JULIGASTE SAFFRANBULLARNA I LÅNGPANNA

Ja men nu ska du få ett lite roligt recept utav mig. Härligt juligt recept med en kombo av saffran och pepparkaka. Kan inte bli juligare än så, inte sant? Denna kaka bakar du enklast på en stor ugnsplåt. Toppingen på den kan varieras i all oändlighet. Du kan ha på pärlsocker, du kan ha på krossad mandel eller vad du nu föredrar. Själv så toppade jag den med kokos (för att det påminner om snö) och råsocker.

JULIGASTE SAFFRANSBULLARNA I LÅNGPANNA

3 dl mjölk
1 pkt saffran
1 pkt jäst
1 dl socker
100 g smör (mjukt)
0,5 tsk salt
ca 9 dl vetemjöl (OBS: Mängden mjöl hänger på färskhet och kvalitet på mjölet, därför kan mjölmängd variera, men degen är klar när den släpper väggarna i bunken)

Topping:

Pepparkaksdeg
kokos
1 ägg
råsocker

Gör såhär:

1) Börja med att värma mjölken till 37 grader.

2) Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Lös upp jästen.

3) Häll i salt, socker och smöret. Blanda runt.

4) Blanda i mjölet, lite i taget tills du har en smidig deg.

5) Låt jäsa i ca 45 min.

6) Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt, platta ut degen på plåten.

7) Kavla ut pepparkaksdegen och skär ur 3 breda remsor som du placerar på plattan. Skär eller tryck ur hjärtan ur det, hjärtana placerar du sedan som jag gjort på bilden.

8) Pensla plattan (inte pepparkaksdegen) och strö sedan på kokos. I några av hjärtana hade jag i lite råsocker. Grädda på 200 grader i ca 20 min. Håll koll så den inte blir för mörk, ha på lite folie om den blir för mörk innan den gräddats klart.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Kika gärna på dessa recept:

Saffranskladdkaka

Saffranssemmelmuffins

  1. Agneta skriver:

    Så jättefint dekorerat saffransbröd. Dina bilder är så fina.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..