Lyckligaste dagen

Godmorgon godmorgon vänner!

Sovit som en liten prinsessa inatt igen. Så skönt med extra mycket sömn ibland, jag tror också att vårtröttheten kanske slår till snart eller så har den redan gjort det. Läste för något år sedan vad vårtrötthet handlar om?

Det är en slags overload av hormoner som gör det. Ljuset som återvänder ger oss massor med hormoner som just reagerar på ljus, dessa hormoner blir det sedan överskott på i våra kroppar vilket i sin tur ger en stor trötthet innan kroppen vant sig vid den extra tillförseln. Lite som när man blir gravid och är så förbaskat trött i början, jag kunde verkligen inte hålla mig vaken. Den tröttheten beror ju på alla extra gravidhormoner som härjar i kroppen. Lite samma lika förutom graviditeten då. 😊

Gårdagens promenad blev en extra lång rackare. Såå skönt! Vi hann och prata om precis allt på promenaden samtidigt som man fick andas in det fina vädret och få motion. Är det något man kan skaffa sig extra av nu så är det motion. Blev en 1,5 timmas lång promenad på 9,3 kilometer. Den ska vi ta ett par gånger i veckan nu bestämde vi, resten får bli den som är på ca 45 min. Det är bra med variation!

Detta kan också vara en av anledningarna till bra sömn nu. Har du svårt att sova rekommenderar jag dig att testa promenader. För mig har det funkat jättebra. Räcker med en halvtimma till att börja med, bara du kommer ut. Sen gäller det att hålla i dem, det sägs ju att efter 20 ggr har man skapat en vana. Kör några ggr i veckan om du inte orkar varje dag. Ger välmående på så många plan så absolut värt att testa.

Igår tog vi bilen och gav oss ut på en tur. Lite takeaway mat i bilen och åka runt med bilen och kika på hus och olika områden. Det är inte alls dumt det ska ni veta.

Efter vi ätit i bilen var Milo ut och matade fåglarna. Man hittar de små ljusglimtarna även i en värld som den vi lever i nu.

Vi åkte också förbi kyrkan vi gifte oss i jag och Tony. Känns så konstigt när vi berättar om det för Milo för han fanns ju inte då. Han som är så självklar i vår familj.

Vi hälsade också på hos Tonys mormor och morfar som ligger begravda här. Tonys morfar Agne var kyrkvärd i den kyrkan vi gifte oss i när han levde. Det var bl a därför vi valde just den kyrkan. Jag minns att den var fylld till sista bänkrad på den stora dagen.

Såhär såg det ut vid samma kyrka när vi kom ut från vigseln för snart 14 år sedan.

En av livets lyckligaste dagar! Tänk så mycket som hänt sedan den dagen? Mina stora killar som var så små då. Thedde var 10 och Elliot 8 år. Dom var så spända så dom skakade där i kyrkan, och jag var så stolt över hur fina och duktiga dom var. Vår lilla familj. Tony som slukade dom som bästa bonuspappan från dag 1. Idag har han varit bonuspappa till Thedde och Elliot sen dom var 7 och 5 år. Det är 17 år. Han är lika självklar i deras liv som jag och deras pappa. Hur fint? ❤️😭

Dagen avslutades med att vi åkte ut till Tonys mamma o pappa och sa hej i deras trädgård innan vi slutligen åkte hem och hade lördagsmys.

Idag får vi se vad vi hittar på? Just nu är det lite halvmolnigt, tror vi startar med en promenad. Hörs lite senare!

Kram Nina

45
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
4 years ago

Härligt med långpromenader! Ska själv bli bättre på det. Har du tips på några riktigt sköna promenadvänliga skor att gå i? Jag får så himla lätt skavsår med stora blaffor till vattenblåsor på hälarna av mina asics tex

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
4 years ago

Aj vad ont! Jag skulle precis tipsa dig om Asics, har aldrig fått skavsår av dom någonsin. Dom heter Asics GT-1000 duomax. Jag tror att det handlar om att den ska sitta ordentligt på foten för att inte få skavsår. Kolla in dom, försökte googla men hittade inte just nu.

83f2a1a06821488b851a12b73fb3b69e.jpg

Nästa inlägg

Smördegsvåfflor med Nutella

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x