Kycklingkebab med svag och stark sås

Idag gjorde mig till lite extra för familjen här hemma. Jag lagade riktigt god mat som fick ta lite tid. Dock så behöver det inte ta tid om man inte bakar pitabröden själv, köper du färdiga går det undan. Men som sagt, jag ville göra mig till lite extra.

Det blev kycklingkebab i pitabröd med svag och stark kebabsås. Tony var fullkomligen lyrisk. ”Fyyyyy faaan så gott Nina” Den svordomen betyder högsta betyg. Han tyckte kebabsåserna smakade precis som det brukar när man köper det ute. Receptet är inspirerat från Köket.se.

KEBABKYCKLING, 4 pers

4 små kycklingfileer

Marinad:

2 tsk spiskummin

2 tsk paprikapulver

2 tsk röd curry

1 vitlöksklyfta

1,5 msk olivolja

Salt

Peppar

Svag (vit) kebabsås:

1,5 dl gräddfil

0,75 dl majonnäs

1 vitlöksklyfta

1 krm cayennepeppar

Salt

Stark (röd) kebabsås:

1,5 dl ajvar relish, mild

0,5 dl tomatpure

0,25 dl olivolja

2 tsk röd curry

Salt

Peppar

Servera med:

Pitabröd

Gurka

Salladslök

Pitabröd:

25 g jäst

4 dl vatten

0,5 msk olivolja

0,5 msk salt

Ca 6 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Blanda ihop allt till marinaden.

2) Strimla kycklingfiléerna och häll marinaden över, blanda ordentligt. Låt gärna stå i minst 30 min.

3) Tillaga på 200 grader i ca 20 minuter.

4) Svag kebabsås: Blanda alla ingredienser i en skål.

5) Stark kebabsås: Blanda ihop alla ingredienser i en skål.

6) Skär upp pitabrödet och fyll med grönsaker, kyckling och såserna.

Pitabröd:

1) Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.

2) Häll i olja och salt. Ha sedan i mjölet i små omgångar.

3) Jobba ihop degen och låt arbeta i ca 5 minuter. Jäs i 30 min.

4) Dela upp degen i 12 delar och kavla ut dessa till små runda kakor. Jäs i 20 minuter till.

5) Grädda i 200 grader i ca 10 minuter. De ska börja få lite färg.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

  1. Amanda skriver:

    God morgon Nina!

    Tänkte testa detta ikväll 🙂 En lite dum fråga kanske, men röd curry då menar du sån röd currypasta eller?

    1. niinis skriver:

      Ja precis! Hoppas ni ska gilla!

  2. Giggi skriver:

    Hej Ninni
    Det största skillnaden mellan dig och de andra bloggare är att du är ÄRLIG,det gillar jag jätte mycket. Te.x här skriver du var du blivit inspirerat av. Köket använder kycklinglår du file,de har inte röd currypasta osv.
    Jag har en fråga till dig vad tycker du om en bloggare har blivit inspirerat av andra recept gör små ändringar och kommer ut med den ena kokboken efter den andra?
    Ha en bra dag.

    1. niinis skriver:

      Tack!

      Vad jag tycker om det? Att det är helt ok, eftersom det inte finns något som är rätt eller fel i det.

      Som jag skrev till dig tidigare så inspireras alla vi som är i den här branschen av varandra och av recept vi hittar. Man gör ändringar som faller en bättre i smaken och vips så är det enligt konstens alla regler ett eget recept.

      Vill man släppa kokböcker på recept som redan finns och som man ändrat om i lite så är ju det också helt ok enligt konstens alla regler. En bloggare kan ju ha inspirerat en hel massa människor som gillar recepten och gärna köper den bloggarens kokböcker bara därför. Ja alltså vare sig det är ändrade redan existerande recept eller inte.

      Så tycker jag.

      Ha en fin dag du också!

      1. Giggi skriver:

        Tack för svar Ninni ❤️

  3. Agneta skriver:

    Jag vill bara dubbelkolla,ska cayennepepparn vara i den vita såsen?

  4. Marie skriver:

    Det där måste jag testa. Gjorde kebab med köttfärs (som ska vara i ugnen i tre timmar och sen hyvlas) i helgen. Supergott! Men de färdiga bröden är ju katastrof. Måste testa ditt recept.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..