Alltså… vilken stank!

Hej och mors!

Full fart sen tidig morgon har det varit. Jag har hunnit baka bullar på morgonen. Hittade ett recept som jag gjorde om lite och jädrans så bra det blev.

Dom blev riktigt bra så recept kommer lite senare idag!

Lite halvkass bild men detta är min älskade mjölburk. Den är gammal som gatan, köpt på Loppis och rymmer 5 kg mjöl. Jag älskar den där burkf*n. Haha….

Min ena hyacint har börjat slå ut. Medan den andra såg så konstigt ut, vattnet var dessutom grumligt. Lyfte ur den i morse och herreminjee i gatan, den stanken alltså. Den där löken hade ruttnat där i och en rutten växt luktar inte sockerkaka, så kan vi ju säga. Det var bara och kasta den. Ska köpa några nya idag tänkte jag.

Men vet någon varför det blir så? Låg den i för mycket vatten? Är det bara spröten som ska nudda vattnet? Berätta för mig som är totalt kass på hyacinter.

Nu har jag tagit mig iväg för att handla present till Tonys brors sambos dotter. Hängde ni med? Hon fyller år på lördag och har kalas, dagen innan Milow kalas. Det blir en hel del kalas den här helgen.

Jag kapade säkert 7 cm på håret i morse också, klurar på att kapa ännu mer. Vi får se? Jag brukar ju få mina ryck men sen trivs jag inte och så blir det samma vanliga igen. Ja ja, vi får se. Det roliga med det här är väl att jag kapar det själv, haha… så knäpp! Hari alla fall så himla bra hårprodukter just nu så håret känns så nytt och fräscht. Måste skriva om det tror jag och tipsa.

Ja ja, nu ska jag rusa vidare här. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

6
Subscribe
Notify of
guest

13 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
4 years ago

Haha tänkte att det var dina bullar som stank 🙂 det hade varit udda!
Härligt att klippa sig själv tycker jag, en gång bad jag pojkvännen….det gör jag aldrig om!! Tänkte att hur svårt kan det vara att klippa rakt av hela vägen runt?? Det skilde typ 5 CENTIMETER!!
Jag är nyfiken på Laila Bagges nya serie hårvårdsprodukter. Har du testat dom?

L
L
4 years ago

Löken får inte nudda vattnet! Skölj bort så mycket jord som möjligt från rötterna och låt det nedersta av rötterna komma under vatten.

Dess
Dess
4 years ago

Bara rötterna som ska vara i vatten, rensa bort jord från rötterna, löken ska inte bli blöt då ruttnar den. Lycka till!

Emmy
Emmy
4 years ago

Dom fina pappersstjärnorna som du gjorde i ett inlägg, vilken form på pappret? Jag fick inte till det, blev inte runt.

niinis
niinis
Reply to  Emmy
4 years ago

Det ska vara avlångt.

Emmy
Emmy
Reply to  niinis
4 years ago

Okej, ska jag vika kortsidan eller långsidan?

niinis
niinis
Reply to  Emmy
4 years ago

Kortsidan viks.

Ulla Torstensson
Ulla Torstensson
4 years ago

Hej Niini
Just för att inte riskera ruttet i blomkrukorna, vilket det även kan bli i övrigt, (blomflugor eller dylika kryp vill gärna ha familjen där..) så diskar jag ur ytterkrukorna ibland. Titta lite då o då, en till två månader emellan?, tvätta ur?, det är ju olika vilka sorts växter man har. Lycka till.. Ulla

catharina samuelsson
catharina samuelsson
4 years ago

Lökväxter behöver inget vatten, om man ställer dem i vatten blir blomman jättelång. Jag har aldrig mina hyacinter eller amaryllisar i vatten eller vattnar dem, då får man en fin lagom lång blomma. Lycka till )3

Matilda
Matilda
4 years ago

Den ska inte ha vatten ‍♀️

Catharina
Catharina
4 years ago

Det är bara rötterna som ska ha vatten så man borstar bort så mycket jord man kan och sätter den i hyacintglaset med lite vatten i. Alltså bara rötterna. Och jo man kan sätta både hyacint och amaryllis på detta viset men alltså bara rötterna. Ett tips: Kolla på blomsterlandets sida om skötsel av just dessa sorter.

Eva Johnsson Lindskog
4 years ago

Tack för ditt recept på saftiga lussekatter aldrig ätit så goda inte ens min morfar och morbröder som var bagare och konditorer kunde baka så goda. Tycker ofta att dom är torra. Kram och God Jul.

niinis
niinis
Reply to  Eva Johnsson Lindskog
4 years ago

Taaack! Så kul att höra! ❤️

Nästa inlägg

Julmys

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x