Hur äter jag nu?

Många av er frågar hur jag äter nu? Får frågor varje dag. Tänkte jag skulle lägga in lite olika tips på olika måltider och frukostar som jag äter. Ok, frukosten ser nästan alltid likadan ut och det är den som jag ska tipsa om nu!

Detta är den smoothie som jag dricker 5-6 dagar i veckan till frukost. Ibland kalasar jag till det med fruktblandad havregrynsgröt också. Kommer recept på den med!

RECEPT BLÅBÄRSSMOOTHIE FRUKOST

3 bananer

2,5 dl frysta blåbär

2 dadlar

1,5-2 dl vatten

Kör i blendern, klart! Det blir jättemycket så du får kanske dricka den i omgångar.

Ni aaaaanar inte hur bra det är att äta vilda blåbär, ja frukt och grönt överlag. Ska vi snacka blåbären så är det de som plockas i skogen. Inte de odlade rackarna alltså. Jag köper mina frysta, Lidl har en sort som är grymt bra. Du ser den på bilden ovan.

Så varför ska vi äta frukt och grönsaker? Jag har t ex alltid trott att frukt innehåller för mycket socker. Men nu ska du få höra:

Frukt och grönsaker innehåller sånt som våra kroppar vet vad dom ska göra med, dvs antioxidanter, fytoämnen, friska fetter, bra kolhydrater, proteiner, viktiga vitaminer och mineraler m.m. Andra livsmedel som är processade på olika sätt är främmande för våra kroppar. När du äter processad mat så måste din kropp arbeta extra hårt för att bryta ner den. När ett system är involverat är kroppens alla system involverade.

Problemet är att de flesta, precis som jag tidigare trott, är rädda för sockret i frukten. Men sockret från frukt och sockret från en godisbit är två helt skilda saker. Frukt har hög nivå av vatten, fibrer, fytoämnen och fytokemikalier som förhindrar sjukdomar och och främjar ett hälsosammare längre liv. Finns en hel uppsjö att läsa om det här.

I alla fall, den här smoothien dricker jag 30 minuter efter att jag druckit 4,5 dl sellerijuice. Sen håller jag mig fram till lunch. Ska tipsa om lite luncher som jag brukar äta längre fram.

Nu har jag druckit sellerijuice och ätit denna kost i 10 veckor. Hela tiden märker jag förändringar. Fet senaste nu är att min Kristallsjukan verkar försvunnit. Jag har ju haft kristallsjuka lite hela tiden sen jag fick det första gången 2003. Ibland har den varit superkraftig och då har jag fått behandla den. Oftast har jag dock alltid haft en diffust. Jag har sovit på höga kuddar sen 2013 typ. Så har jag hållit den i schack. Har jag legat för plant så har jag känt av kristallsjuka på morgonen. Det är kristaller som åker runt inne i örat som ställer till det.

Men nu, känner ingenting längre sedan några veckor tillbaka. Vet inte när det hände sist?

Jag har gått ned 13 kilo i vikt. Helt sjukt… kan knappt fatta allt detta själv. Finns massa mer som blivit bättre men hinner inte skriva mer. Får ta det vid senare tillfälle.

Vi hörs sen!

Kram Nina

4
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annica B
Annica B
4 years ago

Härligt Nina

Sofia
Sofia
4 years ago

Du är bara för snygg nu Tidigare var du vanlig, nu har du också blivit glamorös och ser ut som en filmstjärna. Orkar inte . Skojar förstås, du var vacker förut men nu ser man dina fina drag på ett helt annat sätt. Så snygg är du

Issa
Issa
4 years ago

Tack för recept!❤Du är verkligen en inspirationskälla! Tycker detta ämnet är superintressant!

AnsoAnna
AnsoAnna
4 years ago

Ääälskar smoothie och dricker det nästan varje morgon också. Fast jag äter äggmacka o en kopp kaffe till också :).
Tänkte på det där med vikten. Du strålar! Och som Sofia skrev innan så kommer dina fina drag fram ännu mer nu!! Snyggo!
Men hur gör man för att inte fortsätta gå ner massa kilon om man äter efter din nya ”kosthållning”?

Trevlig helg!
Kram

Nästa inlägg

TACOLASAGNE med tortillabröd

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x