Vad förbättras av 30 minuters dagliga promenader

Gokväll vänner! ❤️

Jag har sovit en stund på soffan här, så skönt så det var inte klokt. En ”sova på soffan” stund en fredagseftermiddag är ju underskattat. Perfekt inför kvällen så man orkar kolla på allt som bjuds på TV:n kanske, eller så somnar jag om, det vet man aldrig.

Jag har kommit igång med mina morgonpromenader igen. Så skön start på dagen. Ibland är det bara svårt att komma igång med det. Jag var ju krasslig i omgångar och då är det vanligt att man kommer av sig, sen svårt att börja igen. Men nu, en vecka senare, börjar det bli sådär härligt igen.

Komma hem med kalla skinkor och röda kinder full av frisk härlig luft är verkligen beroendeframkallande. Motionerar du 30 min per dag så kommer det ge dig ett friskare och längre liv. Det har forskats kring detta i världens alla hörn och all forskning visar på massor med saker:

Vad händer om du tar en 30 minuter promenad varje dag?

En studie med över 30.000 deltagare visade att om kvinnor promenerade minst 3 timmar i veckan så minskade de risken av att drabbas av stroke med 43%!

• Du minskar risken av att drabbas av glaukom (grön starr) då trycket på ögonen minskar.

• Risken för hjärt och kärlsjukdomar halveras.

• Syreflödet i blodet ökar och hjälper att träna dina lungor.

• Du förebygger diabetes effektivt, till och med bättre än löpare.

• Minskar risken för tarmcancer, förbättrar vår matsmältning och motverkar förstoppning.

• På en medelintensiv promenad förbränner du ca 300 kalorier i timmen. Förbränningen ökar.

• Minska smärta i leder, stelhet och inflammation. Ökar rörlighet, förhindrar förlust av benmassa och minskar risk för frakturer.

• Bidrar till bättre blodcirkulation i ryggraden vilket förbättrar hållning och rörlighet vilket är viktigt för en frisk rygg.

• Hjälper mot depression och ångest.

Hur fantastiskt! Bara 30 min per dag alltså, det är dessutom gratis. Jag brukar tänka på dom som inte kan promenera och vara väldigt glad och tacksam över att jag kan!

Varje dag går jag förbi vår lilla affär här ute på landet. Vet ni hur mycket värt detta är för oss lantisar? Massor! Vi har haft användning av den många ggr.

Det är alltså en obemannad affär. Man låser upp dörren med sin app, scannar med appen och betalar med appen. Allt är TV-övervakat. Skulle något försvinna är allt inspelat och du som öppnat dörren är registrerad. Bra skit!

Efter promenad var jag och hängde med min kompis Carola. Vi hade världens mysigaste dag med en lång fika och sen en lunch tillsammans. Fick massa välbehövlig energi, dock inga bilder. Vi umgicks för intensivt. Har lärt mig massor om kristaller idag, ska berätta för er med när jag får till det! ❤️

Ha nu en mysig kväll!

Kram Nina

2
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Härlig kväll och grymma hårprodukter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x