Uppdatering angående Sellerijuicen efter 5 veckor

Godmorgon raringar!

Jag är uppe med tuppen, somnade tidigt igår kväll så då orkar man direkt från tidig morgon.

Jag blir överöst av frågor angående min sellerijuice så jag tänkte uppdatera er lite mellan varven! De flesta frågor handlar om hur jag gör min sellerijuice. Det är skitlätt – selleri. Inget annat! Bara en stor knippe (helst ekologisk) knippe med selleri i en råsaftcentrifug eller en juicer.

Den bästa effekten får du av sellerijuice när den dricks helt ren på tom mage direkt på morgonen! Sedan ska du vänta i 30 minuter innan du äter frukost. Jag köper alltid ekologisk men jag hittade ingen på ICA. Någon gång då och då kan du dricka den icke ekologiska men håll dig till ekologisk.

Sen köpte jag en råsaftcentrifug. Ni är många som frågat vilken jag har, och  jag är tvärnöjd med våran. Vi har en Philips råsaftcentrifug >>den HÄR<< och den är kraftfull och släpper ifrån extra mycket fibrer.

Många har också funderat på om man kan göra den i en mixer, jag har hört att man kan det om man silar det efteråt. Dock så tror jag inte man får ut så mycket juice som man ska med hjälp av en mixer. Man ska dricka en stort glas varje morgon och mitt glas innehåller typ 4,5 dl. I råsaftcentrifugen blir det så mycket av en hel knippe med selleri.

Vad gör sellerijuicen?

  • Renar din lever från toxiner och tungmetaller
  • Låter din lever återskapa friska leverceller
  • Innehåller viktiga saltgrupper som har förmåga att dra gifter och tungmetaller ur hjärnan
  • Innehåller viktiga saltgrupper som renar hjärnans neurotransmittrar och därmed ökar signalstyrkan dem emellan
  • Återställer magsyrabalansen vilket ger en mycket mer effektiv matsmältning och ett ökat näringsupptag
  • Ersätter förlorade elektrolyter och balanserar kroppens Natrium/Kalium-nivåer. Kaliumjoner inne i våra celler sköter tillsammans med natriumjoner, som huvudsakligen finns i vätskor utanför cellen, vätskebalansen i vår kropp – oerhört viktigt för ditt välmående och för hur kroppen kan tillgodogöra sig och använda det vatten som du dricker.

Så vad har den här kosten och sellerijuicen gjort med mig på 5 veckor?

• Jag är mycket bättre i min IBS, om inte nästan helt bra. Känner knappt aldrig av svullen mage eller smärtor i tarmarna längre, då ska ni veta att jag äter ALLT. Även det som står som FODMAP. Allt!

• Har varit allergisk mot äpplen, kan äta dem helt utan symtom nu. Provar mig fram med allt jag är allergisk mot och näst på tur står hallon.

• Jag är bättre i min magkatarr och reflux, så pass bra att jag efter 5 års ätande av omeprazol (VARJE DAG) endast tar en var tredje dag. Målet är att sluta helt, trodde aldrig att detta var möjligt… det har känts heeeelt omöjligt då jag fått så mycket reflux och bröstbränna/magsvid av att bara missa en dag tidigare.

• Jag är piggare och klarare i skallen. Känns verkligen som många skriver att en hjärndimma lättat.

• Jag sover tungt och bättre, kan somna om som jag alltid haft svårt för. Jag sov ju t.o.m toppenbra fast Tony inte sov hemma som jag skrev om HÄR.

• Jag har fin och klar hy.

• Jag har gått ned nästan 8 kilo på 5 veckor. Även om jag ändrat kosten helt så beror detta till stor del på sellerijuicen som sätter igång förbränning och matsmältning.

• Min ångest och oro är så mycket lugnare.

Jag hade lite urensningssymtom som man kan få när gifterna lämnar kroppen, men detta var bara de första veckorna. Kände av lite huvudvärk, lite illamående, lite yrsel, svettningar, hade massa torrt fnas i huden, snorat fast jag inte varit förkyld, haft en hästmens och lite sånt. Dessutom kände jag mig väldigt deppig och ledsen, det kan man tydligen också göra.

Det ska bli jätteintressant att fortsätta med detta för att se vad mer den kan göra för mitt välmående? Vi får helt enkelt se? Jag håller er uppdaterade angående det!

Kram Nina

8
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ingegerd Lindh
Ingegerd Lindh
4 years ago

Tack för din information, kul att höra! Jag har börjat med sellerijuice nu sedan en vecka tillbaka, bara 1,5 dl varje morgon, men nu börjar tydligen en massa skit lossna ur kroppen, så ett par dar nu mår jag illa, har diarré, huvudvärk och yrsel, så jag ska nog minska ner på morgondosen och se hur det går.

niinis
niinis
Reply to  Ingegerd Lindh
4 years ago

Jag mådde ungefär likadant! Det är skit som ska ut så står man ut att fortsätta som vanligt så kommer det gå över snart. Annars minskar du bara på mängden en stund. Men står du ut så är det toppen så du hjälper kroppen att rensa.

Ingegerd Lindh
Ingegerd Lindh
Reply to  niinis
4 years ago

Jag var tvungen att ta en paus från sellerijuicen några dar för att klara av att jobba (fick springa på toa varje halvtimme), så nu tuggar jag i mig ett par stjälkar varje morgon och spottar ut resten när jag fått i mig saften. Det håller mig i gång tills jag kan börja med juicen igen. Hur länge tror du att man behöver dricka juicen? Jag har som mest fått i mig 2 dl på mornarna, känner kräkreflexer om jag försöker dricka mer.

niinis
niinis
Reply to  Ingegerd Lindh
4 years ago

Jag kommer kanske dricka juicen för alltid, haha…. som det känns nu i alla fall. Jag dricker 4,5 dl varje morgon.

Du har utdrivningssymtom och då kan det se ut som för dig. Det lugnar sig tack och lov efter ett tag.

Ingegerd Lindh
Ingegerd Lindh
Reply to  niinis
4 years ago

Ja, tack, förstår att det är allt som ska ut, ska fortsätta med juicen i slutet av veckan när jag kan vara hemma.

niinis
niinis
Reply to  Ingegerd Lindh
4 years ago
Jacob
Jacob
4 years ago

Jag är nog trög, men jag frågar ändå 😉 Tar du en hel knippe och pressar eller endast en lång stjälk selleri på morgonen?

niinis
niinis
Reply to  Jacob
4 years ago

Hela patrasket, alla stjälkar i hela knippet! Det ska bli ca 4,5 dl.

Anette Sundquist
Anette Sundquist
4 years ago

Tack för din berättelse! Måste nog själv prova.

Gunilla
Gunilla
4 years ago

När du pressat späder du med vatten och i så fall hur mycket eller dricker du den ren

niinis
niinis
Reply to  Gunilla
4 years ago

Den ska drickas helt ren, inget vatten i alls.

Gun Karlsson
Gun Karlsson
4 years ago

Jag dricker oxå denna drink varje morgon och vill bara tipsa om att jag kör ”avfallet” en gång till i min slowjuicer och det kommer en hel del vätska ur det.

Nästa inlägg

Städat bort sommaren

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x