Det stora inlägget om Sellerijuice och autoimmun paleo kost

Godmorgon raringar!

Här har det som vanligt varit full fart från tidig morgon. Jag hade slut på min selleri kom jag på typ halv 6 i morse så jag hängde typ på låset på ICA i morse. Jag har blivit helt överöst med frågor angående sellerijuicen och den kosten jag äter nu och ska självklart berätta mer. Har bara känt att jag vill bli mer insatt i vad det är jag håller på med och vad detta har för effekt på mig innan jag uttalar mig. Nu har jag ätit såhär i 3 veckor och jag har också snart kört sellerijuicen i 3 veckor och de första effekterna börjar visa sig.

Anledningen till att jag hoppat på det som heter autoimmun paleo kost är för att den är helt antiinflammatorisk. Man äter alltså ingenting som kan inflammera kroppen. Det autoimmun kost gör att den läker tarmen, ger bra och rätt näring, lugnar immunförsvaret, minskar symtom vid autoimmuna sjukdomar, ledproblem m.m. m.m. Har man t ex en pågående ständig inflammation i kroppen kan man t ex som jag drabbas av IBS. Inflammationen sägs alltså orsaka IBS i tarmen. Läckande tarm är också vanligt förekommande vilket ofta leder till födoämnesallergier och ett överaktivt immunförsvar. Jag kan säga check på samtliga. Det är också vanligt att ha järnbrist (check), hormonproblem (check) osv.

Så genom den kost jag äter nu läker jag min tarm, det kan ta tid och det får ta tid, men jag är så trött på att ha problem med magen så fort jag äter någonting. Dock så är detta rätt strikt och jag har inte fuskat en enda gång sen jag började.

Detta är vad jag bör undvika:

 • Ägg (jag var en storkonsument av ägg så det har varit svårast)
 • Nötter & frön, inklusive kakao och kaffe (jag åt massor med frön)
 • Potatisväxter: Aubergine, cayenne, chili, gojibär, habanero, jalapeno, paprika, physalis, potatis, tomater (jag åt massor av paprika och tomater)
 • Produkter som kan korsreagera på gluten dvs mjölkprodukter: mjölk, mjölk choklad, proteinpulver, caseinpulver, havre, jäst, majs, ris och snabbkaffe
 • Alkohol
 • Fruktos över 20 g
 • Inflammationsdämpande läkemedel
 • Icke näringshaltiga sötningsmedel, inklusive stevia
 • Förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel och tillsatser (finns ofta i färdiga kryddblandningar)

Sedan finns det massor som jag bör äta av:

 • Organkött och inälvor (jag äter dock inget sånt kött alls, här är det lite tudelat för en del säger att man ska undvika kött)
 • Fisk och skaldjur, man ska undvika odlad lax och fet fisk från östersjön
 • Alla typer av grönsaker, rotfrukter och bär
 • Alger (ej spirulina och chlorella
 • Kött
 • Fett från oliv, kokos, avokado
 • Frukt (dock ej mer än 20 g fruktos per dag, jag håller inte så hårt på detta)
 • Fermenterade livsmedel
 • Glycinrika livsmedel, benbuljong t ex

Ja, det låter mycket när man läser såhär, typ hur äter man? Men jag kan väl säga att jag äter väldigt gott. Senare idag ska jag tipsa om min kycklingsoppa som jag åt igår t ex. Jag äter mycket rotfrukter och grönsaker. Aldrig ätit så mycket sånt som jag gör nu. Kyckling, kycklingfärs och fisk äter jag massor av. Sötpotatis är också perfekt. Om ni vill kan jag dela med mig av lite recept, klicka i hjärtat ni som vill.

Det viktigaste av allt är min sellerijuice som jag dricker på morgonen. Ni var så många som frågade om det igår. Hur blandar jag den? Hela grejen är att den inte blandas alls. Den ska drickas helt ren. Inget ska blandas i utan den helt rena juicen av sellerin ska drickas. Jag köper alltid ekologisk, det ska man, men ICA hade ingen. 🙁 Någon gång då och då kan man ta icke ekologiskt men håll er till ekologiska.

Sen köpte jag en råsaftcentrifug. Ni är många som frågat vilken jag har, och  jag är tvärnöjd med våran. Vi har en Philips råsaftcentrifug >>den HÄR<< och den är kraftfull och släpper ifrån extra mycket fibrer. Många har också funderat på om man kan göra den i en mixer, jag har hört att man kan det om man silar det efteråt. Dock så tror jag inte man får ut så mycket juice som man ska med hjälp av en mixer. Man ska dricka en stort glas varje morgon och mitt glas innehåller typ 4,5 dl. I råsaftcentrifugen blir det så mycket av en hel knippe med selleri.

Vad gör sellerijuicen?

 • Renar din lever från toxiner och tungmetaller
 • Låter din lever återskapa friska leverceller
 • Innehåller viktiga saltgrupper som har förmåga att dra gifter och tungmetaller ur hjärnan
 • Innehåller viktiga saltgrupper som renar hjärnans neurotransmittrar och därmed ökar signalstyrkan dem emellan
 • Återställer magsyrabalansen vilket ger en mycket mer effektiv matsmältning och ett ökat näringsupptag
 • Ersätter förlorade elektrolyter och balanserar kroppens Natrium/Kalium-nivåer. Kaliumjoner inne i våra celler sköter tillsammans med natriumjoner, som huvudsakligen finns i vätskor utanför cellen, vätskebalansen i vår kropp – oerhört viktigt för ditt välmående och för hur kroppen kan tillgodogöra sig och använda det vatten som du dricker.

Så vad har den här kosten och sellerijuicen gjort med mig på snart 3 veckor?

Jag är mycket bättre i min IBS
Jag är bättre i min magkatarr
Jag är piggare
Jag sover tungt och bättre, kan somna om som jag alltid haft svårt för
Jag har fin hy
Jag har gått ned 5 kilo på 2 veckor (skriver mer om det i >>det här<< inlägget)

Jag har haft lite urensningssymtom som man kan få när gifterna lämnar kroppen. Lite huvudvärk, lite illamående, lite yrsel, snorat fast jag inte varit förkyld, haft en hästmens och lite sånt.

Det ska bli jätteintressant att fortsätta med detta för att se vad mer den kan göra för mitt välmående? Vi får helt enkelt se? Jag håller er uppdaterade angående det!

Kram Nina

31
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jessica
Jessica
4 years ago

Så intressant att följa hur det går.
Undrar om man måste göra juicen varje morgon eller om man kan göra för några dagar och spara i kylen.

Annette
Annette
4 years ago

Hur länge ska man dricka sellerijucien?

niinis
niinis
Reply to  Annette
4 years ago

Kanske hela livet? Jag vet inte men så länge jag mår bra tänker jag….

Susanne
Susanne
4 years ago

Skulle bli toppenglad för fler antiinflammatoriska recept!!! Tusen tack för alla fantastiska recept! <3

Susanne
4 years ago

Får nog testa detta med juicen , min mage vill inte ha mat med mycket fett i , kålrot , goa såser , åt gräddtårta i söndags efter det så krascha min mage , kan inte ens äta en dröm ( kaka ) som innehåller olja . Magen blir uppsvälld och sedan är spring på toa några gånger. Så ska läsa mer på din sida här vad du har skrivit och tips på god mat . Tack

Helena
Helena
4 years ago

Måste lägga mig i lite angående kosten och autoimmunitet. Har du läst Anthony Williams bok än? Enligt honom finns det inga autoimmuna sjukdomar. Våra kroppar attackerar ALDRIG sig själva. Det har vetenskapen hittat på när de inte har kunnat förklara vissa sjukdomar. Den intressantaste boken han har skrivit är den om levern. Många, många mystiska sjukdomar beror på en förslöad, igenslammad lever som är hårt belastad av patogenen, gifter och tungmetaller. Förslöad lever orsakar även övervikt, pms och klimakteriebesvär. De två sista har inget med hormoner att göra. En bra, avgiftande smoothie, man kan dricka varje morgon består av blåbär (vilda), banan, dadlar, korngräspulver, spirulina (skippa inte den för sjutton!), algen dulse och koriander. Receptet på smoothien finns i boken du har. Den här smoothien hjälper till med att rensa ut tungmetaller, virus och gifter ur kroppen och hjärnan (alla har kvicksilver i hjärnan, det kan vi ha ärvt från våra föräldrar). Skippa heller inga frukter eller bär! Ät så mycket du vill av alla sorter! Även alla grönsaker och rotfrukter är bra. Mumsa på bara! Sämre val kan vara kött (fettet i kött är inte bra för oss inte ens det lilla som är i kyckling). Vill man äta kött är det bra om man begränsar sig till max en gång om dagen. De fetter du räknade upp är okej, men man bör äta väldigt liten mängd av dem. Bra att du undviker ägg, socker, gluten och mjölkprodukter. Alla de livsmedlen göder de patogener vi har i kroppen så de kan växa sig starkare och orsaka mer besvär. Jag stoppar där, men skulle kunna skriva lika mycket till! Önskar jag hade råd att köpa ekologisk selleri, men det blir för dyrt för mig. Jag sköljer den vanliga extra noga i stället. Lycka till med nya kosten och kram!

niinis
niinis
Reply to  Helena
4 years ago

Ja ja, följer honom slaviskt och han är ju MR Selleri himself.

Nästa inlägg

Krämig linssoppa med kokosgrädde

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x