Må bättre i mörkret

Halloj i stugan!

Jag hintade ju er om att jag börjat med ljusterapi här hemma, jag har tänkt att jag ska rädda den här långa vintern. Jag blir ju så otroligt låg på vintern och tidigt på året så är jag så nere så jag brukar känna mig deprimerad. Depressionskänningar sägs ju ha ett samband med ljusets frånvaro. Nu har jag precis börjat köra med ljusterapi. Tänkte att det absolut kan vara värt att testa, dessutom har jag fått ett fantastiskt hjälpmedel med ljuset när jag ska fota mina bakverk och maten jag lagar. 2 i 1 liksom!

Det här inlägget är ju skrivet i samarbete med >>NetOnNet<< som har ett stort utbud av hemelektronik till låga priser. Min erfarenhet av NetOnnet har i alla fall alltid varit att där hittar man alltid det mesta till lägre priser, jag börjar faktiskt alltid med att kolla om det jag letar efter finns där.

Såhär ser själva lampan ut. Denna har fått bäst i test i många tester, därför valde jag just den. Med en enkel knapptryckning så startar ljuset direkt. Det är en dagsljuslampa med 10.000 lux vilket är vad som krävs för att det ska få klassas som dagsljus. Den är både UV och flimmerfri. Den har en timerfunktion så den släcks efter vald tid. Man kan också justera lutningen på lampan vilket är bra då du kan sitta i olika höjder. Du hittar dagsljus-lampan HÄR!

Du ska gärna titta in i ljuset för att få ögon och hjärna att uppfatta det som dagsljus. Perfekt när man får ”stirr” som jag brukar kalla det. Då kan man sitta hur länge som helst.

Igår satt vi båda i den en stund. Bara stirrade in i ljuset och lät den göra gott. När man ljusterapeutar sig så ska behandlingen ske med ca 25 cm avstånd. Sitter man längre ifrån så får man sitta längre. Är det 50 cm så är det en timma osv.

Igår satt jag både nära och en bit ifrån. I början reagerade mina ögon lite och man kan känna lite huvudvärk om man kör för länge i början. Men börjar man med kortare intervaller (allt om tillvägagångssätt står i broschyren som man får med) så känner man inte av något.

Hittills så känner jag mig mycket piggare den dagen som jag kört ljusterapi, känner mig också mycket gladare på något vis. Ska verkligen vara duktig och köra med den här ljusterapilampan frekvent så ska nog starten på nästa år kännas mycket bättre!

Nästa inköp från NetOnNet är denna >>värmedyna<< för rumpan! Denna kan man ha som rumpvärmare, eller som ryggvärmare, funkar fint att ha som magvärmare med vid t ex mensvärk.

Denna >>bäddvärmare<< ska också med hem till mig. En underbar bädd av värme när man ska sova, kan knappt skriva det förrän jag ryser av välbehag. Jag går ju allt som oftast och lägger mig med varma vattenflaskor i sängen, men denna bäddvärmare låter ju nästan för bra för att vara sann. Jag är norra Europas största fryslort så dessa värmedynor står näst på listan!

NetOnNet alltid har snabba leveranser och produkter till låga priser online och i lagershop – varje dag! Så jag ger dig rådet att kvista in på >>NetOnNet<< för att kika nu medsamma.

Blev taggad att köra lite ljusterapi nu så ska nog sätta mig i lampan här.

Kram Nina

6
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

3 rätters meny

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x