Smakrik ost & skinkpaj

Nu måste jag tipsa om världens goooodaste matpaj, den godaste pajen jag gjort tror jag faktiskt och den var så himla enkel och inget krusidullig alls att göra. Så full av smak och perfekt helt enkelt.

Inget speciellt heller, kombon blev bara så himla bra. Ja, så testa denna vetja. Du kommer också gilla tror jag! Jag köpte pajdegen till den här men har ett toppenrecept på pajdeg som jag också ska dela med mig av.

OST & SKINKPAJ

Pajdeg

4,5 dl mjöl
150 g smör
4 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning

200 g rökt skinka

3 dl riven ost

3 ägg

2 dl mjölk

1 dl grädde

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1 krm cayennepeppar

1 tsk paprikapulver

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Börja med pajdegen om du nu gör den själv. Nyp ihop rumsvarmt smör, mjöl och salt. Häll i vatten och knåda en deg. Du kan göra detta i en köksassistent också. Lägg degen i en plastpåse och låt stå kallt i 30 min.

2) Kavla ut pajdegen och täck en pajform. Nagga botten och förgrädda på 200 grader i ca 15-20 minuter.

3) Strimla skinkan. Skala rödlök och vitlök. Hacka löken i mindre bitar. Fördela ut skinka, lök och ost på pajskalet. Pressa vitlöksklyftorna över.

4) Vispa samman ägg, mjölk och grädde. Krydda och vispa allt så det blandas samman. Häll allt över pajen.

5) Grädda på 200 grader i ca 25-30 min tills äggstanningen stannat av och pajen fått fin färg. Servera gärna med en grönsallad.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

217
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Mötesdag

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x