Någon som känner stress?

Godmorgon raringar!

Huuuu, inatt var det fullmåne så jag har sovit i 3-4 timmar bara. Känns som jag går i dvala idag. Jag får alltid lite tungt att andas när jag är för trött, ingen behaglig känsla direkt men som tur är går det över när jag fått lite sömn. Får se om jag hinner ta en powernap på soffan idag? Jag typ avskyr att sova mitt på dagen, tycker uppriktigt sagt att det är lite läskigt. Tänk om man missar ett samtal från skolan eller ungarna, om något hänt någon. Ja du hajar, min hjärna är fortfarande inställd på katastrof tyvärr. Det är nog något som kommer vara svårt att lära om och lära bort.

Skulle det vara Tony så skulle han kunna gå och lägga sig under täcket och snarka i timmar utan problem. Han skulle inte ens låsa dörren. Helt orädd skulle han ligga där mitt på dagen och sova ikapp. För mig känns det helt galet, som något jag aldrig i min kofot skulle kunna åstadkomma. Är det inte lite märkligt? Att man kan vara så ofantligt olika?

Här hemma kämpar vi på med julkänslan. Imorgon är det Lucia. Förr var jag så inihelskottas ambitiös och gick upp och lussade för familjen. Nu när jag tänker efter så ääääär ju det hur trevligt som helst, men hur ska man hinna och orka med allt? Häromdagen så satt jag och kände mig lite uppgiven över att vi inte ens varit på något julbord. Jag tycker ALLA springer på julbord och julmarknader, fest med jobbet, julfest på med tjejkompisarna och adventsfiranden. Jag hinner inte….. känner sån sjuk stress med allt.

V A R E N  D A år är det samma visa! Jag fattar inte? Jag har verkligen börjat inse hur dåliga jag och Tony är på att planera. Jag är nog i alla fall snäppet bättre, Tony stackaren vet nog inte ens hur planera stavas. 😉 Jag menar, julbord bokar man ju typ i oktober. Då har jag just plockat bort sommaren och tänker inte en sekund på något julbord. Vi hade en önskan om att åka till fjällen över jul igen. Men att börja kolla stugor i december är ingen hit om man ska hitta ett boende under 40 papp för några dagar. Hur puckad är jag ens? Nyår verkar lika kört det… Hmm, blir så trött. Julbord tror jag inte vi hinner få ihop i år… eller ska nog sätta mig och kolla i alla fall om vi kan få ihop något?

Men är jag ensam om att känna stress? Jag skulle fasen behöva en CHECKLISTA för julens alla datum, advent, mingel, julbord, lucia och uppesittarkvällar. Börja bocka av i oktober så man inte står där och är sist på bollen. Synd att en så fin högtid som julen är ska stressas och flåsas bort såhär. Men….kanske bara hänger det på en själv, det kanske är så enkelt att det är den där ribban som måste sänkas?

Jag tror att sociala medier faktiskt bättrar på den här stressen. Att scrolla igenom ett flöde där det bakas (förlåt, jag kan vara en av dem), firas advent, julpyntas, lucias, julbordas med jobbet, julfestas med vänner osv gör kanske inte annat än stressar en? Att man får känslan av att man inte gör något själv och hinner göra det alla andra gör. Ni hör ju, här har vi mycket att jobba på. Jag ser mig själv stå i köket med en hand som rör knäckkastrullen, andra handen viker en julstjärna. Med tårna bakar jag pepparkaksdeg och med tårna på andra foten tänder jag det tredje ljuset. Ser ni det framför er? Sen kokar man knäcken för länge så man biter av en framtand när man ska ta en tugga. Pepparkaksdegen kan du spela basket med och så brinner mossfan i adventsstaken. Julstjärnan går sönder eller bli skitful och så är tanken att man ska ut med skiten på Instagram. Haha….. 

Jag tror att min stress bottnar i att jag älskar julen så mycket. Att jag verkligen vill hinna njuta av den på riktigt. Verkligen andas in den med alla mina porer och bli uppfylld av det som är jul. Det i sig orsakar säkert stress, för jag menar hur mycket kan man ens tänka sig att njuta av en jul. När jag tänker efter så är det ju min familj och dom jag älskar jag vill vara med. Det behöver inte vara svårare än en panna glögg, några pepparkakor och familjen vid köksbordet med julmusik i bakgrunden så njuter man ju av julen allt vad man orkar. Det är den där ribban, den är för högt satt för mig, jag hinner inte med det som innebär min ribba… då måste den sänkas. Så enkelt är det ju faktiskt.

Nu ska jag jobba vidare, jag ska in med ett samarbete för godkännande idag så jag har fullt upp här. Måste fota och det är ju sååååå lätt med ljuset nu. Ööööhhhhh, snark. Men men, det får bli det de blir helt enkelt.

Tack för du finns och tack för avtrycken ni lämnar, vare sig det handlar om att klicka i det lilla hjärtat eller knattra ned en kommentar. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

5
Subscribe
Notify of
guest

19 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Smulan
Smulan
4 years ago

Snälla du
Det blir jul iallafall, du måste ta det lugnt.
Slå dig ner och titta dig omkring. Du har säkert fint hemma hos dig. Sköt om dig
Stressa inte!
Kram från mig!
Ok?

Berit
Berit
4 years ago

Jepp dessa inlägg om roliga julfester och vackra hem gör att jag överväger att släcka ner Instagram en månad.! Ja jäklar det ska jag banne mig göra. Fast då missar jag säkert nått……haha 🙂
Ja du hör det är fan inte lätt att va människa i dag!

Nahemia
Nahemia
4 years ago

Kära underbara bagerska. Du är helt fantastisk!
Släpp julbord ute man behöver verkligen inte göra som alla andra…… låt dig slippa massor av folk som drar i samma jultallrik och tar i samma godis. Som du säger också sänk kraven gör som du skriver ha på julmusik och njut av ditt eget underbara fika. Var rädd om dig och ha en fantastisk jul med nära och kära.

AnnBritt
AnnBritt
4 years ago

‍♀️ Jag känner så väl igen det där! Jobb, barnens aktiviteter o det jag vill fixa hemma (o som jag tycker är roligt) gör att tiden till glöggmingel, julfester o julbord bara försvinner… Gillar i o för sig att planera… men inte blir det bättre för det…
Men jul när det bli i alla fall!

Marie
Marie
4 years ago

Nina det löser sigdet viktiga är att man är tillsammans. Man kanske inte alltid får som man vill ha det. Utan tänk jag fick det jag behövdekram

Ia
Ia
4 years ago

Tror oxå att det är sociala Media som stressar upp oss ,,vi ser att alla ”andra” springer på julbord, o gör de o de mm ,, men sånt ska man strunta i ,vill de stressa ut sig så låt dom göra det ! O man behöver inte baka o göra all julgodis , Allt finns att köpa om man vill ha det ,, nej duka ett fint julbord och njut av att få umgås med dom du har omkring dig i stället ,, har slutat att vara ”bror” duktig ,,gör bara vad jag vet att vi kommer att äta ,,kaffebröd o sånt går ju inte åt när man är stinn från sill och lax mm , så det bakas inte nåt här,, pepparkakor bakar jag bara med barnbarnen , sen köper jag på burk såå strunta i Alla måsten ,, vila och njut i stället kram .vill du komma bort några timmar från all julstress m sätt dig i bilen o kom till mig på fika ( kaffe o pepparkaka) harju ingen uppsjö med kaffebröd ,, jag bori Fagersta så det är ingen lång körning heller ,,

Therese @bakaochlagamat
Therese @bakaochlagamat
4 years ago

Igenkänning till 110%!! Sambon säger alltid att jag sätter ribban för högt, men jag har ju så mkt som bara ska göras under den här månaden för att ha fått hela julen. Och allt ska göras från slutet på november till julafton, för efter julafton är jag så sorgsen över att julen är ”slut” så julgrejerna har senaste åren åkt ut redan på annandagen, för att göra pinan kort.

Therese @bakaochlagamat
Therese @bakaochlagamat
4 years ago

…och nu är jag föräldraledig. Hur ska det bli nästa år?? Jisses.

Emmy
Emmy
4 years ago

Jag är inte heller bra på att planera, är svårt när man måste vara ute i så god tid på allt. Jag är lixom här o nu. Tänker varje år att jag ska bättra mig till nästa år men helt ärligt så är det nog kört, man är lixom som man är.

Petra
Petra
4 years ago

Här är nästan färdigt, både mat o julklappar (bara till barnen, vi vuxna byter inte) Blir ett litet julbord m bara mat alla äter. Inga fönster putsade, vem ser det liksom, gjort en sort julgodis, allt annat köper vi. Julfester/mingel skulle aldrig orkaman gör bara det man känner för o orkar! När julledigheten börjar nästa fredag kl. 17 ska jag bara njuta o slappa i soffan o längta till julafton då hela tjocka släkten kommer.

Anna
Anna
4 years ago

OMG! Jag bryr mig verkligen inte ett skvatt! Advents-/julpyntar lite lagom till första advent. Fixar julklappar till barnen. Tar in en gran. På julafton ska det ju ätas precis som alla andra dagar och då gör vi mat som alla gillar. Svårare än så är det verkligen inte för mig. Totalt ointresserad av julbord (blä!), julmarknader osv. Tända ljus hemma, spela lite julmusik och äta köpta pepparkakor blir precis lagom för mig.

Mia
Mia
4 years ago

Man kan ju alltid äta julbord på IKEA om det är ett måste 😉
För min del hade det gärna fått vara nov nov januari o så hoppar vi över december o alla skyhöga förväntningar 🙂 Fast jag antar att jag är rätt ensam om att tycka så?!
Hursomhelst är det viktigaste att fylla dagarna med glädje över det man gör och inte stress över det man inte gjort.. Stor julkram till dig! Du är fantastisk, glöm inte det! ❤️

Linda
Linda
4 years ago

Lugna ner dig! Bara för ”alla” (Instagram) gör ditt och datt behöver ju inte du göra det! Jag älskar julen och allt där till men jag stressade ihjäl mig och ändå blev det inte som jag tänkt mig! Inser jag tycker om alla förberedelser och pyntning och köpa klappar och slå in, sen kommer den 24 e och jag är typ slut som artist och vill så mycket och alla dra i en och bestämmer olika saker….nä jag har lagt av nu! Har stora barn som är utflyttade och i år blir det inget julfirande! De ska vara hos sin pappa och mormor och morfar och farmor och farfar …själv ska jag ligga i sängen och äta charkbricka samt julgodis och kolla serie hela julen och vet du, det känns så jävla bra,!!!
Gör det som passar er och vad man har för ork!! Det blir jul ändå! ❤️❤️❤️

Ursula
Ursula
4 years ago

Känner ingen stress i år. Har handlat de flesta julklappar på webben. Så skönt. Gör maten nästa vecka när jag är långledig från jobbet. Har sänkt kraven på mig själv då vi blev en familjemedlem mindre i familjen. Det blir jul i alla fall o det viktigaste för oss är att vi är tillsammans God Jul

Skatan
4 years ago

Nää nu tar vi det lilla lugna här.. och börjar med att vi slutar, nu slutar vi att jämföra våra liv och oss själva med instagram och facebookinlägg .
Jag var på väg ner för den rutschkanan jag med- i full jävla kareta . För först blir man ju bara inspirerad.. av julkransar, pepparkakor med kristyr, och pepparkakshus i dem mest fantastiska former, av saffran på längden och tvären , av alla outfits, och myselismyselimyyyys och ljus. Men sen börjar det kännas lite .. knepigt på något sätt .. alla dessa fantastiska julbord som alla går på medan man själv fortfarande sitter kvar som ett jäkla frågetecken i tacoträsket. Alla ” must have” eller ” det bästa som finns” eller den ” här kan man inte vara utan” .. blommor .. och pyssel, kläder, renar, tomtar… Nää jag drog tag i handbromsen – så jävla kraftigt att jag ramlade ner i sängen och tog en eftermiddagsvila..
Anledningen till handbromsvändningen var att jag tog ett kort för att skicka till min unge.. och det var mästerligt fotograferat. Fotograferade en pappersstjärna i glitter som jag saxat själv ( mallig- och oj så kul det är 🙂 – ) i bakgrunden såg man min röda frodiga julstjärna i fönstret ..en liten tomte som satt på fönsterbrädan och vippade med sina träskor över kanten och det varma skenet från adventsljusstaken…. PääääärFäckt!!
Först var jag ju lite impad över min mästerlighet att kunna fotografera SÅ här fint utan varken selfie-lampa eller studioljus.
Men verkligheten såg annat ut:hela golvet var fullt med små små pappersbitar från klippet.. jag satt med håret i en ” lilla My” knut på huvudet i mina välanvända mjukiskläder. Men en mascaraplupp i ögonvrån.. På bänken bakom mig stod min lilla skurhink, och kaffepaketet som jag inte av någon anledning ställt tillbaka i skåpet.. Sophinken var full… Diskmaskinen oplockad och tvätten i tvättmaskinen hade varit klar läänge och väntade på att få bli upphängd. Jag hade noll inspo – till vad det skulle bli för middag.. Jag hade inte ens tänt 2:a ljuset och jag hade inte ätit en härlig brunch med kanelens och kardemummans dofter. ( jag har fortfarande inte tänt det 2:a ljuset.. HAHAHA )
Det enda rätta var faktiskt att dra i handbromsen. Och låta trynet falla mot kudden.
Jag var ju inte bättre än någon annan- det inzoomade instagramtänket hade drabbat mig?? Moi?!?! .. Jag var i chock. För det är inte jag!! Jag är inte päääär fäckt.
Jag är halvhyffsad och egentligen HELnöjd med det,
I
Jag älskar också julen! Jag älskar stämningen. Älskar att baka inför jul. Älskar att slå in paket. Men jag vet vis av erfarenhet- att mitt liv kommer aldrig bli en instagrambild, det blir lite kaos ibland och lite hafsigt . Det kommer bli massa stök.. skor och smulor. Någon av småttingarna kommer bli bajsnödig mitt i maten, det blir disk över hela den ” fira arbetsytan” i det moderna köket.. och jag kommer glömma att ta fram den där speciella osten som jag köpt ( samma visa varje år- jag köper en massa goda ostar och salami.. och varje år ser jag framför mig hur jag sitter och njuter med en smakrik ost i gommen- varje år plockar jag tillbaka osten i kylen utan att ha smakat.. – men lik förbannat ser jag i år igen så fram emot min lilla ostbricka.. )
Någon kanske blir grumpy och någon skrattar så högt hela tiden så att det rungar i städet eller trumpeten eller va fan det heter där inne i örat..Samtidigt som 2 personer samtidigt visar klipp från sina mobiler med högsta volym.
Men sen vet jag att jag sitter där mitt i kaoset- som inte är pääärfäckt. Och njuter.
Njuter av min familj. Av stöket . Av att den nästminsta ” åt så pass bra ändå” Njuter av att DEM är lyckliga och glada..och mätta. Jag njuter av att dem njuter.
Njuter av att jag strax ska ta mig en kall julmust och proppa käften full med god choklad ..
Njuter till fullo av mitt icke instagramvänliga liv.
( så glad att jag knäckte handbromsen – innan jag själv skulle kunna blivit det )

Ha det BÄST! <3

Pela
Pela
Reply to  Skatan
4 years ago

Jag tröttnar aldrig på att läsa det du skriver Skatan. Nu har du gjort min kväll igen .
Ha det BÄST och en skön jul med handbromsen i
Det ska ni ha allihop!

Skatan
Skatan
Reply to  Pela
4 years ago

Åh!
Tack❣❣❣

Petra
Petra
4 years ago

Usch, du måste lugna dig en aning Det blir jul och toppen ändå. Förr höll jag på som en galning inför julen, fixade en himmelens massa mat, bakade, gjorde julgodis 8-10 sorters julgodis, storstädade, putsade fönster, pyntade i flera dagar m.m vilket resulterade i att jag var helt slut på självaste julafton. Nu tar jag det som det kommer och umgås med nära och kära. Vi äter det vi vill och det är inte julmat, förra året åt vi kalkon, potatis, brun sås och grönsaker, i år blir det dansk fläskestek, potatis, brun sås och grönsaker . Jag köper hem lite, lite julmat för att ändå få känna smakerna men det äter jag efter jul istället
Ta det nu bara lugnt så ska du se att det blir hur bra som helst!

Marie R
Marie R
4 years ago

Inte ett julbord eller julfest så långt ögat kan nå! Karlen springer på det ena o andra. Jag jobbar. Slutspurten. Idag bjöd jag mor o far på Luciafika och hann baka o städa lite.
Nu ett glas vin i ensamhet och tagga ner inför morgondagen o mera jobb.
Sänk axlarna……
Kramkram ♥️

Nästa inlägg

Längesen

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x