Byta bransch

Godmorgon raringar! ❤️

Det är FINFREDAG idag. Jag ska kliva upp här och ta tag i hemmet. Storstädning står på schemat. Ska också tömma de överfyllda tvättkorgarna, gå igenom Milos kläder och få lite ordning till skolstarten på måndag. Tänker att helgen för övrigt sedan mest ska handla om födelsedagen.

Dock så tänkte jag prata om en helt annan sak denna morgon. Jag har nämligen haft en rätt rastlös känsla i kroppen inför hösten. Som att något nytt behöver hända i mitt liv. Jag är en rastlös själ som ledsnar fort, sån är jag och kommer förmodligen alltid att vara då det är ett personlighetsdrag. Så mitt yrke behöver vara omväxlande, det är en sak som är säker.

När jag sedan klurat på hösten så har jag känt mig lite vilsen. Alltså mitt jobb är ju att vara influencer och det i sig är tack och lov kreativt. Men jag har saknat att få vara mer kreativ, ungefär som att man letar efter ett kall i sitt liv. Som något som bara kommer till en, som en ”aha-upplevelse”. Jag är ju en rätt flummig typ av person så att jag vill ha ”aha-upplevelser” är inte alls konstigt för att vara jag.

Igår när jag och Tony gick på Örebros gator och njöt av vädret så tog jag upp den här bubblande oron i mig. Jag behövde ett bollplank så att jag kanske kunde sätta ord på mina tankar och få stöta och blöta min vilsenhet med min bästa vän i livet. Han som känner mig utan och innan och kan vara helt rak och ärlig emot mig.

Så igår när vi sitter där vid Örebros slott så kom den där ”aha-upplevelsen” till mig. Den som jag så länge eftersökt undermedvetet. Tony har länge pratat om att jag skulle passa att jobba med en speciell grej men jag har liksom inte tagit det till mig. Mer viftat bort det faktiskt.

Men så igår när vi diskuterade allt fram och tillbaka så var det som att det landade hos mig på riktigt. Som att det plötsligt blev självklart och det har ju hela tiden varit ett av mina största intressen. Jag kommer så småningom att börja plugga – japp, Niiinis ska plugga. Det var ju en mening jag aldrig trodde jag skulle skriva i den här åldern.

Jag vet inte om det betyder att jag byter bransch direkt, att vara influencer och skriva på den här bloggen har blivit en för stor del av mitt liv så just nu har jag svårt att tro att jag kommer sluta med det. Men livet kommer säkert att se annorlunda ut efter min utbildning.

Jag ska såklart berätta allt senare men just nu behöver jag suga på karamellen lite. Jag ska leta upp en bra utbildning och när allt sånt är klart så ska jag berätta.

Vad skulle du vilja göra om du inte jobbade med det du jobbade med idag? Har du nångång tänkt på att byta bransch?

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

27 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Julia
Julia
4 years ago

Har alltid haft en dröm om att arbeta på konditori eller café! Men livet är långt tänker jag och man hinner med mycket!

Katja
Katja
4 years ago

Jag ville/ behövde verkligen byta yrke kände jag och läste 3.5 år på högskola. Jag var 37 år då. Bland det bästa och tuffaste jag gjort. Heja dig

Annika K
Annika K
Reply to  Katja
4 years ago

Samma här. 🙂
Bytte inriktning o läste 3,5 år på högskola.
Det roligaste, bästa o jobbigaste jag gjort. Men sååååååå glad att jag gjorde det.

Hoppas du hittar nått vill läsa. Dock kanske du är sent ute för studier i höst?

niinis
niinis
Reply to  Annika K
4 years ago

Detta är en kurs man köper och den har flera utbildningsstarter som tur är.

niinis
niinis
Reply to  Katja
4 years ago

Heja dig, vad duktig du är! Vad läste du?

Jennifer
Jennifer
4 years ago

Så spännande Nina! Känner helt klart igen mig i dendär kittlande, bubblande känslan som infinner sig när drömmar och verklighet på något vis matchas! (Om än bara i tanken.) Att också få stöta och blöta det med sin bästa vän i livet. Det är sådant som får en att utvecklas tillsammans som par! Det är så jag blir lite tårögd. Haha ursäkta mitt känslosamma svar. Men du satte liksom huvudet på spiken – du satte precis ord på detdär ”livspirret”! Lycka till tjejen!!

niinis
niinis
Reply to  Jennifer
4 years ago

Du är som mig, är man känslig så är man. ❤️❤️

Sofie
Sofie
4 years ago

Håller nu på att plugga på äldre dar efter 10 år inom detaljhandeln. Jag vill göra skillnad för våra unga så valde att sadla om helt och sätta mig i skolbänken och snart är jag klar, jippi!

niinis
niinis
Reply to  Sofie
4 years ago

Åh vad härligt! Så kul att du tog tag i det! ❤️

home2tiny
4 years ago

Så spännande att börja plugga… Själv sa jag upp mig från en tjänst som mäklarassistent för ett år sedan. Hade jobbat som det i 17 år…. Men efter många om och men så ville jag prova att vara egen…..driva mina sociala kanaler, jobba som fotograf och inredare. Många tyckte nog att jag var helt crazy eftersom jag dels har en kronisk sjukdom (MS) som påverkar mig och min vardag mycket och dels att jag inte är någon ”ungdom” längre. Men jag är envis och driven…. och jag har inte ångrat mig en sekund. Visst är det tufft, speciellt med bloggen och insta…..att hela tiden försöka synas i bruset och visa att ”äldre” också har en plats i denna värld…. men jag kämpar på och älskar mitt jobb. Ska bli så spännande att följa dig och se vilken utbildning du har bestämt dig för. Heja dig. Kram Tina

niinis
niinis
Reply to  home2tiny
4 years ago

Åh vad jag känner igen mig i mycket som du skriver. ❤️

Följer ju dig och du är så grym på det du gör. Du kan vara stolt över dig själv och dessutom är du världens raraste också! Massa kramar till dig! ❤️❤️❤️

Lena
Lena
4 years ago

Så spännande att börja plugga! Är så nyfiken på dina planer 🙂 Jag pluggade till socionom o senare kbt det bästa jag gjort! O du det kommer gå galant! Måste fråga leo skjortan var kommer den ifrån?

niinis
niinis
Reply to  Lena
4 years ago

Skjortan från H&M. Jag ville plugga till socionom efter gymnasiet men var alldeles för skoltrött. Deg verkar vara ett spännande jobb. ❤️❤️❤️

Jessica
Jessica
4 years ago

Spännande!!
Jobbat inom samma bransch i ca 17 år o fick en knäpp när en bekant pratade om sitt jobb på BB. Tänk att få jobba med det Lite många år i skolbänken dock o 40+ så får se om detta får fortsätta o vara en dröm.
All lycka till dig!!

niinis
niinis
Reply to  Jessica
4 years ago

Men åh så härligt! Det är aldrig försent! Kom ihåg det. ❤️❤️❤️

Erica
Erica
4 years ago

Jag är förskollärare och älskar mitt jobb och är bra på det. Jag och min kollega älskar att ha små teaterföreställningar för barnen och vi slänger ihop fina grejer rätt spontant och med lite förberedelser och de brukar bli super bra och roliga. Så ibland drömmer vi om att resa omkring och visa dem för olika förskolor runtom stan. Tyvärr skulle vi förmodligen inte leva på det så vi fortsätter att knega på och förgylla vardagen för våra förskolebarn.

niinis
niinis
Reply to  Erica
4 years ago

Men vad mysigt det låter! Vad härliga ni verkar vara. ❤️

Katrin
Katrin
4 years ago

O, älskade Nina, hoppas du hittar på nåt kyl men jag skulle sakna ihjäl mig om du slutade blogga, du är så viktig för mig ❤️

niinis
niinis
Reply to  Katrin
4 years ago

Men åh! Så fint skrivet av dig. Till att börja med så är allt som vanligt.
Vi får se med framtiden men än så länge är jag här.

Stor kram ❤️❤️❤️

Lis
Lis
4 years ago

Åh, vad spännande. Själv byter jag bransch och bana på måndag. Börjar studera. ☺️ En helomvändning faktiskt. Lycka till med vad du än får för dig att göra!

niinis
niinis
Reply to  Lis
4 years ago

Åh vad skoj! Vad ska du plugga? ❤️

Loppan
Loppan
4 years ago

Så kul att titta in här ibland Nina. Jag är lite som du, blir fort rastlös och vill gå vidare med jobb. Förmodligen därför jag hoppat runt så mycket på olika. Jag söker också denna aha upplevelse, jag har en känsla att när man hittar den, så har man hittat det man gör bäst och man vill fan vara bäst på det man gör 😉 Jag har tänkt börja plugga till våren och har en rätt stor plan framöver ang vad jag vill göra och hur jag själv vill jobba. Man behöver bryta lite mönster och branscher ibland 🙂 lycka till <3

niinis
niinis
Reply to  Loppan
4 years ago

Du är så duktig Loppan som provar! Helt rätt! Du är ung och hinner göra massor innan du bestämmer dig för vad du vill satsa på. Kul att du kikar in! Kram ❤️❤️❤️

Karin
Karin
4 years ago

Jag är akademiker och kan ibland fundera över om jag istället skulle jobba med djur. Ibland kan jag även känna att det finns mer betydelsefulla jobb än mitt, t ex hjälpa människor. Får se till att göra det som volontär och framtida pensionär för jag har för hög lön och tycker jag är för gammal för att börja om. Det är säkert skillnad om man inte tidigare gått en lång utbildning. Jag har aldrig riktigt greppat din jobbvistorik och kanske ibland uppfattat det som lite ombytligt. Behöver inte vara fel, särskilt om man hamnat på fel plats. Tror det kan vara bra att ha något annat än bloggare, vet inte hur gammal din yngsta är men när han börjar i skolan så blir det ju skillnad.

niinis
niinis
Reply to  Karin
4 years ago

Funderingar ska vi nog alla ha ibland, tror att det är bra med drömmar och tankar.

Min jobbhistorik är chefstjänster av olika slag och egen företagare innan jag satsade helhjärtat på att vara influencer. Det är min huvudsakliga uppgift idag.

Ska bli spännande med utbildningen!

Lina
Lina
4 years ago

Märkligt nog så får jag en känsla av att du ska ta till vara på din mediala förmåga och din utbildning handlar om olika kurser gällande det? Oavsett så önskar jag dig all lycka till!

Själv drömmer jag om att ändra karriär hela tiden, vore jag ekonomiskt oberoende skulle jag skapa en ”gör om mig-studio” för pensionärer att bli fina, sedan skulle jag ha middagsbjudning med dans så de kan träffa en kamrat på ålderns höst. Drömma går ju!

niinis
niinis
Reply to  Lina
4 years ago

Men åh, din dröm låter helt ljuvlig. Gör det! Låter fantastiskt!

Nästa inlägg

Födelsedagsvecka dag 3

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x