Vilken av rummen är du?

Ja, så nu ska jag uppdatera er lite angående min utbildning. Håller som bäst på att öva på att sätta ihop moodboards. En moodboard kanske ni hört talas om?

Moodboard är det som ska ge känslan av hur man tänkt sig ett rum. Dels är det bra för inredaren själv, men också ett sätt att visa den vars hem man ska styla. Med hjälp av en moodboard får man helhetskänsla av hur rummet är tänkt och hur känslan ska vara där.

Här har jag gett känslan av ett beige vardagsrum med svarta detaljer. Rummet ska kännas väldigt lugnt och enhetligt med inte så mycket färg. Accentfärgen är svart och kommer hämtas upp i de olika detaljerna i rummet. Tänk dig linnekänsla och murriga filtar, svarta maffiga lampor och enkla detaljer.

Här är det ett mer vågat sovrum som efterfrågas. Här har man tagit ut svängarna lite mer och använder färger med lite mer kontrast. Man har vågat gå all in och blanda rosa med petrol. Till det har man blandar in lite naturfärger och mässing. Riktigt häftigt tycker jag!

Här har jag tänkt lite mer industri över vardagsrummet. Bruna skinndetaljer. Naturfärgat möter den svarta lite kalla plåtkänslan. Basfärgerna är brun

Vilken av rummen är du?

Det är så himla intressant att lära sig grunderna nu och sedan förhoppningsvis kunna arbeta med Inredning på något sätt. Jag har redan börjat letat objekt som jag kan börja inreda. Älskar ju te x att göra ”Home makeover”. Så kul med före/efter och något jag verkligen brinner för! När man efter att man konsulterat lite får fria händer att göra om någons hem. Så kul!

Jag har också funderat på om jag ska börja göra homemakeover via nätet. Alltså att jag får bilder på rummet som ska göras om – sedan planerar jag rummet utefter bilder och önskemål och ger förslag på hur ett rum skulle kunna inredas och förändras. Alltså en nätbaserad konsultation. Vad tror ni om det?

Inredningsskolan Wittstock heter ju inredningsskolan som jag läser hos. Jag har lärt mig så otroligt mycket redan och det är så himla himla intressant. Skolan har flera olika kurser, t ex hobbykurser där du lär dig möblera, hobbykurser i hur du lär dig homestyling, hobbykurser i färglära med målning, mönster och tapeter. Ja men en hel del, HÄR kan du läsa om alla kurser de har.

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
4 years ago

Åh jag bara älskade sovrummet! Så härliga varma färger och ombonad känsla 🙂
Visst är konsultation via nätet bra men jag tror att du även ska satsa på skype/facetime möten med klienten så du får vandra runt lite i de övriga rummen och skapa dig en uppfattning om klienten och hur det ser ut i övrigt 🙂

niinis
niinis
Reply to  Berit
4 years ago

Ja tanken är självklart att erbjuda både och.

Maria
Maria
4 years ago

Jag är definitivt för rum nr.1!(med en liten toutch av rum.3)
Och jag tycker definitivt att du satsar även på nätbaserad konsultation.., kanske jag hör av mig.., har en hall jag inte blivit klar med på 9 år!!
Tack för en intressant blogg

niinis
niinis
Reply to  Maria
4 years ago

Åh en hall kan verkligen vara så svår. Det är ett utrymme som ska klara mycket och ska kunna ha många användningsområden. Tack själv för du läser!

Jenny
Jenny
4 years ago

Håller med Berits kommentar. När det gäller inredning ska man se alla rummen och träffa även personen så man lär känna helheten och så allt passar ihop. Tror inte på att bara får se en bild på just det rummet genom ”bloggen”/hemsida och sedan styla om. Det är så mycket mer som spelar in och det ska kännas seriöst och verkligt. Särskilt om du har tanken att ta betalt med för tjänsten. Då måste man ju se helheten och träffa personerna där man ska inreda. Men alla tycker olika såklart.

niinis
niinis
Reply to  Jenny
4 years ago

Jättemånga arbetar redan med nätbaserad homestyling så det är inget nytt på torpet så att säga. Många föredrar den formen av homestyling då den är mycket billigare.

AnsoAnna
AnsoAnna
4 years ago

Jag gillar stil 1 bäst men skulle gärna slänga in lite mer av den rosa tonen.

Nästa inlägg

Hemgjord äppelmos utan tillsatt socker

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x