Bygg ditt eget matbord

Ni är många som frågat hur vi byggt vårt matrumsbord? Grejen var den att det inte fanns ett matbord att få tag på med dom måtten som vi behövde, vad gör man då? Jo man bygger eget. Var faktiskt busenkelt och bra blev det också!

1) REGLAR BLIR BORDSSKIVA

Vi började med att köpa reglar att ha som plank till bordsskivan. Dom finns på byggvaruhus och i olika storlekar. Reglarna sågas i lika långa bitar, vi behövde inte såga alls då vi valde en längd på reglarna som skulle passa som ett bord hos oss. Under har vi smalare reglar som man sätter fast alla plankor i. Tänk på att ha tillräckligt långa skruvar. Vi limmade också för att få det extra stabilt.

2) Som bordsben har vi IKEA:s >>bockben som heter LERBERG.<< (Finns i vitt också.) Bordsskivan är så tung så det räcker att bara placera det uppepå bockbenen. Är stabilt som tusan!

3) Bordsskivan är målad med >>IKEA:s lasyr<< som är svart.

En gammal bild på bordet nedan för att du ska kunna se benen.

Vi är så nöjda med vårt bord. Det slukar typ 10 personer det här bordet. Dessutom är det inte så brett så vi får plats fint att sitta runt det.

Så ja, nog kan man bygga ett fint bord åt sig själv om man inte hittar ett som passar!

Kram Nina

 1. Linnea skriver:

  Wow vad fint! Vad har ni för mått? Gärna båda längd och bredd 😻

  1. Om jag inte minns helt fel är det 3 m x 90 cm. 😀👍🏼

 2. Marie skriver:

  Åh, jag är supersugen på ett nytt bord. Men svart lasyr. Hade tänkt att karln skulle svetsa ett underrede men orkar inte riktigt vänta på honom. Skulle iofs vilja lära mig svetsa så att jag kan fixa alla mina ideer själv.
  De där bockarna ska jag definitivt tänka på.

 3. Så himla fint bord, nu har jag skickat bilderna på bordet och bett min svärson om lite hjälp med ett bord, en liten fråga bara, var har ni köpt stolarna?

  1. niinis skriver:

   Dom gråa är från JYSK!

 4. Jaana skriver:

  Snyggt, tack för tips

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..