Ugnsbakad pumpafrö och basilikakyckling med fetaost och rosmarinsås

Igår lagade jag mat här hemma. Blir mycket ”skitmat” när man har semester i familjen. Take away och något snabbt. Men så igår kände jag att nä nu jäklar ska det lagas riktig mat.

Blev totalt freebase och så fantastiskt gott, bland det bästa i kycklingväg skulle jag våga mig på att skriva. Alltså guckan uppepå kycklingen blev sådär härligt knaprig och helt perfekt – alltså MUMS så gott det var!

UGNSBAKAD PUMPAFRÖ & BASILIKAKYCKLING MED FETAOST & ROSMARINSÅS

4 kycklingfiléer

1/2 dl olivolja

1/2 dl pumpafrön

3 msk hackad färsk basilika (fryst eller färsk)

1 vitlöksklyfta

Salt & peppar

Sås:

2 dl creme fraiche

2 dl grädde

200 g fetaost

3 msk kycklingfond

3 msk hackad rosmarin (färsk)

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Börja med kycklingen. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg ut kycklingfiléer (frysta eller tinade spelar ingen roll) i en ugnsfast form.

2) Blanda olivolja, pumpafrön, vitlök, basilika och salt & peppar i en liten skål. Bred på röran på kycklingfiléerna. In i ugnen i ca 20 min för tinade, ca 30 min för otinade. De ska ha blivit ordentligt med färg på röran uppepå.

3) Medan kycklingen är i ugnen blandar du alla ingredienser till såsen. Smula fetaosten ordentligt innan du har i den. Ta ut kycklingen och häll såsen över.

4) Tillaga i ugn ytterligare 15 min. Servera med potatis eller ris. Eller så gör du som jag gjorde. Gjorde 2 galet goda sallader till och åt med.

Sallad 1:

Bladgrönsaker, saltrostade pumpafrön (gjorde själv), rädisor, gurka, fetaost.

Sallad 2:

Vattenmelon (kärnfri), fetaost, hackad mynta.

LOADING..