jag hittade när vi grävde. Ametister är ju läkande för mage och bröst så jag tänkte hon skulle ha den nu när tumören ska opereras bort från hennes mage. Hon lovade hålla i den mycket och så sa hon: ”Man måste tro på det, annars funkar det inte”. Precis så är det….

Det blev jobbigt att gå ifrån mormor. Hon satt och såg så liten ut där i soffan. Jag sa att vi ses nästa sommar igen. Sen grät jag i bilen. Så känslosamt. ❤️

Ja som sagt, igår kom vi in på svensk mark igen. Min klocka ville inte hoppa tillbaka bara så allt har varit knas. Jag har sparkat upp familjen en timma för tidigt och trodde jag somnade en timme senare och vaknade en timme senare än vad klockan var. Knas!

Riktigt häftigt här i vårt rum. Kolla bara på lilla klisterlappen som sattes på toarullen. Den blir ju som ny!

Nu har Milo vaknat här så nu kan vi gå ned och äta frukost på det här bageriet. Hört så mycket gott om det så det ska bli spännande.

Så smart att sätta såna här små stickers överallt, gör ju att folk gärna fotar.

Ja, nu har vi hunnit både äta frukost, checka ut och åka en bit. Så sjukt gott allting var och jag åt verkligen så jag blev proppmätt. Som tur är så var det surdegsbröd och det kan ju vi som har IBS äta. Lycka! Det är ju lätt det godaste brödet som finns.

Senare idag landar vi hemma hos stora barn och katt igen. Vi är bjudna på fest men vi har inte bestämt oss ännu, lite sugna är vi då det är ett riktigt skoj kalas.

Hörs sen!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
J
J
4 years ago

Avsked är så tungt, jag fällde en tår när jag läste ditt inlägg. Kör försiktigt hela vägen!

Sofia
Sofia
4 years ago

Förstår att det varit en känslosam resa. Tack för att du delar med dig. Så viktigt att prata med äldre generationer och föra deras historia vidare.

Vilket smart namn på hotellet. Älskar sånt.

Ha en bra resa hem nu och njut av sommarvärmen i helgen. ☀️

Nästa inlägg

Vi hittade ametister

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x