Vaknar upp till ett annorlunda Sverige

Godmorgon raringar!

Det är måndag igen, dock så känns ju denna måndag inte alls som den brukar. Förra veckan var turbulent för oss alla i det här landet och idag vaknar vi upp till en förändring som börjar kännas. Matvaruaffärerna är tömda på vissa hyllor, toapapper har inte gått att få tag på och handspriten är slut för att nämna några.

Men, livet fortsätter. Vi kan inte göra annat än acceptera läget, leva i den här ovissheten och försöka göra det bästa av situationen. Ja, såklart ska vi respektera det som gäller för oss nu… Stanna hemma om man känner av några som helst symtom, tvätta händerna och hosta/nysa i armvecket. Det är väl det som är sagt?

Tony jobbar hemifrån, jag gör ju redan det….. synd bara att jag precis hyrt kontorsdel i Sthlm, så himla typiskt. Men men, någon dag lugnar sig allt igen. Vi får inte ge upp hoppet, det kommer en sommar sen vet ni. ❤️

Igår hade vi en härlig dag. Vi skulle ju rensa på altanerna en massa men det blåste så förfärligt så vi hoppade över det. På förmiddagen körde vi hemmamys i morgonrockarna istället, jag bakade baguetter till familjen som dom fick mumsa på till frukost. Till mig själv bakade jag ett bananbröd. Vid ettiden åkte vi ut till Tonys föräldrar och grillade.

Synd att det blåste så himla mycket ute. Vi hittade ett ställe som var lite lä så vi kunde stå ute och grilla i alla fall. Doften, hade glömt hur den var. Ljuvligt ju, vi grillade falukorv, finsk ”meterkorv”, kyckling och lite gul paprika. Paprika blir sååå gott när den grillas! Sen var det korvbröd, mos, potatisklyftor i ugn och sallad till.

Jag var också och hälsade på vår lilla Toxy som fått sin sista vila ute i skogen hos mina svärföräldrar. Han ligger mellan 2 stora rötter till en stor tall. Här ska jag ställa blomma i vår sen och så ska jag köpa någon fin sten som ska få ligga där. Den förra som min svärmor ställde där sprack sönder på vintern. Det känns fint att ha honom där. ❤️

Gissa hur gött det var att sätta sig till bords och njuta av grillat sen? Hur gött som helst! Milo hängde med kompis Neo hela dagen igår och dom var ute o lajade i flera timmar igår så de tyckte nog också att det var gött att komma in till mat.

Efter maten satte vi oss vid brasan och mös hur länge som helst. Alltså brasa, hur mysigt är det på en skala? Att titta in i elden och känna värmen, nämen åh…. jag skulle kunna sitta så i timmar!

Igår vinkade vi hejdå till svärisarna husbil. Den är nu såld till ett pensionärspar som ska ut och åka i den här. Vi har ju åkt med denna många somrar, ända sen stora barnen var mindre. Tack för allt husbilen! ❤️

Vet ni när jag somnade igår? Kl 18. Sen sov jag till kl 1 inatt i ett streck. Vet ni hur längesen det var jag sov 7 timmar i streck utan att vakna en endaste gång? Jag minns inte ens. Som om inte det var nog så var jag vaken en stund på natten där men sen fortsatte jag sova till kl 6 i morse. Haha…. ojoj! Nu har tanten fått sova kan man säga. Så skönt!

Nu ska jag ta tag i dagen här. Jobb väntar. Vi hörs senare vänner! Var rädd om dig och andra. ❤️

Kram Nina

ps: Veckomatsedeln kommer idag! 

49
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Thess
Thess
4 years ago

Så gott med grillat! Är galet nyfiken på var era fina påslakan kommer ifrån? Såg jättemysiga ut 🙂

Ha en fin dag!

Kramar från norrland

niiinis
niiinis
Reply to  Thess
4 years ago

Åh dom är från Ellos men det var säkert 2 år sen jag köpte dom. Älskar dom! Kram tillbaka! ❤️❤️❤️

Tony
Tony
4 years ago

Sååå mysigt!!! 🙂

Sofia
Sofia
4 years ago

Följer du fortfarande din diet?

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
4 years ago

Jag kallar det inte diet, bara för att det är en livsstilsförändring för att ha en mage som fungerar och inte alltid gör ont. Men jag fattar vad du menar. 😇 Ja till mesta delen, har dock klarat av att äta lite outside the box nu utan att få ont. Jag ”slarvar” på helgerna och njuter massor av det! 😅 Är så glad att min mage är ”hel” igen. Helt otroligt verkligen efter 7 års smärtor. 🙌🏻😍

Karin
Karin
4 years ago

Snart vänder det och blir din bästa tid på året. Inte många veckor kvar tills sommartid!

En liten fråga. För länge sen rekommenderade du en kräm för rosasia. Har försökt leta i bloggen efter den men inte lyckats. Har du något minne av vilken det var?

niiinis
niiinis
Reply to  Karin
4 years ago

Åh! Längtar verkligen! Ja men det minns jag, jag måste leta fram det inlägget. Återkommer. 👍🏼

niiinis
niiinis
Reply to  Karin
4 years ago
Anneli
Anneli
4 years ago

Alltså dina recept ser så goda ut!
Visst är det orolig dessa tider, vi kommer nog få det här viruset..många av oss.
Ekonomisk blir det tufft för många.

Mest är jag orolig för gamla föräldrar med underliggande sjukdom.
Det kommer lugna sej framåt juni…
När tillräckligt många blivit immun så cirkulerar det runt som svininfluensan gör.
Jag och sonen hade svininfluensan 2013, blev så sjukt dålig 40 graders feber och hosta som satt i 10 dagar. Helt omöjligt sova.

Ia
Ia
4 years ago

Älskar dina recept 👌 o fina bilder ,,, men kollade när du sitter och äter hos dina svärföräldrar ,,,,med mössan på !? Sånt gillar jag inte ens hos barn 😳🤭sköt om er

niiinis
niiinis
Reply to  Ia
4 years ago

Nej så kan det ju vara att du inte gillar det, hos mina svärföräldrar är det avslappnat och härligt och inte så noga. Huvudsaken är att vi alla runt bordet vet var man kan sitta och äta med mössan på och var man inte kan det. Du vet väl att förr var det fint av kvinnor att sitta och äta med huvudbonad…..

Sköt om dig du med! 😊

Nästa inlägg

Minismörgåstårta

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x