Kycklingkebab med svag och stark sås
Idag gjorde mig till lite extra för familjen här hemma. Jag lagade riktigt god mat som fick ta lite tid. Dock så behöver det inte ta tid om man inte bakar pitabröden själv, köper du färdiga går det undan. Men som sagt, jag ville göra mig till lite extra.
Det blev kycklingkebab i pitabröd med svag och stark kebabsås. Tony var fullkomligen lyrisk. ”Fyyyyy faaan så gott Nina” Den svordomen betyder högsta betyg. Han tyckte kebabsåserna smakade precis som det brukar när man köper det ute. Receptet är inspirerat från K öket.se.
KEBABKYCKLING, 4 pers
4 små kycklingfileer
Marinad:
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk röd curry
1 vitlöksklyfta
1,5 msk olivolja
Salt
Peppar
Svag (vit) kebabsås:
1,5 dl gräddfil
0,75 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
Salt
Stark (röd) kebabsås:
1,5 dl ajvar relish, mild
0,5 dl tomatpure
0,25 dl olivolja
2 tsk röd curry
Salt
Peppar
Servera med:
Pitabröd
Gurka
Salladslök
Pitabröd:
25 g jäst
4 dl vatten
0,5 msk olivolja
0,5 msk salt
Ca 6 dl vetemjöl
Gör såhär:
1) Blanda ihop allt till marinaden.
2) Strimla kycklingfiléerna och häll marinaden över, blanda ordentligt. Låt gärna stå i minst 30 min.
3) Tillaga på 200 grader i ca 20 minuter.
4) Svag kebabsås: Blanda alla ingredienser i en skål.
5) Stark kebabsås: Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
6) Skär upp pitabrödet och fyll med grönsaker, kyckling och såserna.
Pitabröd:
1) Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.
2) Häll i olja och salt. Ha sedan i mjölet i små omgångar.
3) Jobba ihop degen och låt arbeta i ca 5 minuter. Jäs i 30 min.
4) Dela upp degen i 12 delar och kavla ut dessa till små runda kakor. Jäs i 20 minuter till.
5) Grädda i 200 grader i ca 10 minuter. De ska börja få lite färg.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)