Uppdatering angående SELLERIJUICE efter 6 veckor och tips på mat för en dag

Dags för veckans uppdatering angående sellerijuice och antiinflammatorisk kost. Nu har det gått 6 veckor, kan inte fatta att det redan gått 1,5 månad av ett ”nytt liv”. Så känns det, att äta såhär och dricka min sellerijuice varje morgon är ett nytt liv på något vis. Det detta gjort på bara 6 veckor är tammetusan otroligt.

Så vad har den här kosten och sellerijuicen gjort med mig på veckor?

Jag är mycket bättre i min IBS, om inte nästan helt bra. Känner knappt aldrig av svullen mage eller smärtor i tarmarna längre, då ska ni veta att jag äter ALLT. Även det som står som FODMAP. Allt!

• Har varit allergisk mot äpplen, kan äta dem helt utan symtom nu. Kan även äta avokado, känner av lite kli av det men inte som tidigare. Har inte testat hallon än – dom har jag tidigare varit allergisk mot. Mina allergier är korsallergier på min pollenallergi.

• Jag är bättre i min magkatarr och reflux, så pass bra att jag efter 5 års ätande av omeprazol (VARJE DAG) endast tar en var tredje/ var fjärde dag. Målet är att sluta helt, ska snart bara ta var fjärde/ var femte dag. Om några veckor hoppas jag vara friiiiiii!!!! Trodde aldrig att detta var möjligt, det har varit helt omöjligt då jag fått så mycket reflux och bröstbränna/magsvid av att bara missa en dag tidigare.

• Jag är piggare och klarare i skallen. Känns verkligen som många skriver att en hjärndimma lättat. Är mer alert och pigg på saker.

• Jag sover tungt och bättre, kan somna om som jag alltid haft svårt för. Jag sov ju t.o.m toppenbra fast Tony inte sov hemma som jag skrev om HÄR. Känt av fullmånen nu dock….

• Jag har fin och klar hy.

• Jag har gått ned nästan 10 kilo på 6 veckor. Även om jag ändrat kosten helt så beror detta till stor del på sellerijuicen som sätter igång förbränning och matsmältning.

• Min ångest och oro är så mycket lugnare.

Varför är då sellerijuice så bra?

• Återställer magsyrabalansen vilket ger en mycket mer effektiv matsmältning och ett ökat näringsupptag. (Därav viktnedgång och mindre omeprazol).

• Hjälper till att läka ut allergier (därav bättre tolerans mot produkter jag i vanliga fall inte tål).

• Botar halsbränna, IBS, magkatarr och reflux (känner verkligen hur det läker hela tiden).

• Återställer utmattade binjurar, något många som varit utsatta för långvarig stress drabbas av. (Jag bl a, levde ju med en svår inre stress i många år.)

• Hjälpsam vid ångest och depression (hjälpt min oro massor).

• Förbättrar huden, hjälper mot psoriasis, rosascea, akne och eksem t ex. (Känner att min hy är klarare).

• Stabiliserar blodtrycket och renar kroppen från patogener och toxiner. (Inte kollat blodtryck men vet att jag låg lite åt det högre hållet tidigare.)

• Hämmar virus, bakterier och svampar.

• Förbättrar immunförsvaret och är MYCKET antiinflammatorisk.

Listan kan göras hur lång som helst! Det är så mycket som detta hjälper emot alltså. Tänker att jag tar upp några av de positiva egenskaperna var efter jag skriver om det vecka efter vecka.

Jag tänkte också jag skulle visa dig hur en matdag kan se ut för mig, det är nämligen många som undrat.

Here it goes!

Direkt på morgonen:

Ett stort glas (ca 4,5 dl) nypressad sellerijuice. Vi har en Philips råsaftcentrifug >>den HÄR<< och den är kraftfull och släpper ifrån extra mycket fibrer. Du har inte i något annat i juicen, inget vatten – ingenting. Bara selleristjälkar som du pressar i En juicer eller råsaftcentrifug. Av ett stort ekologiskt knippe får man ut såhär mycket, ett stort glas. Vänta minst 20-30 minuter innan du äter frukost efter att du druckit den.

FRUKOST

BLÅBÄR/BANANSMOOTHIE

3 bananer

2,5 dl frysta blåbär

2 utkörande färska dadlar

Gör såhär:

Släng i allt i en blender, eller så lägger du allt i en bunke och använder du en handmixer (enklare att rengöra). Drick! Denna är otroligt mättande och räcker bra.

MELLIS

(Detta slarvar jag med, men måste bli bättre).

Spara halva smoothien från morgonen och ta den som en mellis. Eller så svänger du ihop en jättegod fruktsallad!

FRUKTSALLAD:

1 mango
1 banan
1/4 honungsmelon
1 apelsin
färsk basilika

Gör såhär:

Skala och tärna all frukt. Strimla basilika över alltihop. Alltså basilikan gör UNDERVERK med en vanlig fruktsallad alltså. Smaken är het underbar.

LUNCH

SALLAD, 1 pers

2 äpplen

0,5 avokado

2 nävar grönkål (skär bort skaftet på varje blad, annars får du tugga sönder)

0,5 granatäpple

0,5 färsk mango

0,5 apelsin (saften)

2 tsk ekologisk honung

Gör såhär:

1) Skala och skär äpplena i mindre bitar. Gröp ur en halv avokado och en halv mango och skär i mindre bitar. Dela granatäpple och knacka sedan ur alla kärnor ur den andra halvan.

2) Pressa över apelsinens saft samt ringla över honung över hela salladen. Ät och njut!

EFTERMIDDAGSMELLIS

Frukt av olika slag. Skär gärna en litet fat med godsakerna eller gör spett av frukt och grönt.

MIDDAG

UGNSBAKAD KYCKLING OCH ROTFRUKTER MED KOKOSDRESSING, 1 pers

1 liten kycklingfilé eller en halv

1 morot

1/2 liten sötpotatis

1 palsternacka

2 potatisar

1/2 röd paprika

1/2 huvud färsk broccoli

En knippe salladslök

Lite olivolja eller kokosolja

Havssalt & peppar

Dressing

1/2 dl kokosmjölk

1/2 pressad citron

lite havssalt

1 tsk ekologisk honung

Gör såhär:

1) Salta och peppra (färsk eller tinad) kycklingfilén, lägg i ugnsfast form och ringla lite lite olivolja på. In i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter.

2) Skala och dela alla grönsaker, potatisar och rotfrukter i stavar. Broccolin skär du i mindre bitar och salladslöken skivar du upp.

3) Lägg alla rotfrukter, potatisar och grönsaker på en bakplåtpappersklädd plåt. Ringla lite lite olivolja eller kokosolja uppepå. Salta och peppra. In i ugnen i ca 20-30 min. OBS: Salladslöken lägger du in de sista 5-10 minutrarna.

4) Blanda alla ingredienser till dressingen. Häll den sedan över hela rätten när du lagt upp! Såååå gott är detta. Min favorit just nu.

KVÄLLSGOTTA

Frukt eller grönsaker uppdelade lite snyggt på ett fat.

DRYCK UNDER DAGEN

Drick bara vanligt vatten – det eller någon färskpressad juice som du gör i juicepressen.

Jag dricker också lite ört-te eller grönt te med lite honung i.

Ja som du ser så äter jag massor med frukost och grönt varje dag. Jag trodde aldrig man kunde må såhär bra av att äta så mycket sånt men oj vilken skillnad alltså. Hoppas detta kan inspirera någon annan att testa! Om inte annat så ändå börja med sellerijuicen som kommer göra så gott för dig! Den smakade absolut skit i början, jag var kräkfärdig. Men oj som det förändrats nu, nu kan jag tycka att det smakar fräscht! Berätta gärna om du testat sellerijuice! Vore kul att höra var du tycker och upplever.

Kram Nina

PS: Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

13
Subscribe
Notify of
guest

24 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katarina
Katarina
4 years ago

Hej Nina! Är superintresserad av din nya kost då jag också har mycket krångel med min mage och har några frågor: äter/köper du ett helt knippe selleri om dagen (låter så mycket )? Hur gör du när du är iväg? Följer du någon lista över mat du ”får” äta. (Du kanske har skrivit det tidigare, men i så fall har jag missat det inlägget.) Hur fixar du att inte äta av det du bakar, om övriga familjen köper godis osv? Jag har så svårt att tacka nej/avstå om det bjuds eller finns hemma, t. ex barnen har köpt godis. Tack för en fin blogg och allt du delar med dig! Hälsningar Katarina

Agneta
Agneta
Reply to  Katarina
4 years ago

Till Katarina. Ja,det går åt en knippe selleri för att få ett stort glas juice.

Katarina
Katarina
Reply to  Agneta
4 years ago

Åh herregud, känns som man kommer tömma hela lagret på lokala ICA!

niinis
niinis
Reply to  Katarina
4 years ago

Haha! Här i vår småstad är det typ svårt att få tag på bra selleri!

niinis
niinis
Reply to  Katarina
4 years ago

Tack! Vad roligt att du gillar! ❤️

Ja, en hel knippe selleri kör jag varje morgon! Det är lite krångligt att äta borta men börjar lära mig mer och mer vad jag kan äta. Jag har en lista på ok-mat, och självklart en som jag inte får äta. Kan göra en sån lista längre fram.

Jag har inga som helst problem att avstå. Dock så älskar jag att baka mycket när jag själv inte kan äta vilket är jättekonstigt.

Är inte alls sugen på godis faktiskt, inte det minsta. Då är jag en godisråtta av rang ska man veta så denna kost och sellerijuicen gör nog sitt!

Kram

Kajsa
Kajsa
Reply to  niinis
4 years ago

Tack, gärna en sån lista på ”bra” och ”dålig” mat. Är nu inne på femte juicedagen. Börjar sakta vänja mig vid smaken (hu!). Huvudvärk de luxe för andra dagen i rad, antar att det är att förvänta sig när saker börjar hända i kroppen.

niinis
niinis
Reply to  Kajsa
4 years ago

Japp. Jag genomgick ett mindre helvete de första två veckorna. Var helt under isen och mådde pyton. Så försök stå ut, det är skit som lämnar dig och tänker man så känns allt lättare! ❤️

Kajsa (zebbesmatte)
Kajsa (zebbesmatte)
Reply to  niinis
4 years ago

Tack för pepp! Jag kämpar vidare!

Eva
Eva
4 years ago

Åh detta låter ju underbart! Man kan verkligen förändra så mycket med kosten.
Skrämmande vad mycket skit vi stoppar i oss annars.
Inte konstigt allergier ökat.

Skulle vara jättekul om du kunde göra matsedelslista vecka för vecka.
Eller typ olika frukost och mellis alternativ och sedan just middagar dag för dag
Blev ju jättesugen på att testa men tycker det är svårt.
Kram

niinis
niinis
Reply to  Eva
4 years ago

Ska ta till mig dina önskemål så får vi se vad jag får ihop framöver. Kram

Eva
Eva
4 years ago

Undrar också, kan man köra selleri i en mixer också?
Brukar blanda selleri, morötter, äpplemust, vatten och pressad citron i mixer och köra sen silar jag den i en sil och får med lite av grönsaksköttet, så himla gott!
Men är det fel att blanda selleri med andra frukt och grönsaker?
Oj många frågor blev det

niinis
niinis
Reply to  Eva
4 years ago

För att få ut den effekten man vill ha på sellerijuicen ska den köras helt ren.

Du kan testa att köra med en mixer, sedan ha en silduk så du får ut juicen bara.

Agneta
Agneta
4 years ago

Jag har väldigt ömtålig mage. Så jag är så glad att den inte påverkats negativt av sellerijuicen.
10 kg,wow nu kan du tävla mot Tony! Kram

niinis
niinis
Reply to  Agneta
4 years ago

Haha, ja det är otroligt att jag verkligen rasat nu. Jag som kämpat så mycket genom åren och nu när jag inte ens gör det så tappar man vikt. Så märkligt! Men sellerijuice och kosten är fantastisk på det sättet.

Tony har gått ned 26 kilo så honom blir det svårt att tävla emot. Haha…

Monica
Monica
4 years ago

Hej bästa niina! Vad glad jag blir att höra att du blivit bättre med din anpassade kost.Jag har åxå ibs och det är inte att leka med när man är i ett skov…inte mycket man tål då…brukar vara värst på hösten.Tänkte prova din sellerijuice ,verkar vara flera som tänker som mig då sellerin var slut i våra butiker….får prova imorgon….bor förresten i Torsåker i Hofors där din Fredrik öppnat fiket har du varit där än? Ha det bra/ Monica

niinis
niinis
Reply to  Monica
4 years ago

Ja, nu töms det kanske ett och annat ICA när deg skrivs så mycket om detta.

Ja bästa Fredrik ringde mig och berättade nyheten för några månader sedan. Inte hunnit vara där ännu men måste givetvis dit och besöka det snart! Hälsa honom om du åker dit. Kram ❤️

Therese @bakaochlagamat
Therese @bakaochlagamat
4 years ago

Kul att det funkar för dig men fram till middagen äter du alltså typ bara frukt och grönt? Jisses vad jag skulle må illa. Bara måste ha nånting som är salt på morgonen!

niinis
niinis
Reply to  Therese @bakaochlagamat
4 years ago

Yes! Det känns inte som om det bara är frukt och grönt faktiskt. Sen har jag ju salt på salladen vid lunch tex. Jag trodde inte på detta för fem öre innan jag började. Nu är jag helt överbevisad och fast i det här, det är så jädra grymt alltså!

Gabriel Zorondo
Gabriel Zorondo
4 years ago

Hej Nina , först och främst gratulera dig för allt du åstadkommit , ser verkligen upp till dig , du är underbar ♥️ men min fråga är , kan man köra LCHF som vanligt och ta samtidigt selleri dieten .
Tack för allt arbete du lägger ner för att vi ska må bra ♥️
Mvh Gabriel

niinis
niinis
Reply to  Gabriel Zorondo
4 years ago

Tack för fina ord! Absolut! Vem som helst, vad man än äter, kan absolut dricka selleri varje morgon.

Johanna
Johanna
4 years ago

Hej! Jag undrar om man kan förbereda juicen kvällen före? Eller blir den ”sämre” då? Inte populärt om jag kör igång juicern hemma 5 på morgonen innan jobb.

niinis
niinis
Reply to  Johanna
4 years ago

Jag veeeet, det där är ett problem. Tyvärr så blir juicen sämre så fort man juicat den. Dock så håller den i 24 timmar i kylen.

Johanna
Johanna
Reply to  niinis
4 years ago

Okej =) får annars gå ut i garaget tack för svar =)

niinis
niinis
Reply to  Johanna
4 years ago

Haha! Jag har stått i sovrummet.

Nästa inlägg

10 recept perfekta för matlådan

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x