ANNONS

Saffran och citronbullar

/

Alltså denna kombo med citron och saffran kan vara det godaste i mannaminne alltså. Ska du ändå baka saffransbullar till jul, testa då dessa. Jag lovar att du inte kommer bli besviken. Detta är så otroligt gott alltså. Fick massor med beröm för bullarna så alla andra tyckte de var supergoda också.

SAFFRAN & CITRONBULLAR

1,25 dl mjölk
1,25 dl vispgrädde
1 påse saffran
25 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1 dl creme fraiche
50 g mjukt smör
Ca 6-7 dl vetemjöl

Fyllning:

1 citron
75 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl florsocker

Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5) Sätt ugnen på 225 grader. När degen jäst klart bakar du ut den till en rektangel.

6) Riv zesten på citronen. Blanda sedan allt i fyllningen och smeta på den på rektangeln. Rulla ihop den till en lång korv och skär ur skivor. Smöra en muffinsform och lägg bullarna i den. Låt jäsa i ytterligare 30 min.

6) Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg. När de svalnat pudrar du över lite florsocker

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00