Att känna sig lite utmattad

Halloj raringar!

Sitter och jobbar för fullt och är redan i Sthlm. I morse ställde jag klockan tidigare för att i lugn och ro gå upp och duscha, tvätta håret och få fixa mig lite. Jag har under flera veckor i stort sett bara gått omkring i slaskiga myskläder och lite skitit hår och inte riktigt orkat.

Jag har kanske inte varit helt ärlig under denna sommaren som gått, men jag har mått lite si och så. Min mage har gett upphov till mycket oro och min hypokondri har varit och hälsat på igen. Den har sänkt mig och gjort att jag dragit mig tillbaka. Det var också otroligt jobbigt när ”Mellan” åkte bort, mycket upphov till oro och funderingar.

Efter sommaren kände jag att jag var rätt slut. Kände att jag inte orkade så mycket. Så fort vi gjorde något som krävde lite extra så kände jag att jag var helt slut efteråt. Gråtfärdig och ledsen, trött och irriterad, kände mig konstig och håglös. Eftersom jag drabbats av utmattning tidigare i livet så vet jag att det nu var kroppen som försökte säga att jag skulle ta det lugnt. Den utmattningen var dock 1000 ggr värre än det jag haft sedan dess. Det tog lång tid att återhämta sig efter den, men det gick.

Därför har jag ändrat om min kost helt och hållet, jag ger inte kroppen något som stressar den. Bara läkande mat och sånt som jag vet att den mår bra av. Sen dricker jag ju min sellerijuice också. Nu har jag ätit såhär i 2 veckor (sellerijuice hqr jag kört en vecka) och känner en stor skillnad. Dock så tar det måååånga veckor innan man ”renat” kroppen från gifter och skit och för att få den att läka så måste jag ha tålamod. Tålamodet har blivit bättre med åren men jag har lätt för att bli otålig när saker inte händer tillräckligt fort.

Inre stress är nog så påfrestande om inte värre än ytlig stress. Men som jag pratade med Carola om igår så försöker jag se dessa perioder i livet som en utvecklingsfas. Hörni, vi utvecklas ju hela livet. En personlig utveckling slutar ju inte för att man blir äldre. Så att man drar sig tillbaka en aning ser jag mer som att man landar, reflekterar och bygger för en ny fas och en ny start. Så försöker jag i alla fall att se på det.

Att känna sig lite utmattad behöver heller inte handla om att man är helt borta från omvärlden och inte orkar något alls. Det kan bara betyda att man bränts lite i kanterna och att man behöver städa bort det där brända så är man ”good to go” sen. Jag har varit här förut och jag vet hur jag ska handskas med det. Jag stressar inte med det här, jag gillar mer läget och accepterar att nu är det en sån här period. Jag har inte bokat in mig på sånt som kräver massor med energi tex. Sånt försöker jag hålla mig ifrån. Dock så bokar jag gärna sånt som ger mig energi. Vänner jag älskar, intressanta utflykter och sånt som jag gillar att göra är välkommet.

Jag ska vara lite snäll mot mig själv och boka in sköna behandlingar. Aromamassage pratade vi om igår. Taktil massage. Sånt som inte sätter igång så mycket i kroppen, mer att det hjälper på en läkande nivå. Kanske gå på en fotbehandling, jag som älskar mitt fotpill.

Att vara snäll mot sig själv är bra när man känner sig lite kantstött.

Idag kände jag ändå för lite lockar och vanliga kläder. Att få hoppa ur myskläderna gör gott för själen det också. Lite jobb i Sthlm, en bukett med underbara hortensior och sen hem snabbt för att hoppa i myskläderna igen.

I helgen ska jag städa för hösten hemma. Sommaren ska bort från altanerna och så ska jag göra det klart för höst och vinter. Hoppas på fint väder. Sen ska mannen min bli frisk också… en skön helg som jag ser fram emot.

Tack för att ni finns, tack för ni hänger på i livets upp och nedgångar med mig finisar! Jag tycker det är viktigt att visa alla sidor och framförallt prata om sådant som ibland gör oss svaga. ❤️

Kram Nina

5
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Chatarina
Chatarina
4 years ago

En stor varm höst-kram skickar jag till dig!Var rädd om dig!

Frida
Frida
4 years ago

Fina Nina <3. Älskar din blogg för att den beskriver hur livet är, rakt upp och ner. Kämpa på ❤️.

Tilda
Tilda
4 years ago

Åh vad jag känner i gen mej i de du skriver. Har haft de så de senaste 15 åren. Har haft pension i ca 12 år. Är bara 57 men har en underbar familj med man barn och barnbarn som oftast förstår mej men inte alltid. Men man får ta vara på dom dagarna man känner sej på topp

Veronica
Veronica
4 years ago

Jättekram till dig <3

Ida
Ida
4 years ago

Kram ❤ Läser din blogg dagligen ligger hemma efter att ha tagit bort en stor polyp i underlivet, blev lite komplikationer efteråt med stor blödning och ingrepp utan bedövning. Nu när jag ligger här känner jag hur de lite hypokondriker tankarna kommer krypande, har jag feber? Gör det ont? Så nu har jag tagit fram smör och när jag hämtat dottern efter skolan så ska vi baka dina falska wienerbröd i långpanna! Mannen kommer bli överlycklig och jag skingrar mina tankar

Helena
Helena
4 years ago

En stor kram till dig, jag vet hur det är att må som du gör. Jag har också varit sjuk i utmattningssyndrom och det ju som sagt var tid att återhämta sig. Jag är numera uppmärksam så att jag inte tar ut mig för mycket när det gäller jobb och privatliv. Jobbar 85% eftersom jag har kronisk migrän också. Man får hitta de verktyg som gör att man mår bra. Du gör rätt att unna dig massage.❤️❤️

Marja
Marja
4 years ago

Det finns bara en av dig❤️ Du måste bara rädd om dig

Mia
Mia
4 years ago

Så skönt att läsa det du skrivit! Är i ett liknande läge och har blivit sjukskriven för att jag ska återhämta mig. Kämpar med dåligt samvete för att jag inte orkar prestera på jobbet och känner mig inte sjuk ”på riktigt”. Bränd i kanterna var ett bra uttryck, det lånar jag av dig! Hoppas att du mår bättre snart och att du får en trevlig helg!

Nina Green
Nina Green
4 years ago

Känner igen mig mycket i det du skriver. Livet har upp och ner. Så är det för oss alla. Tycker det är bra att du delar med sig. Klart vi är hos sig oavsett vad. Det är vad vänner gör. Ha en toppen helg. Kram.

Nästa inlägg

Ingefärashot som stärker immunförsvaret

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x