Vår julafton i bilder

Godmorgon!

Ja men äntligen hittade jag min mojäng jag måste ha för att få in bilderna från min kamera till datorn. Det tog sin lilla tid, den hade trillat ned under soffan….kanske inte det första stället att leta på kanske. Jag tänkte, sent omsider, visa er vår mysiga julafton vi hade.

Lilla familjen startade dagen med en fika på stans äldsta café. Så mysigt att smyga in där i ottan och få en lugn och mysig start på julaftonen.

Någon timma efter fikat fortsatte det med grötlunch här hemma med hela familjen samlad. Att ha alla sönerna under samma tak hör inte till vanligheterna så när det händer vill jag vara så närvarande jag kan. Blev ett par bilder dock, varje gång vi är tillsammans vill jag dokumentera.

Grötlunch och en liten tävling i vem som skulle hitta mandeln förjst. Den som gör det får öppna en julklapp. 🙂 Thedde drog vinstlotten i år och öppnade den mest skämtsamma lilla saken vi köpt. En pizzaslicer med öppnare i samma. Haha…. men jag sa att han kommer vara tacksam för den där lilla saken en vacker dag. Det kan jag nästan lova.

Lagom till Kalle skulle börja tog vi vårt pick och pack bokstavligen och gav oss av mot Tonys bror Hasse med familj. Där var det så himla mysigt dukat och julen stod högt i tak. Vi hade bestämt innan vad alla skulle göra med sig. Vi hade prinskorv, jansson och efterrätt på vår lott. Till mig själv gjorde jag rotfruktsgratäng, vegansk sill och en vegansk julskinka.

”Senapsill och pepparrotssill.” Blev riktigt riktigt gott hörni, det trodde jag aldrig.

 

Gänget som julen egentligen handlar om helt och hållet! Barnen! ❤️ Så kul att dessa sötisar har varandra när vi ses. Här hade Milo kastat av sig sin jultröja för att ha den coola märkes t-shirten han fick av brorsan i julklapp.

 

Alla samlade även om 2 st föll ur bild och 2 till och alla barnen fladdrade iväg. Älskar dessa stunder med familjen. Att bara umgås såhär kan vara det mysigaste som finns. Är glad och tacksam att man har de här människorna i sitt liv. Människor man tycker om och trivs med. Det är faktiskt inte alls självklart!

Den traditionsenliga bilden tillsammans med mina killar som jag tar varje jul. Glad att dom ställer upp varje gång även om jag får tjata lite. Haha… Det blev en lugn och harmonisk jul och vid 22 tiden var vi hemma. Kan säga att jag somnade ovaggat och att juldagen tillbringades i soffan.

Det var vår julafton det. Igår fortsatte det med lite mer julfirande…. mamma och pappa kom över och åt mat med oss och så fick killarna sina julklappar och de fick sina.

Jag gjorde 3 rätters med lite italienskt tema sådär- förrätt Bruschetta, varmrätt köttfärs/bacongratäng och efterrätt blev Gino. En mysig kväll med mamsen och pappsen. Ungarna var överlyckliga för sina julklappar, Milo höll på att svimma av när han såg att han fått en actionkamera. Gissa om han kommer ha den med överallt nu? 🙂

Nähä, nu ska jag jobba vidare här en stund, sen står denna dag helt öppen. Tony ska jobba lite här hemma så då kanske jag betar av någon serie och så får Milo ha lite spelhäng. Eftermiddagen får vi se vad vi hittar på? Skulle vilja åka och kika nånstans…. som sagt, vi får se vad vi hoppar på?

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

21
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 8919.jpg

Nästa inlägg

4 olika 3 rätters middagar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x