Åk till Hårsbäcksdalen

Hej finisar!

Idag känner jag mig nästan euforisk för idag kom vi iväg på värsta mysiga utflykten. Alltså, jag är fortfarande förundrad över hur man plötsligt ser på saker med helt andra ögon…. något har ju hänt med en under den här svåra tiden som vi lever i nu. När det ”vanliga” livet inte längre finns så skapar man ett annat och i det får man vara både kreativ och lära sig tänka annorlunda och göra annorlunda saker.

Hur gör ni, lever ni på som vanligt eller distanserar ni er också? Vi lever rätt hårt utefter social distansering. Vi håller avstånd, hänger inte med vänner alls på samma sätt, åker inte hem till några osv. Handlar så mycket som möjligt online med hemkörning. När man lever så här så har vi verkligen fått använda fantasin för att kunna ”umgås” med några osv. Snart ska vi t ex får göra en champagneprovning med matlagning online, det får jag mer info om framöver så det MÅSTE jag berätta mer om sen. Låter skitkul i alla fall!

Ja, men åter till vår utflykt. Vi har länge pratat om att åka till Hårsbäcksdalens naturreservat. Detta ligger mellan Heby och Fjärdhundra och är så otroligt vackert säger alla, jag var helt tagen idag när vi gick där, för wow vad det var häftigt och vackert. Vi bestämde att vi ska åka dit och grilla någon dag, så mysigt!

Vi började kolla rutten först, men det hade vi lika gärna kunnat skitit i för vi gick ju helt galet fel och galet långt men på något sätt hittade vi tillbaka till reservatet igen.

Detta är en djup ravin kan man säga, klickar ni på länken här ovan så står det exakt hur det är uppbyggt och hur det ser ut.

Tony började tälja en barkbåt och vi utforskade bron jag och Milo. Vem täljer ens en barkbåt sådär rakt upp och ned? Jo men min Tony gör det. Blev ju helt kär att han tagit med sig täljkniven och kunde ta upp den som värsta McGuyver och tälja till en barkbåt bara sådär. Haha….. ❤️


Vilken barkbåt han täljde sen då? Är det här prick den finaste barkbåten jag sett eller? Tony ristade in våra namn i den och allt. Så fint. 😢 Min känsliga pms-själ klarar knappt sånt just nu. Vi skickade iväg den utefter vattnet och den höll sig flytande och upprätt. Hade jag inte behärskar mig hade jag bölat på bron. 

Här hade vi gått fel, traskade genom en flera kilometerlång kohage. Men det gjorde inget, vi ville ju promenera så en extra rutt gjorde inte så mycket. Älskar att handspriten är med överallt! 😅🙏🏻

Så häftig vegetation. Såg ut som typ vass det vi knatade igenom. Hela stället är ju fridlyst, hittade en del häftiga växter som är fridlysta. T ex Tibast, en superfin buske/träd med rosa små blommor. Tydligen är den tokgiftig, fick massor med varningar av säkert 50 personer på min Instastory. 🙈😂

Vi satte oss vid den här eldstaden och fikade. Min nybakta äppelkaka var med, sen kokade vi med oss te och varm choklad. Fanns t.o.m en liten toa i anknytning till grillplatsen.

På väg igen efter fikat passerade vi ytterligare en bro. På ett av träden där växte det så galet konstig mossa. Såg ut som gröngrått hår typ. Magiskt på något vis. Aldrig sett. Jag ångrade dock att jag inte använde toan. Kissnödig i en guppig vegetation med en del skratt gjorde det inte lätt att hålla sig….. haha! Jag är som ett barn. Jag skulle behöva en förälder som frågade: ”Behöver du kissa innan vi åker?” 😂

Efter flera kilometers vandring så var vi till slut tillbaka på parkeringsplatsen igen. Så värt! Vi gick nästan 5 km där på stigarna med superstigningar och i terräng. Kan tipsa er alla om att åka dit om ni har möjlighet.

Skulle skrivit om sellerijuice och hela baletten men nu är vi så hungriga så jag får be om att få återkomma om det imorgon. Veckan bjuder på jobb såklart. Det blir en grillkväll med vänner utomhus i veckan också, skulle bli 16 grader varm på Onsdag. Ääääälskart! Vill ha värme nu.
Ha nu en skön kväll.

Kram Nina

64
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tony Hermansen
Tony Hermansen
4 years ago

En fantastisk dag. Kropp och knopp behöver sånt här ❤️❤️

Jennie
Jennie
4 years ago

Ett tips är att åka dit om ngn vecka igen. Då är typ hela dalen täckt av vitsippor och det är galet vackert.

Berit
Berit
4 years ago

Åh en sån härlig dag. Kan säga att här i norrlands inland är många träd täckta med den mossan som hår. det betyder att luften är fisk och ren vettu 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Berit
4 years ago

Är det så? Så härligt att höra! 🤩

D5e4bfa1bb6c483fb9fd1c1933199473.jpg

Nästa inlägg

Kardemummakaka med äpplen och vaniljsås

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x