Snabba krämiga kycklinggrytan med quinoa

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart.

Häromdagen var jag vrålhungrig när jag kom hem efter jag hämtat Milo. Jag hade helt enkelt glömt att äta, hur är det ens möjligt egentligen eftersom jag fullkomligen ÄLSKAR mat. Jaja, ibland har man för mycket och tiden bara går och så kommer man på det lite försent.

Något som jag alltid har i kylen är konserverad kyckling och quinoa. Låter kanske skitäckligt med konserverad kyckling men det är kanske det smartaste påfundet ever! Dessutom goda perfekta kycklingbitar som är klara att äta direkt. Men hur bra? De ligger i en speciell lag så när du öppnar konserven häller du bara ut lagen så är det ”ready to eat”.

Nu tänkte jag tipsa om en maträtt som tar typ 8 minuter och göra och blir så vansinnigt god! Du bara måste testa!

SNABBA KRÄMIGA KYCKLINGGRYTAN MED QUINOA, 1 port.

1 burk Chicken chunks (5 burkar/100 kr)

1 msk kalvfond

2 tsk balsamvinäger

2 tsk dijonsenap

3 msk tomatpuré

0,5 dl vatten

0,5 dl creme fraiche

3 msk grädde

Salt

Peppar

1 burk quinoa (2 burkar/25 kr)

Gör såhär:

1) Häll i lite olivolja i en stekpanna. Häll i kycklingen. Salta, peppra och stek runt den tills den blivit varm.

2) Häll i kalvfond, balsamivinäger, tomatpuré, dijon och rör runt. Häll i vatten. Låt puttra upp.

3) Ha i creme fraiche och grädde. Låt puttra sedan på medelvärme i ca 5 minuter. Servera med en burk quinoa och lite grönsaker. Supergott!

Slutligen lite tips på vad du ska kolla in när du vill handla Matsmart.

Jag kollar alltid storpack, där kan du hitta allt från plattor med läsk/bubbelvatten (jag har alltid hemma) till måltidsersättning (Tony har som mellanmål när han har mycket möten och jag som mellanmål om jag inte hinner annat). Har plattor med juice hemma då 2 av barnen älskar juice. Finns t.o.m plattor med tuggummi.

Något som jag också alltid kollar är skafferi. Är det något du kan spara in på är det skafferivaror. Kryddor, kaffe, te, flingor, marmelad, müsli, bönor, pasta, frön ja men allt allt allt!

Kolla in detta erbjudande då? Kaffe för 5 spänn paketet, gäller bara idag. HÄR hittar du det!

Happy shopping samtidigt som du gör en bra sak för miljön!

Kram Nina

2
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

13 år idag och tänk så långt du kommit

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x