Storgråt

Hej Älsklingar!

Hoppas er dag varit bra? Min har varit lite dränerande. Mycket jobb, mycket känslor och så har jag ätit dåligt. Är just i detta nu svinhungrig men har mat på gång, en alldeles för sen middag för mig.

Så grå och tråkig dag idag.

Vi beslutade oss mitt i stressen att äta middag ute på Kinarestaurang och där tänkte jag att jag kunde äta stekta grönsaker. Det passar min kost nu när jag kör en form av detox i 28 dagar. Dock så ska man under inga omständigheter äta mat- eller rapsolja nu. Frågade vad de stekte allt i, matolja svarade hon och dom hade ingen olivolja. De flesta restauranger steker i billig olja, olivolja är inte en billig olja, så det slutade med att jag drack vatten. Haha….

Men jag skrattade inte då! Tvärtom så brände tårarna i ögonen men det ville jag inte visa familjen. Jag var så sjukt hungrig men kunde inte äta nåt. Tony höll på att få spunk. ”Nej, då skiter jag också i att äta här” utbrast han.

Jag förklarade att det var helt ok, att jag själv valt det här och att det är helt ok för mig att dom äter och jag när jag kommer hem. Ville absolut inte visa att jag var lite föööör hungrig och egentligen hade velat börja storgråta.

Detta är helt självvalt! Det får inte gå ut över min familj. Jag har haft problem med min mage sen 2013 och nu känner jag att jag måste göra något radikalt för att få bukt på mina problem. Därför har jag hoppat på det här med att rensa ur allt inflammatoriskt ur kroppen och äta läkande, men då krävs det att man är helt strikt. Allt skit ska rensas ur kroppen för att kunna läka, missar jag något nu så får kroppen börja om med utresning och läkning. Så nu får man egentligen inte låta stress eller annat i livet göra så att mat blir ett problem. Men det ville sig inte riktigt idag och då blev det såhär.

Sen är det ju såhär, jag ÄR känslig. Alltså norra Europas känsligaste typ. En HSP person (highly sensitive person) som jag berättat om tidigare. Är jag dessutom hungrig med för lite energi i kroppen är det ju som att dra ner en rullgardin på mig. Det blir liksom GYNATT av alltihopa.

Att vara såhär kan vara så jobbigt. Ibland önskar jag att jag kunde vara iskall. Inte känna. Bara köra på. Men hur är det ens? Jag har ju känslor i allt jag tar mig för – alltid. Vad det än handlar om!

SÅHÄR SER DET UT FÖR MIG (HSP-person) :

✅ Jag kan knappt titta på sorgliga tv-program, serier eller filmer. Det är som att jag går sönder inombords.

✅ Är det väldigt mycket ljud omkring mig blir jag galet stressad. Det kryper i min kropp av det och jag vill helst lämna platsen. Går jag på konsert så måste jag ha öronproppar.

✅ Sånt som andra kan gå obemärkt förbi har jag lagt märke till för längesen. Jag reflekterar vid allt!

✅ Jag HATAR att få vattenstänk på min kropp. HATAR! Det känns som ilande pilar när det nuddar min kropp.

✅ Jag får direkt en känsla av hur människor jag möter mår. Går jag in i ett rum där det varit dålig stämning känner jag det. Snackar någon skit om mig, känner jag det.

✅ Har jag haft en hektisk helg med mycket människor omkring mig och mycket intryck måste jag ha några dagar för återhämtning. Vara med lilla familjen, vila från intryck och landa.

✅ Sjunger någon vackert, eller någon vinner guld i en sport – då storgråter jag.

✅ Jag oroar mig ofta.

✅ När barnen gjort sig illa genom åren så har jag alltid fått enorma hugg i livmodern. Ibland har jag inte kunnat gå ordentligt.

Ja, detta var bara lite av vad det kan handla om för mig som HSP person. Det låter säkert inte klokt för någon som INTE är en HSP-person. Men såhär är det. Du som känner igen dig är förmodligen också samma som jag.

Nu ska den här HSP- personen (som ätit under tiden) ta kväll.

Tack för ni finns!

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pernilla
Pernilla
4 years ago

Vad stark du är som står emot och håller den kostplan du bestämt dig för. Så imponerad. Jag har själv valt en kosthållning som ifrågasätts ganska ofta men den har verkligen gett mig ett förändrat liv, både för kroppen och för knoppen.

niinis
niinis
Reply to  Pernilla
4 years ago

Ja, det är tufft ibland men nu vill jag verkligen ge detta en chans. Kram

Annelie
Annelie
4 years ago

Känner igen mig såväl i hur det är, misstänkt ett tag att jag också är HSP. Ta hand om dig. Kram ♥️

niinis
niinis
Reply to  Annelie
4 years ago

Finns massor att läsa om det. Kram kram! ❤️❤️❤️

Chrissan
Chrissan
4 years ago

Är precis likadan. Även min 14-åriga son. Det är jobbigt att ha känslorna utanpå huden. Det tar energi.

niinis
niinis
Reply to  Chrissan
4 years ago

Verkligen! Ibland blir jag så trött på det. ❤️❤️❤️

Maria Persson
Maria Persson
4 years ago

Åhhh….alltså jag är nog ungefär precis som du
Alla känslor stämmer så bra
Maken pratar högt, TV’n är för hög, grannen låter, barnen har gjort sig illa genom åren, någon snackar skit, andra luras, osv. osv….
Allt är på topp, däremellan i en dal eller så visar man upp en glad, ”normal” min/fasad.

Varm Kram från mig

niinis
niinis
Reply to  Maria Persson
4 years ago

Exakt så! Kram till dig! ❤️❤️❤️

Jeanette Malmgren
Jeanette Malmgren
4 years ago

Måste man ha alla de där symtomen för att vara HSP? Finns det ytterligare symtom?

niinis
niinis
Reply to  Jeanette Malmgren
4 years ago

Googla på HSP så ser du hur det yttrar sig. ❤️

Marie
Marie
4 years ago

Ett litet ord på vägen vilken styrka du har.
Jag har lärt mig att människor glömmer vad du sagt, människor glömmer vad du gjort, men aldrig hur du fick dem att känna( maya Angelo)
Jag tycker det är vackert att visa hur man kännerdet är en del av dig! Kram

niinis
niinis
Reply to  Marie
4 years ago

Åh så fint! Älskar Maya Angelous små ordspråk! ❤️❤️❤️

Anna
Anna
4 years ago

Det blir nog inte bättre för dig om du känner att du måste ”skydda” familjen, inte visa hur jobbigt det är. Varför håller du inne med det? Det blir ju en fasad du skapar, att du inte bara kan säga ”nämen fyfan vad tråkigt att jag inte kan äta något på den här restaurangen, jag som är så hungrig”. Var sann mot dig själv med den du är! Finns ingen anledning what so ever att hålla masken inför din egen familj!!

PS! Själv gråter jag till ICAs senaste reklamfilm, med pojken som köper en rosa diskborste istället för lördagsgodis, för att hans mamma har cancer. Kan INTE låta bli att böla! Varje gång!!

niinis
niinis
Reply to  Anna
4 years ago

Oj, så mycket som jag gråter inför min familj…. haha, förlåt, men det sker ständigt och jämt.
Så är det något dom ser så är det när jag visar mina känslor. Alltid! Nästan för mycket faktiskt….

Hade dock ingen lust och sitta och gråta på restaurangen när alla såg.

Ja den reklamen är så fin!

Nästa inlägg

Drömmar

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x