Polis, undervisning i sexualkunskap och artist innan 7 på morgonen

Godmorgon godmorgon!

Vaknade sådär Nina-tidigt i morse. Tror klockan var 4 eller strax efter. Det börjar bli mörkare igen och det innebär ju att min biologiska klocka tar efter den och försätter mig i en ”sova tidigt när det är mörkt” dvala. Dock så innebär ju det också att vakna tidigt. När det är som värst så vaknar jag ju typ 1-2 på natten och sover dreglande i soffan när klockan är 18 på kvällen. Hejdå Tony, vi ses i April!

Detta är verkligen så hemskt ska ni veta. Att vakna 1 – 2 på natten är liksom 2 timmar INNAN den hemska vargtimmen så ni kan ju tänka er. Många är gångerna som vi försökt rucka på detta mönster. På kvällen har jag bara fått suttit på golvet vid TV:n, eller bara fått sitta med yttersta delen av rumpan på soffan. Tagit en kall promenad, gått ut, tränat osv för att inte somna. Men jag somnar sittande…med gamnacke eller som en väldigt onykter person! Det är som jag får sömnmedel intravenöst. Det GÅR inte att hålla sig vaken!

Tränar eller promenerar jag så somnar jag ju inte, då är jag vaken senare men likt förbannat vaknar jag samma tid ändå. Även om vi gör detta i en hel vecka, 2 veckor… samma! Hur zombie tror ni jag är då? Att ha sovit 2-3 timmar på natten i 2 veckor, ja då är man inte direkt en härlig person.

Min mamma är likadan och min morfar var likadan. När mamma var liten klädde dom på henne mitt i smällkalla vintern i norra Finland och slängde i henne i en pulka, men hon somnade ändå.

Thedde hade en släng av detta när han var liten också. Minns att han ville somna hos dagmamman innan vi hämtade honom kl 16. Vi testade pulkatricket också men innan han var nere i backen så hade han somnat. Han återhämtade sig dock i tonåren och idag är han nattuggla. Kanske kommer det tillbaka när han blir äldre?

Men vet ni, jag har inte mött många som är som mig så jag känner mig rätt ensam och konstig. Finns det verkligen inga fler?

Jaha, igår var vi till klubblokalen och blev ruinerade. Haha…. Ja men den årliga klädprovarkvällen var här igen. Vi köper absolut inte nytt till honom varje år, men just nu växer han fort och växer ur allt så nu blev det ny overall och regnjacka att ha på träningarna när höstens regn och rusk anländer på riktigt.

Sen ut till mamma och pappa en snabbis. Där väntade de på sin serie som skulle börja. En ny turkisk serie som heter ”Hämnd och Kärlek”. Tidigare var det någon annan, men nu är det denna som följs slaviskt. Haha…. skrattar gott varje gång. Dock så var ni många som följde samma när jag sist skrev om det så det kanske är vi som är helt ute som inte följer.

Jaha, denna morgon kan sammanfattas med ”VAD I HELA FRIDEN?”…. typ så. Först så hörde jag ett gapskrik med ”MAAAAMMMMAAAA” från Milos rum. Något i drömmen som hände men jag for upp som ett skott! Sedan har jag fått lite ”hur gör man när man gör barn” frågor som jag lite snyggt försökte dumpa över på Tony men han ville ha svar direkt så då drog jag hela konkarongen och till sist en önskan om att sjunga ”Kärleksvisan” med Sarah Dawn Finer som jag gjorde. Milo älskar den låten och har gjort sen han var liten.

Vad gör man inte som mamma? Va? Haha…. man är polis (som beskyddar ens barn från onda drömmar), man är lärare (som undervisar i sexualkunskap) och så är man även artist. Allt innan klockan 07 på morgonen.

Nu ska jag ta tag i dagen! Hörs senare.

Kram Nina

61
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helene
Helene
4 years ago

Låter otroligt jobbigt och inte så bra för relationen antar jag? Enda tiden maken och jag ses är mellan 18-22.
Har du fått professionell hjälp? Tänker att om det ligger i släkten kan man förvänta sig detsamma dvs psykologiskt? Jag har ingen aning men läst psykologi många år och kan känna igen syndromet.

niinis
niinis
Reply to  Helene
4 years ago

Det är nog mest jag som varit ledsen över att jag inte orkar vara vaken. Tony är mer förstående och realistisk, han har aldrig tyckt att detta är någon big deal. Vi försöker hinna umgås på morgnarna sen jobbar han ju en hel del hemifrån också så ses gör vi ju.

Hur menar du psykologiskt?

Helene
Helene
Reply to  niinis
4 years ago

Jag tänkte kanske på relationen mer intimt. Jo psykologiskt i och med att anhöriga haft det så ställer man in sig på att det ska drabba en och då gör det det. Väldigt vanligt vid många symtom och diagnoser.

niinis
niinis
Reply to  Helene
4 years ago

Ahaa… nu förstår jag vad du menar, nä men jag har varit så sen jag var miniliten och innan jag ens förstod något om psykologiskt arv. Mamma också, morfar med. Det är så våra biologiska klockor verkar vara uppbyggda. Syrran är nattuggla t ex.

Vi är på bra på att hitta tillfällen att ligga, har ju en ung man vettu. Då måste man ha lite fantasi och uppfinningsrikedom vad gäller tillfällen! ❤️

Annika K
Annika K
4 years ago

Tycker du ska söka hjälp för dina sömnproblem.
För så där kan du inte ha det. Aaaaalldeles för få timmar.

niinis
niinis
Reply to  Annika K
4 years ago

Nej alltså, jag sover långa fina timmar när jag får somna tidigt. Det jag förklarade var att vi försökt ruckat på mina tider på kvällen men att jag då ändå vaknar tidigt. Så vi slutade med det…. då sover jag helt ok.

Annika K
Annika K
Reply to  niinis
4 years ago

Ok.
Låter djävligt drygt iaf 🙁

Agda den förste
Agda den förste
4 years ago

NEJ; NEJ ; NEJ…..du är inte ensam………hälsningar en som släcker lampan vid 22.15 och vaknar vid 04-tiden.
försöker ligga kvar ett tag men stiger upp ca: 04.30.
Vi kan ju ”brevväxla” på morgnarna…………:-)

niinis
niinis
Reply to  Agda den förste
4 years ago

Haha! Gärna! ❤️

Sophia
Sophia
4 years ago

Har jobbat med personer som sover tidigt när det är mörkt ute, men de sover ganska länge på morgonen med när det är mörkt… när det är ljust ute blir det tvärtom, somnar senare men vaknar tidigare… så det är inte samma som för dig som har sovit klart dina timmar mitt i natten.. antingen får du nog bara försöka gilla läget eller ta hjälp… ibland upplever jag att knoppen och kroppen löser mkt själv när jag väl accepterat bristerna jag länge stört mig på slappnar väl av och låter allt ha sin gång…

Norpan
Norpan
4 years ago

Du är absolut inte ensam, likadan sömncykel ….. undrar om det har något med det finska arvet att göra, kanske är vi inställda på finsk tid?
Har även läst att personer som vaknar runt 03-snåret, är spirituella och försöker kanalisera med den andliga sidan .
Jag försöker dock mer kanalisera min inre trötthet den tiden, men det har inte fungerat hittills

niinis
niinis
Reply to  Norpan
4 years ago

Är det sant? Det har jag aldrig hört…. ja kanske är det så? Eller det finska arvet… Kram

Nästa inlägg

Krämig korvgryta med smak av timjan

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x