ANNONS

Snabb hemgjord kebab med vitlökssås

/

Innan jag berättar om vår dag så tänkte jag tipsa dig om något som blev så otroligt gott, gillar du kebab ska du se hit. Herreminjee som familjen glufsade i sig alltså?!

Receptet hittade jag hos Anders men jag gjorde om receptet efter egen smak. Blev såååå himla gott och snacka om snabbt det gick alltså?

SNABB HEMMAGJORD KEBAB & VITLÖKSSÅS, 4 port

Kebab

500 g nötfärs
1/2 msk torkad timjan
1/2 msk torkad basilika
1 krm malen kanel
1/2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 tsk malen chili
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 msk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
1 tsk liquid smoke
2 tsk soya

Vitlökssås

2 dl creme fraiche

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk paprikakrydda

Salt och peppar

Gör såhär:

1) Blanda allt till köttfärsen i en bunke, ha i köttfärs och nojsa runt allt tills alla kryddor är blandade i köttfärsen.

2) Ta små bitar av köttfärsen och lägg i stekpannan. Platta till med baksidan av en stor sked tills du har som en liten bit kebab. Du kan göra dessa i olika storlekar och flera stycken åt gången. Detta går otroligt fort så var med på att vända bitarna.

Såhär ungefär såg mina bitar ut.

3) Blanda allt till vitlökssåsen. Låt stå och gojsa till sig lite i kylen medan du steker klart kebaben.

4) Antingen äter du detta med strips eller så gör du som jag gjorde och gör kebab i bröd. Tog fajitabröd som jag fyllde med kebab, vitlökssås, tacosås, salladslök, gurka och tomat. Ha i det som du gillar. Såååå smarrigt!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

4
74

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00