Kanelhavrekakor

Jag går ofta igenom lite recept som jag har här på bloggen och insåg att jag har väldigt dåligt med kakrecept. Enkla snabba kakrecept. Sagt och gjort så började jag leta runt lite efter roliga recept, tänkte att det ju måste finnas maaaassor där ute. Det gör det kan man säga. Om man säger såhär, det kommer ju inte ta slut på kakrecept. 🙂

Dessa naggande busenkla och svingoda små kanelkakor visade sig bli en riktigt höjdare. Gillar man en lagom smak av kanel med äkta smör, ja då är man verkligen hemma med den här kakan.

Detta recept hittade jag på Baka.se och har som vanligt ändrat om lite som jag känner och tycker blir bäst.

KANELHAVREKAKOR, ca 20 st

3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
0,75 tsk bikarbonat
1,5 tsk kanel
150 g rumstempererat smör

Gör såhär:

1) Blanda alla torra ingredienser..

2) Tillsätt smör och blanda allt till en deg.

3) Rulla kulor och lägg på bakplåtspapper, tänk på att de flyter ut en aning när de gräddas.

4) Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, tips och livet i allmänhet!